Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 134 994
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 815
Принципът за двете дати и взимането на по-добрата оценка според мен решава много проблеми.
Класиране след двете дати, опция за явяване само на едната при здравословни проблеми.
Няма да има нужда и от създаването на тази организация за деца, които не са могли да се явят заради карантини и болници. Тя и не решава един от основните проблеми - какво става, ако детето е болно, но не е за болничен престой. Сегашното решение също създава предпоставки за неясноти в класиранията.
Не съм се зачитала още в наредбата относно втората дата, защото за мен сагата предстои догодина, но какво се случва, ако 5 деца на втората дата изкарат оценки по-високи от последното прието за дадената паралелка и искат да влязат в нея?

# 1 816
Абе най-гадното е да си чистиш стаята.
Моята дъщеря има друго обяснение, защо не хвърля стари вещи и не разтребя стаята си.
Така се връщала в детството си, и ако нещо изхвърля съм щяла да и го съсипя - детството и.
Снощи поразтребих и изхвърлих доста плюшкини и подозирам, че като се върне от морето с приятлките си, ще има драма, за погубеното и детство. Laughing Laughing Laughing
Според мен ще стане психолог или адвокат с тази теза,  за погубеното детство, които ми развива...

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 10:13 от sladkish4e

# 1 817
  • София
Сладкишче, все едно чета за дъщеря ми. Това били спомени, как да се раздели със тях 😀 Скоро от толкова спомени за нас няма да има място.

# 1 818
Sladkish4e, не е само твоето дете. И моето развива теории за погубеното детство, само като спомена за изхвърляне на стари играчки или дрешки. Току ми припомня, ти знаеш ли кога ми купи еди какво си и колко го обичах.

# 1 819
Аз я уча от по-малка да се разделя с неща, които не използва и да ги дарява, за да има място за нови Simple Smile Естествено, някои любими вещи си стоят грижливо подредени и са с вечен имунитет.

# 1 820
Спомням си, че като малка изпадах в истерия, ако нещо се промени. Веднъж ревах за една изхвърлена кутия от детски комплект за почистване на зъби на "Ален мак". Кутията беше твърда, с красиви букви и картинка. Вътре имаше четка, паста, чашка за изплакване на устата и вода за уста. Над мивката на поличката я сложихме. Една сутрин ставам и я няма. Светът ми се срина, нашите се ошашкаха какво да ме правят. Бях особено дете, не се справях добре с комуникацията с деца, разстройвах се от такива дребни промени, с болезнено силно чувство за справедливост, страх от нова обстановка, от непознати деца, от промени, вероятно някой днешен специалист би ме поставил някъде на границата на спектъра, знам ли. И имах едно мече, което нашите не посмяха да разкарат, за разлика от кукли, книжки и други играчки, това мече ме е съпровождало от третия ми рожден ден докато не пораснах. На нищо не приличаше - проскубано, кърпено, с падащ пълнеж, но седи в гардероба, че децата щяха да го довършат и на 52 ръката ми не може да се вдигне и да го изхвърли, то беше братчето, което нямах. Щерката пък се сърди като й разчистя гардероба от умалелите дрехи, защо съм й хвърляла или раздавала дрехите, тя щяла да остане без.

# 1 821
С риск да ме разпънете на кръст, но ще си го кажа. Мили хора, събрали сме се тук с претенции към проверяващи, към децата, към МОН, към грамотността, към ниското ниво, а самите ние продължаваме в множествено число да пишем Й, да слагаме двойно Н, там, където не му е мястото. За пълен член и запетаи не се захващам, те са висока топка на фона на гореизброените. Добре, че по наше време не е имало НВО, че да лъсне от кога точно тръгват дупките в образованието. Пожелавам на всички деца да намерят мястото си под слънцето и дано са по- добри от нас, пишейки на родния си език.

# 1 822
Абе най-гадното е да си чистиш стаята.
Моята дъщеря има друго обяснение, защо не хвърля стари вещи и не разтребя стаята си.
Така се връщала в детството си, и ако нещо изхвърля съм щяла да и го съсипя - детството и.
Снощи поразтребих и изхвърлих доста плюшкини и подозирам, че като се върне от морето с приятлките си, ще има драма, за погубеното и детство. Laughing Laughing Laughing
Според мен ще стане психолог или адвокат с тази теза,  за погубеното детство, които ми развива...
Може и психиатър. И те все в детството ровят

# 1 823
Може ли да Ви кажа нещо, пенсионирана  русалка? Навярно сте учител, майка и родител.Чета коментарите Ви и в други теми и Ви симпатизирам😊
Маркираните две съм, да. Макар че те на практика са едно. Но тук всички са такива, без значение дали добри или лоши в очите на другите, та не е нещо неочаквано Simple Smile

Мецане, ти пък знаеш,  че аз на теб симпатизирам, ама всъщност ти се пооля..Понеже действията ти, очакванията ти, инвестициите (съвсем не визирам само материални) на родител в годините всъщност по нищо не се отличават от тези на Етомира  и още стотици (хиляди) родители в  този форум. Wink И защо реши, че те не симпатизират на Мама Ру? Тя от поне две години активно "съжителства" в  съвсем мирна тема с разни "откачалки", разбирай  болно амбициозни майки със сигурно още по-амбициозни  според някои хора деца.

Това заиграване по тънката лайсна на тема деца, потенциал, очаквания от тях, наличие или не на проблеми (много знаем ние кой какви проблеми има), разни представи за успешност и най-вече набиването на чужди канчета, че здравето на децата  е най-важно (сякаш поучаваните не го знаят),  не е в полза на никого.

# 1 824
M.P.G, разбирам те, защото и в моята референтна родителска има хора, които пишеха за "декларациЙ" и "оТценки" Simple Smile Смея да кажа, че тук в групата сме относително грамотни, доколкото интернет позволява. Laughing

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 10:47 от zlatenceto

# 1 825
Доста задълбочено чета постовете напоследък и забелязвам, че има много тревожни родители сред съфорумките.
Тази гимназия била елитна, онази високорейтингова. Всичко е мода, в зависимост от времето в което живеем.
Аз не гледам така на нещата.
Моята болка е друга. Много си харесваме 133 СУ/Руската гимазия в София/, каката ни си намери страхотна среда с възпитани и добри деца, учителите са невероятни професионалисти ( без частни уроци на НВО 10 клас голямата ми дъщеря изкара високи резултати, което е показателно и за нивото на преподаване в гимназията) и много ме е яд, че малката държи да си продължи с немския език, но за съжаление в това училище няма.
Каката ни има една приказка за г-жа Тинка Бонина (за мен най-добрият учител по математика, по време на ковид даваше уроци по БНТ). Толкова добре обяснявала математиката, че и кучето ни би я разбрало. Simple Smile
Та искам да споделя, че не е жизнено важно детето да е в гимназия топ 3 на София, а да намери среда, да се чувства добре и да обича преподавателите си.
За мен децата ми да се чувстват добре в училището, в което ще изкарат 5 години е от излкючителна важност.
Да ходят с желание на училище, а не да се чувстват като " на заколение", както каката се изказваше за кварталното ни училище.
А да не забравя и да спомена за г-н Кенаров по музика. Ученичките и учителките са влюбени в него,  той им води и уроците по латино танци към училището. Невероятна атмосфера.
Гимназията е с дух и традиции,  и не на последно място, не съм виждала ученици да пушат цигари или трева по кюшетата. Това за мен също е от решаващо значение за бъдещ избор на гимназия.

# 1 826
  • София
Сладкишче, извинявам се, ако разбивам илюзиите ти, но ако човек се води конкретно по това къде се пуши и къде не при избора на училище, детето му не трябва никъде да учи..

# 1 827
Laurentin, направо се радвам, че ще се махнете от това училище.
Момичета, извинявам се за тъпия въпрос, ама аз нещо не се ориентирам с алгоритъма, намерих уж някакъв ексел със статистика тази година, но пак не се справям. Достатъчно ли е да си проверим в izpitai.me и да сметна бала и да го сравня с миналогодишния в конкретното училище, имайки предвид, че може да се вдигне с 20-30 точки?
И аз такъв въпрос си задавам, може ли на база миналогодишните балове да се прогнозира, макар и не с точност, с колко точки ще са по - високи баловете тази година?

# 1 828
Сладкишче, извинявам се, ако разбивам илюзиите ти, но ако човек се води конкретно по това къде се пуши и къде не  при избора на училище, детето му не трябва никъде да учи..
Не разбира се. Това не е водещо. Kissing Smiling Eyes

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 10:49 от sladkish4e

# 1 829
  • София
Като беше на около 5-6 решихме да дарим много от плюшените й играчки на деца без родители. Тя не обича да се разделя с нищо, но това го прие. Събрахме 2 чувала, като тя гушваше всяка играчка и й казваше, че много я обича, но има дете, което се нуждае от нея повече. Това продължим много дълго време, в което аз не спрях да плача от умиление.
Сега си пази опаковки от вафли, които й носят спомени. Не дава да изхвърлим и някои от учебните материали по същата причина.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 11:51 от Ahoney

Общи условия

Активация на акаунт