💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 569
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
Момиечета,вкарала съм се в един филм.
От известно време моята госпожица спи само на лявата страна на главата си,обърна ли я надясно веднага се събужда и изобщо не е доволна.
Опитвала съм я да я подпирам,но е невъзможно просто.
Не знам от къде ми трябваше да влизам да чета,та че се начетах на някакви неща...
Педиатърката каза,че като всеки човек и бебета си имат предпочитания за посока на сън.
Вашите как спят?

# 721
IvGG, моята бебка също има любима старна - надясно. Все на тази страна си дължи главата, когато спи или е по гръб. И мен много ме напряга този факт, защото трябва да ѝ въртя насила главата, че да не развие тортиколис или още по-лошо да ѝ се сплесне черепа от дясно. Не обича да ѝ я завъртам, нито да ѝ я подпирам. Хич не се и обръща, ако ѝ говоря от другата страна или ѝ пускам музика. Но реших, че поне дневните дремки ще ѝ бъдат с глава, обърната на другата страна и съответно - ще я подпирам, иска или не. Трудно е, мръкна, не спи, изнервя се. Та е борба и при нас. Понякога ѝ масажирам мускулчето отдясно, за да може по-добре да завърти главичката.

# 722
Аз го слагам и настрани да спи. Не ми се струва нормално месеци наред да спят по гръб. Това са си мои лични виждания де. Иначе тренировки по корем и стимулиране с играчки не биха позволили тортиколис

# 723
IvGG, моята бебка също има любима старна - надясно. Все на тази страна си дължи главата, когато спи или е по гръб. И мен много ме напряга този факт, защото трябва да ѝ въртя насила главата, че да не развие тортиколис или още по-лошо да ѝ се сплесне черепа от дясно. Не обича да ѝ я завъртам, нито да ѝ я подпирам. Хич не се и обръща, ако ѝ говоря от другата страна или ѝ пускам музика. Но реших, че поне дневните дремки ще ѝ бъдат с глава, обърната на другата страна и съответно - ще я подпирам, иска или не. Трудно е, мръкна, не спи, изнервя се. Та е борба и при нас. Понякога ѝ масажирам мускулчето отдясно, за да може по-добре да завърти главичката.
Същата работа.

# 724
Аз го слагам и настрани да спи. Не ми се струва нормално месеци наред да спят по гръб. Това са си мои лични виждания де. Иначе тренировки по корем и стимулиране с играчки не биха позволили тортиколис

Да, времето по корем е най-добрият начин за превенция на тортиколис. Лично при нас трудно издържа повече от 2-3 минути по корем, без да крещи и да реве със сълзи, та го правим разпокъсано през деня. Много ми се иска да посетя рехабилитатор, за да коментираме и това.

# 725
  • София
Включвам се и аз с един господин роден на 21.06.
 За педиатри, аз харесвам Масларски ,той е мъж на Масларска от Токуда, работи в Сити Клиник на Околовръстното и е много точен.
Д-р Тинтява Мустакова също (работи в 1 ДКК,Сити Клиник и във Вита дава дежурства),от Вита харесвам д-р Ива Иванова.
Това са лекарите, при които водя баткото (7 г) при проблем, при тях ще водя и бебето.
Иначе за профилактика съм го записала при една лична лекарка в квартал Лозенец, за ваксини,мерки и теглилки ще разчитаме на нея.
 Миналата седмица си взехме ергономична раница и доста си я ползваме.Преди това бяхме с еластичен слинг, който доста по -трудно се връзва и регулира .
Жега е в тях, ама понякога нищо друго не работи с моя боен бебешон, който освен нрав си има и лек рефлукс и след ядене е добре да прекарва време изправен.

# 726
От следене дали и колко яде бях пренебрегнала времето по корем няколко дни, а знам колко е важно.
Вдига си главата като легнала на гърдите ни, това дали се брой? Защото на др повърхности издържа една минута и се размрънква. В раницата също мн си държи главата за да си гледа, но като я поставя по корем на дивана, на килимчето и не ѝ се отдава мн мн

# 727
Сложихме първите две ваксини и днес е голям зор. Сложих и втори път лепенки кул пач, но много плаче и мисля че я болят крачетата и е много жална. Дайте съвети как да я облекча…

За раница, взехме Neko Tiny, някоя от групата тук я беше препоръчала. Супер удобна е и за мен и за нея, ходихме веднъж на разходка извън града и си я носих с нея.

Главата я държи, но и аз не я слагам много по коремче че връща мляко и ме е жал, точно все или спи или е яла и няма кога 😂

# 728
Включвам се и аз с един господин роден на 21.06.
 За педиатри, аз харесвам Масларски ,той е мъж на Масларска от Токуда, работи в Сити Клиник на Околовръстното и е много точен.
Д-р Тинтява Мустакова също (работи в 1 ДКК,Сити Клиник и във Вита дава дежурства),от Вита харесвам д-р Ива Иванова.
Това са лекарите, при които водя баткото (7 г) при проблем, при тях ще водя и бебето.
Иначе за профилактика съм го записала при една лична лекарка в квартал Лозенец, за ваксини,мерки и теглилки ще разчитаме на нея.
 Миналата седмица си взехме ергономична раница и доста си я ползваме.Преди това бяхме с еластичен слинг, който доста по -трудно се връзва и регулира .
Жега е в тях, ама понякога нищо друго не работи с моя боен бебешон, който освен нрав си има и лек рефлукс и след ядене е добре да прекарва време изправен.

Йеее и аз съм с боен господин роден на 21.06 💙

Фрезия дано бързо отмине на милото бебче 😓🩷

# 729
  • София
Сложихме първите две ваксини и днес е голям зор. Сложих и втори път лепенки кул пач, но много плаче и мисля че я болят крачетата и е много жална. Дайте съвети как да я облекча…

За раница, взехме Neko Tiny, някоя от групата тук я беше препоръчала. Супер удобна е и за мен и за нея, ходихме веднъж на разходка извън града и си я носих с нея.

Главата я държи, но и аз не я слагам много по коремче че връща мляко и ме е жал, точно все или спи или е яла и няма кога 😂
Ох,милото, другата седмица и на нас това ни предстои.
Ще мине,с лепенките е достатъчно.

И аз малко пренебрегвам слагането по корем.
Мисля и черно бели карти да си поръчам.

# 730
Ужасно жални са с тези ваксини. На София й беше сякаш синьо крачето, но не знам дали не беше от куул пача. Него го слагах един ден. Рева само като я боцнаха. След 2 седмици сме на още една ваксина.

И аз много не намирам време кога да я сложа по корем. Иначе имам черно-бели карти, но и тях рядко ползвам. По принцип ги нареждам като я обърна по корем.

Колко ядат вашите бебчета? Вчера гледам е направила 8 хранения като две бяха на два часа и половина. Сега й вдигнах млякото на 120 мл. По принцип, ако беше на кърма нямаше да ме притеснява, но за АМ ми се вижда много. Педиатъра каза да ги направя на 6, като вечерта да прави по-големи паузи, за да почива стомахчето, а през деня може да хапва на 3 часа.

# 731
  • Варна
Lina Ivanova брои се, да. Това е едно от упражненията за главичката - корем с корем.Другото е да се сложи  по-висока възглавница отдолу и бебето върху нея  под наклон по корем  с вирната главичка.Има още един начин на носене на бебето за разтягане на вратните мускули, но няма как да го обясня. Вижте в Youtube има видеа. Та превенцията е слагане по корем по-често.
И ние сме така, с любима  страна-лява. Но откакто зорлем започнах да го слагам по корем да се упражнява, започна да си движи главичката и в другата посока и понякога, го засичам, че сам се е обърнал. Иначе през деня, все го  издебвам да заспи и да го завъртя. Да се надявам, че нещата ще се подобрят.
След две седмици и ние сме на преглед и ваксина.

# 732
Моята яде различно, но основната ѝ дажба за едно хранене е 120 мл. Но май вече не ѝ стигат и сумарното количество АМ за деня ѝ е малко. Трябва да увелича дозата, но бебка предпочита сега да изяде примерно 90 мл и след час - час и половина да писне за още.

# 733
Моята яде различно, но основната ѝ дажба за едно хранене е 120 мл. Но май вече не ѝ стигат и сумарното количество АМ за деня ѝ е малко. Трябва да увелича дозата, но бебка предпочита сега да изяде примерно 90 мл и след час - час и половина да писне за още.
И при нас е същото.Вече спрях да следя часове и мл,защото просто е невъзможно.

# 734
Здравейте ! Доста съм изпуснала с четенето .. не знам дали не сте коментирали назад, но все пак да попитам. Как са бебчетата след ваксините ? Сложихте ли и ротавирусната ваксина? Заедно ли ги сложихте?
Ние сложихме 2те задължителни преди 2 дни, и днес е с лека температура и е много отпаднала. Педиатъра ни вика другата седмица и за ротавирусната и се двоумя дали да ходим.

Общи условия

Активация на акаунт