💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 598
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ви, момичета! Голямо успокоение сте ми! Sparkling Heart Дано всичко да е наред с моята бонбонка и просто по-бавно да върви. Все пак е родена месец преди термин, не мога да очаквам, че ще се развива като другите човеченца.

# 706
Нашата госпожица си задържа главичката особено когато я държим изправена и си се върти,най-вече ако сме на разходка навън и я взема на ръце,чак я усещам как се превъзбужда докато разглежда.За слагане по коремче седи в много редки случаи,не й е любимото гледа все да се обърне пак по гръб.Занимавам я с играчки и черно бели карти да върти главата.Мисля че се опитва да хваща неща ама й е трудно още.Според мен развитието е нещо индивидуално,някои деца са по-спокойни и лениви а други са доста по щури и активни.
Аз имам ergobaby omni 360 cool air mesh пак е раница но текстила е мрежест и става за лятото.Веднъж съм  я слагала в нея,но гледах някакво клипче на сгушени където казват че тия раници се препоръчват след 3ти месец.Имам и ergobaby aura това е слинг,там я слагам от време на време.Седи си и доста лесно заспива в него,но избягвам да я нося когато е много жега навън че да не я претопля.

# 707
Вещиците разбирачки Joy смея се с глас, ще ме умориш Grinning ама  как няма да се обръща това дете..
Софи много гледа нагоре, я тавана, я перде, много обича една дрънкалка или една шарена кърпичка, следи я с поглед, а на мен като ѝ правя един звук ми се усмихва почти винаги. И моята като на Кремона не обича много по корем, и така се опитва да се катери нагоре.
Радина, абсолютно същото при нас, една седмица мъка с кърменето, цоква малко и след това почва да нервничи, плюе, пуска и пищи, после абсурд да захапе пак. Опитвам, но то врещи като...После една седмица почна да си суче чудесно и сега пак така тегаво...
Аз днес на своя глава дадох две капки витамин Д..ще видя как ще е и утре ще пиша на педиатърката.
Люси, Гийн Стои, заспа до мен на леглото от 23 часа някъде до към 3 и нещо, сравнително спокойна, събуди се кърмих я 17 Мин от едната гърда и заспа, този път по неспокойно стряскаше се , но спа около 4 часа което е супер....днес сякаш е по добре, пак се стряска, но малко по спокойна, в количката също поспа преди обяд. Сега в храних и я приспах в шезлонга, да видим колко ще откара. Дано е период и бързо да отмине.

# 708
GreenArrow Според мен си гледай коригирана възраст. 1 месец е адски много време. Те се сдобиват с ново умение буквално за една нощ.

Игор си държи главата по корем вече и без да му държа ръчичките над 5 минути. Слагам му една мека разгъваща се книжка за стимулиране. Ей такава:

Пръст хваща не по команда. Понякога, може и случайно да е, хваща играчките от активната гимнастика или тази на количката. Усмихва се като му говоря мили неща и му се радвам, както и като види сестрите си задължително. Гука също като му говоря. Не следи много съсредоточено предмет.
Ергобейби не харесвам. Дете в раница се свиква когато е спокойно, сито и сменено. Най-добре непосредствено преди разходка. Шъшкаш, люшкаш, тупаш по дупето и така. Не всички обичат, факт.

# 709
Май ще взема под наем, за да видя ще ми хареса ли. Все още не стъпвам много добре и с раница ще слизаме по-лесно етажите.
Аз също забелязаха, че от както давам вигантол 2к. е по-спокоен.
Вчера ми сложих да гледа едно жирафче, много го хареса и му гукаше, за кратко .

# 710
Ама те са такива.. пък да видиш как ме ядяха като горчива краставица, защо не си влача децата за ръцете да проходели.. мъчела съм ги да не ходят.. защо не съм му купила "паяк" да проходи.. ооо, колко са ме дразнили тези отявлени професори. С поведение на разжалвани старшинки.😂
Накрая се ядосах и им казах "вижте, аз съм лоша родителка и не искам да ходи, за да не ми докопа колекционерските картини и златните предмети откупени незаконно от иманяри". Гледаха ме ей така! 😲😲 обаче млъкнахаа!!! 😂 истината е, че докато живеехме в София, посетихме доцент (чието име вече не помня, извинявам се, минали са 8 години..) във ВМА, който ми каза "паяк не ползвай, опасно е, на 6 месеца го слагаш да сяда и го оставяш да си пропълзи. Така ще си подготви мускулите и сам ще тръгне". Да, синовете ми са крайто жилави и пъргави, големият е и доста бърз. Не е падал, а бебетата, които буквално ги влачят за ръцете "да ходели", щото видиш ли "ТЕ искали" (гледам и питам - на 9 месеца това ли ти каза) са нестабилни, падат много и ако са не дай си Боже и с "паяк", със сигурност са на пръсти и приведени напред. Моите деца дори не са виждали "паяк". 🙃

Вещиците разбирачки Joy смея се с глас, ще ме умориш Grinning ама  как няма да се обръща това дете..

# 711
  • София
Препоръчвам консултация в Слинготека. Ние отидохме и директно си купихме хибридна носилка (така се казва категорията май) на Isara. Още не сме тествали на бебето за по-дълго, но на теория и на тест в магазина беше супер. Подходящо е за нашите бебета, та чак до 2-годишна възраст, и на мен лично като аксесоар ми беше удобно, ама с времето ще си покаже дали е било правилна покупка. В магазина моя човек се чувстваше добре в тази “носилка”, дано така си остане 🫠🤞

# 712
Нашето Неко е хибриден слинг, от Слингомания също ни направиха консултация и така то взехме. Горе-долу се получава с него, трябва да е по-прохладно...а и аз предпочитам да излизам с бебка в количката, заради проблеми с кръста и изтръпване около диафрагмата. Но да, много са разнебитени пътищата и пътеките около нас. Даже и до общината ходихме веднъж, обяснявах на Гергана, че и общинските пътеки са тоталка Joy утре отново ще ходим - да забавляваме служителите Joy
Вигантол аз давам само по една капка, както е препоръчала педиатърката (докато реве за храна сутрин Grinning ). Ако каже и има нужда, тогава бих вдигнала. Иначе не обръща внимание на шумовете от булевардите около нас.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 15:25 от TrixieJinx

# 713
Имаме и слинг, и ерго раница. Не иска в нито едно от тях. То и мен в тая жега да ме сложиш в нещо такова няма да искам. Надявах се вкъщи да облекча положението, но уви. Като захладнее пак ще опитам.
Сериозно се замислих дали пък наистина не са и тръгнали зъби и  от няколко дни започнах да и давам калкареа фосфорика. Давах го на баткото и от никненето на зъбите нищо не сме разбрали. Вече 3ти ден давам и гризането на ръцете и плюнченето, както и безпричинното мрънкане престанаха. При баткото имаше и ефект, че успокои съня, но при нея не наблюдавам подобно нещо или още е рано. Споделям, ако е може да е в помощ на някоя от вас.
Баткото пълзеше много, паяк също ползвахме. Проходи на 1г. и 2 седмици, много жилав и бърз, но не мисля, че това има общо с пълзенето, а по-скоро е наследил това от баща си Simple Smile

# 714
Caprice, как даваш Калкареа-та? И от 9 или 15ch?

# 715
Caprice, как даваш Калкареа-та? И от 9 или 15ch?
От 9ch. 2 пъти на ден по 3 зрънца. (Разтварям ги предварително в съвсем малко вода и я давам с лъжичка)

# 716
За добър педиатър - Др Масларска в Токуда съм чувала само добри неща. Но е мн важно да си гледате бебето по коригираната възраст, а не по календарната поне първите месеци, иначе само ще се тревожите, че изостава, а това не е така.

Ергобейби ме спасява, защото от секциото не можех да вдигам тежко и за да изляза сама с детето ползвах раницата. Супер е, но мн затопля и в жегите не става.
Аз също изпитвам трудности да я слагам по корем. В 80% от времето или спи или яде, в др 15% от времето е яла току-що…
В ергобейби мн си държи главата сама за да си клюкари, мн е сладка и след това заспива. По корем мн плаче, но на гърдите ми ако я сложа си вдига главата.

Иначе слюнченото около 3/4м е нормално и няма общо със зъбите

# 717
Аз като я сложа на мен върху гърдите и съм в някаква поза (45 градуса да речем) и започва все едно да пълзи и да драпа нагоре. Много е смешна. Като костенурка 😃

# 718
Здравейте, моята бебка е родена на 26.06. Коликите много ни мъчат, запек също, но педито казва, че било нормално. Има и едно хриптене, явно някъде събира секрет, не е в ноздрите обаче. Вече станаха 9 дни, още не е минало. Напоследък не иска да суче от гърда. Започва, но когато се изисква по-голямото усилие за засукване се отказва и ревтуни. Дохранвам я със шише. Чудя се дали може да е свързано със секрета, или просто свикна на лесното на шишето и си го търси. Тъй като се цедях и й давах кърма от биберон, защото все си внушавах, че не яде достатъчно, а и за да й сложа капките за коликите. Дали е обратимо, тъкмо мислех да минем само на гърда, че ми писна с тези шишенца... Ще пробвам, но се чудя да не е пък кърмаческа стачка, но много рано. Мисля да й върна гадните накрайници на бибероните(0+) и да я затруднява и биберона малко повече, та да си засили сукателните рефлекси.

# 719
Ако на бебето му е запушен носа няма да иска да яде, тъй като ще предпочете да диша пред яденето.
Има разни аспиратори за нос пробвайте с тях.

Някой беше питал за марка адаптирано мляко. Тъй като при мен просто кърмата е мн малко количество се налага да дохранвам често и направих проучване за млека.
Kendamil е най-добро по състав, но го няма в бг ще го поръчвам от амазон, Honilac също е добро и Holle organic има го в ремедиум и babybio.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 06:31 от Lina Ivanova 672609

Общи условия

Активация на акаунт