💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 1 💛

• 20 251
  • 771
  •   1
Отговори
# 750
Някакъв чревен вирус си хванала. Сега върлува, приятели го изкараха, но при детенцето им продължи по-дълго. Яж само варени картофи, сирене, препечен хляб. Те не дразнят стомаха. Надявам се бързо да се разминеш с тази гад. Ужасно е.

Наистина е ужасно, голямото ми дете и мъжът ми са с температура, сега се измерих, и аз имам. Много е гадно. Едва се движа, нямам сили. По програма минимум съм, да са нахранени, оправени - добре че и мъжът ми помага.

# 751
Ужасно е, че всички сте се тръшнали. Бързо възстановяване. И това ще мине ❤

# 752
  • София
ъпдейт за разстройството на малкия: продължава вече месец, като се появиха и нишки кръв...в сряда сме на гастро отново, като педиатърът ни предупреди, че вероятно ще спрем кърмата и ще мине на специално АМ. Съмненита са за непоносимост към лактозата на кърмата. Аз съм на доста строга диета, давахме какво ли не на детето и ефектът е нулев. Мъка ми е, защото много ми харесва да го кърмя, имам и много кърма и ползите са ясни, но в крайна сметка явно нещо го тормози и ако така ще му е по-добре, така ще направим... Sad

# 753
ъпдейт за разстройството на малкия: продължава вече месец, като се появиха и нишки кръв...в сряда сме на гастро отново, като педиатърът ни предупреди, че вероятно ще спрем кърмата и ще мине на специално АМ. Съмненита са за непоносимост към лактозата на кърмата. Аз съм на доста строга диета, давахме какво ли не на детето и ефектът е нулев. Мъка ми е, защото много ми харесва да го кърмя, имам и много кърма и ползите са ясни, но в крайна сметка явно нещо го тормози и ако така ще му е по-добре, така ще направим... Sad

Ееее.... 😔
От сърце се надявам и стискам палци, да има поне още 1 шанс да се направи нещо, за да продължиш да си го кърмиш!!!! Дано лекарите да измислят нещо!!! 🍀🙏❤
Честно, стана ми много гадно и тъжно. Разбираемо, че ти харесва да си го кърмиш..

# 754
Дано не е алергия към лактоза на кърмата. Трябва да се помисли и вариант алергията да към храна, която ти консумира. С голямото ми дете се случи в 5тия месец да има кръв и слуз в акото. Пускамехме изследвания, пи пробиотици, гентамицин, лутане... Разбира се първо спрях млечните. Оказа се, че не е от тях. Така и не разбрах какво е било, докато не порасна и не започна да яде портокали, след първия прием на портокал и пак последва същото.

# 755
Кремона, как сте днес ?
Форест, дано да се разминат нещата и да можеш да кърмиш, а ако не, въпреки че знам че ти е криво, го приеми, че просто така трябва да се случи. Успех!:four_leaf_clover:

# 756
Кремона, как сте днес ?
Форест, дано да се разминат нещата и да можеш да кърмиш, а ако не, въпреки че знам че ти е криво, го приеми, че просто така трябва да се случи. Успех!:four_leaf_clover:

Още през нощта пих парацетамол и половина, за да спре главоболшето ми. То е достойно за изтезание на чужди шпиони, толкова е силна болката. Нещо кошмарно е. Сега съм малко по-добре. Хапнах си 1 с.л. кисело мляко, пооправих малко и сега пак легнах, нямам сили, изтощено ми е.

# 757
Ужас, Кремона, бързо възстановяване. Дано децата да са здрави, поне за тях да сте спокойни!
Форест, много гадно ми стана и на мен. Хрумва ми дали може да ти даде съвет някой консултант по кърмене? Може да са срещали такъв проблем и при други. Просто като още едно мнение.

Аз вчера доста се бях напрегнала, исках бебето да заспи и да седна да изпия една чаша вино, а тя яде последно към 23 часа и чак след това мога и стоя по нощите, после сутринта съжалявам.. Даже казах на ММ че ми писна и искам да приключваме, но сега като ви чета, ще кърмя до годинка, няма да мрънкам.

# 758
Форест Гърл, много е неприятно, ако трябва да спреш да кърмиш при положение, че искаш и имаш кърма. Може би прави някаква алергия от нещо, което ядеш, но какво и как може да се установи, за да не се спира кърменето?

# 759
Кремона бързо възстановяване,тия летни вируси са ужасни дано бързо да го преборите.
Форест стискам палци да намерят проблема на бебчо и да продължиш да си го кърмиш.
И аз на моменти се напрягам с това кърмене,особено последните две седмици,Боряна един път суче 15-20 минути друг път 5 минути и започва едно дърпане,пуска и хваща зърното.Като я изместя на другата гърда нулев интерес за сукане и направо се побърквам така по 30-40 минути я мъча и накрая се отказвам.Отделно вечер ставам веднъж да я храня и след това се цедя и то докато легна и заспа станало време за ставане.Хем ми се иска да я кърмя до годинката хем на моменти съм на ръба да се откажа.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 19:20 от RadinaV

# 760
Радина, и ние сме по същия начин. И аз место се хващам че ми писва, чувствам се вързана с нея. Само аз я храня, къпя, слагам да спи. Направо само аз си я гледам. Голямата като ме види да кърмя и ме бута и ми вика “не, не” и крещи… за разкош 😓

# 761
И аз този път имам трудности с кърменето, да не казвам и че те изпитвам удоволствие, а го чувствам като мъчение направо. В същото време ми е съвестно да я обърна на АМ при положение, че имам кърма.
Вчера бяхме на кръщене, почти цял ден не спа, заспа в 1ч. през нощта и в 2:30 се събуди за кърмене. Този път ми дойде в повече и сутринта купих тия наръчници за детския сън от Аптечка за родители. Ще видим каква ще я свърша. Баткото почти ме беше унищожил от неспане и рев, този път няма да стане. Малката поне не е ревлива.

# 762
Не знам скок на растежа ли е, но вчера ако й се събират 2 часа сън, пак е добре. След сутрешното хранене пак заспа и откарахме до 10 часа да спим, но явно после реши да ми го върне и цяяяял ден на ръце и сън по 15 минути. Днес пак почваме така. Много се стряска от ръцете си и смятам да скоча да й взема една антистрес пелена. Много рита с краката и ще видим как ще я изтърпи. Поне през нощта спа сравнително спокойно.

# 763
Вчера срещнах една позната с детенце, каза, че се родило преждевременно 1800 гр. - цедила се 6 месеца и го хранила така. В началото през два часа, само това правила два месеца ... майки героини!

# 764
При нас е същото, вчера голям рев, заспива и се стряска, буди се ужас ...и днес за разкош вирус...повръща, моля се само да няма разтройство. Сега я наблюдаваме, дано ни се разминат системите и лежането в болница. Баба ми и тя е с този вирус, откъде са го лепнали не знам... Аптекарката каза, че цял ден само такива клиенти има, повръщане и разтройство..

Общи условия

Активация на акаунт