Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 595
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • Велики Преслав
Малко странно наистина. Според мен има някакъв електронен дефект и когато датчика за влажност влезе употреба, а той работи на принципа на утечката, срива всичко по оперативните вериги на сушилнята. Трябва да се направи оглед от техник…ДРУГ ТЕХНИК.

# 286
Здравейте! Може ли да ми дадете мнение за тази сушилня
 https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … &_refv=2464982004

Всъщност каква в основната разлика или иновация между 8-ма и 9-та серия на AEG.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 19:50 от AirFairy

# 287
  • София
...Всъщност каква в основната разлика или иновация между 8-ма и 9-та серия на AEG.

Основната разлика е, че моделите от серия 9000 имат т.нар. „3DScan технология“, която измерва степента на изсушаване по-прецизно, отколкото обикновените сензори за влажност, а моделите от серия 8000 - нямат такава система. Всъщност, между отделните модели от една и съща серия може да има повече разлики, отколкото между сериите като цяло.

# 288
  • Пловдив
Ами на бош специално не работят добре, затлачват се и трябва да викаш хора от сервиза да отворят и почистят през няколко месеца.

Това НЕ е вярно!!!Имам 2 сушилни Бош-едната работи вече 13 год.,а другата-11 год.По-старата е почиствана в сервиз 2 пъти(100 лв струва+50 лв за транспорт),а другата за 11 год. в сервиз не е ходила.Бош/Сиеменс имат специален препарат за профилактика на сушилните им в къщи,аз правя почистване веднъж на 6 мес.

# 289
  • София
На13години със самопочистващ се затворен кондензатор? Честно нямах идея, че толкива отдавна правят и в крайна сметка само ореразказвам какво съм прочела тук и чила от 2ма човека, на живо, единият продавач, че има много клиентски оплаквания... Аз при все, че си взех подобно на друга фирма, се надявам да не стоят така нещата. Пускам си през 2-3седмици програмата почистване на кондензатора, както е по препоръка от книжката и се моля да не се задръства.

# 290
  • Пловдив
Да,през лятото на 2011 год. купих първият модел на Бош,клас А,Self Cleaning Condenser,a  една година по-късно и втората-Home Professional,но започнах да я ползвам през 2013г.За да работи добре самопочистването сушилнята НЕ трябва да се свързва с канал,водата трябва да минава през кондензатора към чекмеджето,да циркулира за да почиства,също така в чекмеджето трябва винаги да има малко вода,защото и в началото на програмите има самопочистване,останалото е късмет...

# 291
  • Велики Преслав
Самопочистващи има от 2006 година.

# 292
  • София
На13години със самопочистващ се затворен кондензатор? Честно нямах идея, че толкива отдавна правят и в крайна сметка само ореразказвам какво съм прочела тук и чила от 2ма човека, на живо, единият продавач, че има много клиентски оплаквания... Аз при все, че си взех подобно на друга фирма, се надявам да не стоят така нещата. Пускам си през 2-3седмици програмата почистване на кондензатора, както е по препоръка от книжката и се моля да не се задръства.

Да, самопочистващи Бош/Сименс има отдавна и през тези години производителят е развил технологията и подобрил надеждността ѝ. Надявам се и LG да са направили добре тяхната. В крайна сметка, миенето на един радиатор с вода не е ядрена физика.

Някога е имало оплаквания от задръстване, получило се за няколко години, но това не значи да не се купуват такива модели. Много сушилни без самопочистване също се задръстват и ходят в сервиз.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 12:57 от Vilemina

# 293
  • София
Супер, защото доста такива мнения се бях начела и даже почти щях да сменя марката заради това... 🤷‍♀️

# 294
Здравейте,  в една Фейсбук група доста започнаха да се рекламират 1-2 търговци на уреди втора употреба. Предлагат се доста хубави модели,  на доста ниски цени. Прикачвам един пример.  Какво ви е мнението,  бихте ли рискували?

# 295
 Така като ги гледам , нито са най-новите модели , нито са изобщо чисто нови , нито са много нови . НЕ бих се вързала на това .

# 296
"Само леки козметични забележки" при сушилните може да означва неработеща термопомпа..... Един път да са я ударили, изпуснали и т.н и може да се използва за мебел.

# 297
Въобще не бих заглеждала в такива магазини. Достатъчно ми е тежко и нервозно ежедневието, че да бера ядове и с техника у дома. Работата е там, че пак се дават пари (то да е даром, да рискуваш), а не е ясно какво получаваш срещу тях. После тази цена ще се калкулира в цената на нова сушилня или друг уред и ще я оскъпи - напълно възможно и в съвсем близко бъдеще.

# 298
Здравейте,  в една Фейсбук група доста започнаха да се рекламират 1-2 търговци на уреди втора употреба. Предлагат се доста хубави модели,  на доста ниски цени. Прикачвам един пример.  Какво ви е мнението,  бихте ли рискували?
Скрит текст:
Само като видях оформлението и ми стана ясно — това е обява за лов на шарани.
Никой сериозен човек/търговец няма да си нашари обявата с толкова емотикони, а и правописът е потресаващ.

Когато нещо е представено като толкова хубаво, най-добре е да бягаш от него надалеч.

# 299
Здравейте, мили хора!
Не знам дали тук е подходящото място за въпроса ми, но имаме проблем със сушилня Hotpoint Ariston.
Слагам дрехите, тръгва за 2мин и изгасва, все едно си я изключил директно от захранването.
Беше на сервиз, сменили кабел, почистили я УЖ. Без резултат. Днес дойде пак същият майстор вкъщи - бил проблема от тока. Е как след 5г реши, че това й е проблем. Както и да е.
И аз с надеждата, пускам пералня, слагам ги после в сушилнята....... 2мин и пак спря.
Когато е суха - си работи......
Сложа ли прането - до там сме.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем и имате ли идеи защо и какво може да не й е наред?
Не изписва никаква грешка на дисплея, директно изгасва. 😔
Благодаря ви много предварително!
Точен модел.Няма как да знаем без него дали е с термпомпа или нагревател и т.н

Общи условия

Активация на акаунт