Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 26

• 33 520
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Много се интересувам относно свиването на дрехи, имали ли сте този проблем?
Явно е, че зависи и от дрехата, но все пак.

# 316
Здравейте! Налага се да си закупя нова сушилня, бюджетен вариант. Спряла съм се на 2 конкретни марки Беко и Финлукс, може ли някой да сподели мнение, четох и за Шарп? Нямам възможност за по-скъпите марки, затова моля за препоръки към този ценови диапазон до 800лв.
И оше един въпрос: някой дали е пробвал на празна сушилня кога се изключва, защото сегашната ми прави проблем със свиване на дрехи и по препоръка я пуснах празна на различни програми, върти по над 10мин. и не спира
Аз бих размислила и изчакала, ако е необходимо да събера бюджет за уред, който няма да ми носи излишни рискове било за увреждане на дрехи, било за кратка експлоатация и ядове.
Сушилнята не е като пералня, която се явява в известен смисъл спешна покупка и ако има къде да простирам,  макар и да не ми е съвсем комфортно, докато се появи по-добра финансова възможност, не бих се ръководила главно от бюджет. Предстоят и намаления и предполагам, че след не повече от месец би могъл да се намери приличен модел от по-висок клас, съответно по-качествен уред, на приемлива цена. Разгледай, набележи си няколко модела и им следи цената.

# 317
Здравейте! Налага се да си закупя нова сушилня, бюджетен вариант. Спряла съм се на 2 конкретни марки Беко и Финлукс, може ли някой да сподели мнение, четох и за Шарп? Нямам възможност за по-скъпите марки, затова моля за препоръки към този ценови диапазон до 800лв.
И оше един въпрос: някой дали е пробвал на празна сушилня кога се изключва, защото сегашната ми прави проблем със свиване на дрехи и по препоръка я пуснах празна на различни програми, върти по над 10мин. и не спира
Сушилнята е уред, който мери влажността в уреда по индиректен начин, а именно мери електрическата проводимост на "въздуха" вътре. Колкото по-наситен с вода е той, толкова проводимостта е по-вискока. По този начин се определя колко в влажността вътре. Уредът изключва, когато се постигне степента на влажност, която вие сте задали (до каква степен да са сухи дрехите). Ако използвате програми за сушене за определено време (тук сензорът не работи), значи не успявате да прецените правилно колко време да зададете.
Сушилнята може е свила дрехите по много причини, като най-честите са:  дрехата не става за сушилня (онзи ден прецаках една блуза на мъжа ми въпреки, че знаех, че така ще стане), замърсен е сензорът за влажност (той се чисти), избирате неподходяща програма, неподходящи настройки към нея или комбинация от двете, слагате да сушите много различни типове материи и дебелини заедно.

https://zora.bg/product/kd-nhl8s9gw21

princess_lea, вижте и Вие горния линк.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 21:04 от petiaivanov

# 318
Здравейте, имам един въпрос, относно сушилня bosh. Закупих сушилня  bosh втора употреба, вчера детето я е заключил и сега не мога да я отключа.
Моля някой ако знае как се отключа да ми сподели!

# 319
Здравейте, имам един въпрос, относно сушилня bosh. Закупих сушилня  bosh втора употреба, вчера детето я е заключил и сега не мога да я отключа.
Моля някой ако знае как се отключа да ми сподели!
На дисплея си е показана комбинацията от бутони, които се натискат за 3 секунди.
Другият вариант е да снимате дисплея и да кажем или си теглите ръководство на сушиня бош от същата серия и ще прочетете.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 21:20 от petiaivanov

# 320
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
Чисто нова пералня със сушилня LG.
При първото пране със сушене дрехите останаха мокри. Извадих част от тях, защото реших, че съм сложила много и оставих само един юргански плик за проба. Резултата е същия - плика е мокър, от него капе вода!
Притеснявам се да не би да съм купила дефектна пералня SobSob

# 321
Не разбрах-ако уреда е комбиниран има друга тема/ сигурно там са по наясно с уредите/.Но при всички положения за да се сложи в сушилня не трябва да капе вода.

# 322
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
При първото пране със сушене дрехите останаха мокри. Извадих част от тях, защото реших, че съм сложила много и оставих само един юргански плик за проба. Резултата е същия - плика е мокър, от него капе вода!
Пренесете си питането тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1618272.465

# 323
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
Наистина питането ви е за друга тем, ноооо — как така от плика капе вода???
Центрофугирано ли е прането и на колко оборота?
По изискване, за да се суши пране в сушилня, то трябва да е центрофугирано минимум на 800 оборота.

# 324
  • на Мелмак
Привет, девойки!
Гледах, четох, но не намерих  затова да попитам - има ли сушилня на Миеле, самопочистваща се?
Предварително ви благодаря! Flowers Bouquet

# 325
Привет, девойки!
Гледах, четох, но не намерих  затова да попитам - има ли сушилня на Миеле, самопочистваща се?
Предварително ви благодаря! Flowers Bouquet
Не.

# 326
Здравейте, преди два дни си купихме тази сушилня:

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WQG245D4BY/p/652158

Въпросът ми е относно отвеждането на мръсната вода.
След разопаковането видяхме, че обратната вода е свързана директно към контейнера горе вляво.
Имаме все пак включен и маркуч , ако желаем мръсната вода да бъде отвеждана в тръбите за обратна.
Тоест имаме два варианта на експлоатация - или след всяко сушене изпразвам контейнера с мръсната вода, или го правя по-рядко, а сушилнята е свързана с тръбите за обратната вода.
Освен изпразването на контейнера след всяка сушене има ли друг “проблем”, ако използвам уреда по този начин?
Ще бъде монтиран върху пералнята със свързващ кит, ако това има някакво значение.

Благодаря предварително! 😊

# 327
Това е чиста вода от дрехите ви, а не мръсна.
Няма никакъв проблем да се използва само контейнерът.
Всички са с контейнер, а това с маркуча е допълнителна екстра, която много уреди нямат.

# 328
  • На брега на реката
Моите също са монтирани една над другаа и сме я свързали да изтича в канала предвиден за пералнята. Така ми е по-удобно и не изпразвам контейнера.

# 329
  • на Мелмак
Благодаря, Джорджа!
Контейнера не е "проблем" Simple Smile
Удобство е. Позволява да бъде позиционира на място където няма тръба за отвеждане, като моята, например.

Общи условия

Активация на акаунт