Януарчета 2025 тема 2

• 41 206
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Момичета уринирате ли често? От няколко дни съм така и се притеснявам. 18+3 съм. Доколкото знам честото уриниране е в първия триместър и последния. Не пия много вода…
Аз даже ходих на уролог и после на нефролог. Бебето рита мехура. Казаха, че е нормално. Миналата нощ ставах 8 пъти. 22-ра седмица за справка.

Мислех си че само н по напреднали седмици рита мехура. Четох какви ли не глупости, че това във втори триместър не е ок и е предвестник на раждане. Изпаднах в ужас без това имам проблем и с шийката

# 556
Не, даже вторият доктор искаше да прегледа уретрата и видяхме една голяма глава 😃😃 която се местеше.
И двамата потвърдиха, че всичко е наред с бъбреците, стерилната урина е Ок.

# 557
На супер цена е излязла, от коя верига е било?
Взехме го за 1340 лева,включваше кошница за кола,кош за новородено(зимен), летния който е на шасито и адаптери за кошницата,те също бяха в цената

Ние поръчахме Cybex Balios S lux също.Беше на доста добра цена с още един кош и кошница преди няколко седмици,но тъй като нямаше наличности по веригите на магазина където проверихме,ни предложиха да капарираме и в рамките на месец два да я получим,и така и направихме

На каква цена взехте Balios-a и какво включваше?

# 558
Айко 🙂

На супер цена е излязла, от коя верига е било?
Взехме го за 1340 лева,включваше кошница за кола,кош за новородено(зимен), летния който е на шасито и адаптери за кошницата,те също бяха в цената

Ние поръчахме Cybex Balios S lux също.Беше на доста добра цена с още един кош и кошница преди няколко седмици,но тъй като нямаше наличности по веригите на магазина където проверихме,ни предложиха да капарираме и в рамките на месец два да я получим,и така и направихме

На каква цена взехте Balios-a и какво включваше?

# 559
Моето мъжле рита като за световно. Даже когато се гушкам с моя мъж , когато си допрем коремите, той го усеща . Доста е изненадващо, защото Госпожицата не беше толкова настоятелна да прави вълнички. Joy

# 560
Здравейте.
Моето момче много рита. През целия ден е активен. А боткото изобщо не беше така. Или съм забравила, незнам вече.
Може би защото е второ и повече се усеща и знаем какво да  усещаме. Баткото вече иска и той да го усети. Постоянно ме гушка и милва корема. Simple Smile

# 561
И при мен е същото положение Simple Smile Сега съм със задна плацента, а първата бременност с предна. Задната плацента била причина да се усещат по-силни движенията на бебето и по отрано.

# 562
Момичета, някоя от вас планира ли да отиде до бебеманията този уикенд?

# 563
Еха, вече избирате и купувате колички. На ми се вижда далечно още. И аз чувам, че Cybex e хита в момента. Преди 8 години сякаш беше Musty Evo. С първото дете имахме някаква полска мисля. Не си спомням марката. Тежка беше, но пък стабилна. Ама след първата година в продадохме и взехме по малка и по-лесно сгъваща се. Нея много си я харесвах, седи си у свекърите ми май. Трябва да се разровя поне тя каква марка беше.

Надявам се да намерим някоя запазена втора употреба. На мен повече ми харесваше да бебенося, отколкото да бутам количка.

За пишкането - понякога така застава, че трябва да пишкам по 6-7 в рамките на час. Веднъж беше като се прибирах от работа, което е около час с градския транспорт. Едвам устисквах до гари с тоалетна. И като се прибрах вкъщи вече се премести и си бях Ок. Но в жегите гледах да си пия достатъчно вода.

# 564
Момичета, някоя от вас планира ли да отиде до бебеманията този уикенд?
Да

# 565
Здравейте!

Най-после изчетох цялата тема 😁

За магнезия - тук още в 9та седмица ми казаха да го започна. Един час преди и след прием да не се храня, за да нямам проблеми със стомаха.

И с предишната бременност и сега приемам витамини Фемибион.

Тук и на частно прегледите са малко. Досега съм имала три прегледа и една  ФМ. И до края остават толкова.

Аз съм един вид по майчинство вече. Тук е различно. Предложиха ми по-ранно майчинство, заради хематом в началото на бременността. Също така имам генетичен риск от тромбофилии и от 6та седмица съм на инжекции с хепарин. Имам и още едно автоимунно заболяване.

По повод боденето - в 20та седмица вече ми е трудно да го слагам в корема. От предната бременност знам, че може и в паласките, ама сякаш беше по към края.  Дано няма друг с такива проблеми, но ако има ще се радвам да сподели опит.

# 566
Ох, знам, че се коментираше тая тема...
От няколно дни съм със запек😧
Днес беше кошмарно с болезнени колики и спазми. Отивам да чета какво пиете... 😞

# 567
Сироп “Фрутилакс” или мармалад “Лаксатинил фрукт” вършат чудесна работа, без да причиняват болки в корема и стават за бременни.

# 568
Най -подходящото е сиропи ,съдържащи лактулоза. Не предизвиква зависимост и е единственото доказано лекарствено средство,което си е за бременни с този проблем. В тях няма сена,(която довежда до привикване )като в мармалада например.. Фрутилакса също е добър вариант. Аз основно съм на дуфалак,в краен случай приемам и мармалада,той за съжаление допълнително ми забавя перисталтиката и получавам неприятни колики. Но каквото имам налично у дома ,това е .

# 569
Този проблем ми се реши след като започнах да приемам магнезиев цитрат Диаспорал 400. Прие го вечер преди лягане.Много добре ми действа и си ходя всяка сутрин.

[quote author=tedi_eneva link=topic=1670613.msg48550576#msg48550576 date=1726326587]
Ох, знам, че се коментираше тая тема...
От няколно дни съм със запек😧
Днес беше кошмарно с болезнени колики и спазми. Отивам да чета какво пиете... 😞
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт