Онлайн магазин Тему (Temu) за България - 6 - юлска

• 45 748
  • 823
  •   1
Отговори
# 480
Цитат
Неотдавна от платформата "Ние, потребителите" предупредиха, че български потребители имат съмнения как някои от предлаганите в китайски сайтове като Temu и Shein стоки се срещат и в българските физически и електронни магазини, но на значително по-високи цени.
Mасова практика. От години е това - сега от Temu и Shein, преди повече от Aliexpress & eBay.

# 481
  • София
Не препоръчвам да купувате от Тему (вече), защото използват Sameday България, които не доставят пратките а на случаен принцип изпращат в някакви улични кутии без дори да те питат.

Даже предлагам всички ощетени от Сеймдей да подадат жалба

https://www.kzp.bg/bg/elektronna-forma-za-podavane-na-zhalba-signal/

# 482
  • София
Lemy, вчера след като го написах изведнъж взех да си мисля, че мани алергичната реакция, ами ако има разни канцерогенни съставки, които бавно и полека да ми докарат някой рак (бях гледала навремето някакъв документален филм как на работниците в китайските фабрики им капят месата от всякакви вредни съставки при обработката). Взех да чета кутията на серума ми от Амазон и да вкарвам съставките в гугъл търсейки дали са разрешение в ЕС. Уж всичко излезе точно, но първо никъде не е упоменато точно колко се съдържа от някоя добавка и дали това количество влиза в безопасните норми за Европа. И второ, че няма никаква гаранция какво пише на етикета и дали е същото в шишето. То вярно, че това се отнася за хранителните добавки на БГ пазара, за плодовете и зеленчуците вност от трети страни, за дрехите обработени с незнам си какво продавани в разни индийски и китайски вериги, ама все пак... Реших, че повече няма да повтарям. Тези дето съм си ги поръчала (сред тях и спорния серум за изправяне на коса) ще си ги използвам ако са ми ОК, но повече - не.
И изобщо пазаруването от Тему хич не се връзва с опазването на планетата с всичките тези "пластмасови" дрехи, чанти, обувки и електроника ама пуста краста. Надявам се да са се почти свършили боклуците от които уж се нуждая. Ама ето на: чаши с цветя ми се дощяха Joy

# 483
То това не е тайна, че физическите и онлайн магазини са залети с китайска стока. Дали купуват от АлиЕкспрес, Шеин, Тему, няма голямо значение. Продавачите са едни и същи и Тему не е някакво откритие. Просто е по-нов вид платформа.

# 484
  • София
Между другото проследих си по товарителницата коя пратка ще ми дойде днес със Спиди и обърнах внимание, че всичките ми пратки след това са все със Спиди. При мен Sameday доставят до едни много удобни за мен кутии. Имаме три стени в града ни и само веднъж, извинявайки се ме разкараха до стената, която е 200м. по-далеч от най-близката за мен, но по-неприятното е че е затворена в супермаркет, който работи до 20.00ч. Другата ми беше много удобна да се разхождам по хлад след 22.00, без да чакам куриер (всъщност разхождах детето).
Сега ако изпусна куриера на Спиди, в офиса ги карат след това предполагам. Още една причина да се спра: детето не ме ругае ако го карам да се разхожда посред нощ до кутия, но като я събудя да слезе при куриер в 9:10 като тази сутрин бълва огън и жупел Joy

# 485
  • София
Поръчката ми от 12-и е минала митница вчера, първата възможна дата за доставка е 23-ти, ще ги видя Бокснау кога ще я доставят. Предишната Сеймдей я доставиха рекордно бързо.

# 486
  • на морето
И аз искам линк за сребърната Пандора. Интересуват ме по- точно талисмани, защото  си имам гривна

# 487
  • SF
Deva@, отивам до бензиностанцията, където са много кутии на BOXNOW, и в коя оставям пакета за връщане? Случайно избрана от мене отворена ли?

# 488
Deva@, отивам до бензиностанцията, където са много кутии на BOXNOW, и в коя оставям пакета за връщане? Случайно избрана от мене отворена ли?
въвежда се номера на товарителницата и се отваря кутия

# 489
  • SF
На ориентирания етикет пише Товарителница и срещу нея дата на издаване. Нямам номер на товарителница .
Проф. Цветан Лазаров също не се чете

# 490
  • София
Ти генерираш товарителница, когато заявиш връщане.

# 491
Момичета, помагайте!!! Ще връщам артикул, направих заявка, но нямам принтер. Дава ми, като опция да принтирам на автомата на BOXNOW. Някой има ли опит? Обяснете, като на руса😊😊😊Благодаря.

Аз си го свалям на флашка и отивам в копирен център.

Да сте попадали на такива торбички /руло/, каквито има при зеленчуците в големите магазини. Като търся ми излизат само като за сандвичи.

# 492
  • София
Момичета, помагайте!!! Ще връщам артикул, направих заявка, но нямам принтер. Дава ми, като опция да принтирам на автомата на BOXNOW. Някой има ли опит? Обяснете, като на руса😊😊😊Благодаря.

Аз си го свалям на флашка и отивам в копирен център.

Да сте попадали на такива торбички /руло/, каквито има при зеленчуците в големите магазини. Като търся ми излизат само като за сандвичи.
Ето, но са малки - 25 на 20 см  https://share.temu.com/lqNu0hZcmpA

# 493
# 494
  • София
И аз искам линк за сребърната Пандора. Интересуват ме по- точно талисмани, защото  си имам гривна
Не знам как да дам линк към определн доставчик, но този който има според мен най-много чисто сребърни бижута е някой си Charms Castle или за по-лесно линк към един намален продукт https://share.temu.com/fqC0WAJSrUA
Друг доставчик е този https://share.temu.com/lwhrTwkwKzA ТХL
Все пак чета характеристиките задължително какво пише за основен материал. На мен ми допадат тематично едни висулки, които в момента са с незначително или никакво намаление, но съм си ги сложила в кошницата да ги следя.
Тази ми се стори много подходяща за дъщеря ми и я взех https://share.temu.com/G3BmMRvvg9A. Тази https://share.temu.com/XDSyZhJvepA ми харесваше повече, но на този търговец MULA абсолютно всичко е посребрена мед, а както се вижда цената е аналогична.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 16:16 от Gorg0nzola

Общи условия

Активация на акаунт