НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 479
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 465
  • у дома
А какво е това ранно записване вув ВТУ-какви са условията-аз бях чела преди,но нещо не юи стама ясно и го зарязах.

# 466
  • София
И Калоян е приет по първо желание маркетинг в НБУ.

# 467
  • София
Честито на всички студенти, стискам палци и седмокласните желания да се реализират! Аз следя темата, нищо че моят син има друга визия - исках да попитам мамите със студенти в УАСГ, особено инженерни специалности, защо ССГ с АЕ не се предпочита…Гледам баловете, особено след второ класиране и не ми е ясно защо…Също така за мен е изненада високият бал за Геодезия спрямо други специалности.

# 468
  • София
Благодаря, второто желание е за първото никакви шансове нямаше.
Да, извинявай, ти писа назад, но се подведох по това, че има придвижване. На късмет да му е! Може докато го учи, да си го хареса повече. На времето така имах приятелка, която не успя за архитектура, но много си хареса инж. специалността, отказа се да опитва отново и си работи по специалността и е доволна от този факт.
Нинка, честито на дъщеря ти за НБУ. Стискаме ѝ палци и за СУ, ако там е предпочитаното място.
Rima, попътен вятър и на твоето момиче в избраното поприще! Валя, успех и на твоя младеж!
Чакаме и всички кандидат-медици/фармацевти да се похвалят с успех. Кога е датата за МУ?

# 469
  • добрич
Здравейте,искам да попитам- в  МУ-Плевен излязоха оценките, ако има някой тук може ли да сподели с какъв бал е ? Моята госпожица е със 36.31 дали ще има шанс за първо класиране?

# 470
А какво е това ранно записване вув ВТУ-какви са условията-аз бях чела преди,но нещо не юи стама ясно и го зарязах.
В началото на декември откриват акция "Рано рани". Има специалности за които може да се запишеш. Имаш право на една специалност, една форма на обучение.  В 9 ч. стартира акцията, той се регистрира в 9.10 ч и беше 9 за избраната специалност. Има и внасяне на такса. Мястото се пази до определена дата.
Аз бях много скептична. Сигурно и той, защото до последно учи сериозно,  изкара хубави оценки на ДЗИ, оглежда и други ВУЗ-ове.
Тази акция е във ВТУ.
Впоследствие разбрах, че и ВУЗ-ове във Варна имат такъв прием.

# 471
Честито на всички студенти, стискам палци и седмокласните желания да се реализират! Аз следя темата, нищо че моят син има друга визия - исках да попитам мамите със студенти в УАСГ, особено инженерни специалности, защо ССГ с АЕ не се предпочита…Гледам баловете, особено след второ класиране и не ми е ясно защо…Също така за мен е изненада високият бал за Геодезия спрямо други специалности.
За ССС на английски не мога да кажа, моят не е по езиците. За геодезията на мен ми е любопитно в другия университет какъв е минималния бал, там нямало статистика... Като ми отговорят така..

# 472
jabanka, и ние сме учудени от високия бал за геодезия тази година, по- висок е от ССС и Архитектура, за момчетата.
Радвам се, че все пак племенникът ми успя да влезе Геодезия, на второ класиране имаше само две приети момчета, бала падна съвсем незначително. Явно наборът е такъв. А защо не се предпочита ССС на английски...според мен, защото е по лесно да се учи математика, физика и всички останали предмети на български от колкото на английски.

# 473
Да се отчета и аз с младеж в НБУ - Архитектура. Не е кандидатствал другаде, така че като се върне от море, ще се записва. Успех на все още чакащите, сигурна съм, че всяко дете ще намери своето място

# 474
  • Sofia
Честито на всички новоприети и придвижили се напред студенти! Revolving Hearts Доколкото знам и МУ излиза утре, така че 11.07. е много чакан ден.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 07:51 от aniK

# 475
  • София
Димис, не разбрах много добре.
При това ранно записване  само бързината ли е критерият, по който отсяват кандидатите? И ако на редовната сесия има кандидати с по-висок бал, то те не могат да изместят класирания от тази ранна кампания?

Честито на приетите деца и родителите им!

# 476
  • Разпиляна във въображението
При това ранно записване  само бързината ли е критерият, по който отсяват кандидатите? И ако на редовната сесия има кандидати с по-висок бал, то те не могат да изместят класирания от тази ранна кампания?

И на мен ми е любопитно, но предполагам, че няма как да изместят ранно записаните. Може и да се бъркам, но когато разглеждахме тази възможност имаше три свободни места "Психология". Сигурно са отпуснати определени бройки за ранно записване и остават други за кандидатстване.

# 477
Щом в МУ София днес може да си видиш работите от изпита до 13 ч., значи може още днес да има класиране,

# 478

Бройките за ранно записване са само за ранното записване. За редовния прием има други бройки. Има срок за записване и беше преди да излезе 1 во класиране. Ако не се запише студент мястото се губи. И аз не вярвах. Взе си дипломата и се записа студент. Пак са изчислява бал , защото са му казали,  че е висок и ще стигне за общежитие. Синът ми разбра за този начин от вече студенти от града ни.
Тези три останали бройки и аз ги гледах, но май бяха за платено обучение. 
Като споделих ми казаха, че ТУ -Варна също имат такава кампания.

# 479
Моя син е приет Информационни технологии в индустрията в ТУ. Чакаме резултати от СУ . Приет и в  НБУ в три специалности. Трудно ще е решението.

Общи условия

Активация на акаунт