НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 89 476
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
А онова съобщение, че СУ нямало да пуснат класирането по-рано от 11.07. доколко е официално? (не огледах внимателно източника) Като ги познавам, хич няма да се напънат да го свършат, но все пак защо да не ни изненадат.

# 481
А онова съобщение, че СУ нямало да пуснат класирането по-рано от 11.07. доколко е официално? (не огледах внимателно източника) Като ги познавам, хич няма да се напънат да го свършат, но все пак защо да не ни изненадат.
                    Източникът е затворена група във фейсбук - СУ: КСК 2024 - Nikolaï Ivanov- Администратор на групата. Между другото дава много точни отговори на зададени въпроси относно кандидатстване.

# 482
................ Здравните осигуровки се внасят от ТУ от деня на записването.

Здравейте,
това последното изречение ми грабна вниманието.
Това къде мога да го проверя и така ли е наистина.
Малко отклонение, понеже нали завършилите трябваше да подадат декларация Образец 7 в НАП и все още нищо не излиза за плащане в системата.
Та сега това, че са се записали означава ли, ме здравните им осигуровки ще се платят от ТУ?

# 483
Gigi ходихме да подаваме такава декларация и  ни върнаха за края на юли, защото имало училища плащали осигуровките и юни и да не ставало объркване. Иначе аз проверям на страницата на НАП за здравните осигуровки.

# 484
  • Пловдив
Декларирането и внасянето на здравните осигуровки е до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който са дължими. Нашите бяха осигурени до 30,06 и първият месец, за който дължат е м.07. Подаването на декларация 7 и внасянето на парите ще стане възможно от 01,08,2024 до 25,08,2024. Изключение прави ТУ, който започва да ги осигурява със записването, тоест някой си ден през в-07, а всички други реално ги осигуряват при започването, тоест някой ден през м.09 или м.10
Проверяването на всичко това става с ПИК на НАП в сайта на НАП

# 485
  • София
За проверка на здравно осигурителния статус на сайта на НАП не е необходим ПИК. Попълва се ЕГН и дата на раждане и информация излиза.
Декларация 7 може да бъде подадена и сега като в нея се записва датата, от която ще започне самоосигуряването.

# 486
  • София
Вече подадох декларация 7. Срока за плащане на здравните осигуровки за юли (съответно дни от юли) е  от 01.08.-25.08.24. Ако действително ТУ осигурява младежите от момента на записване (не го намирам официално като документ), трябва да се заплати осигуровка само за липсващите дни.

# 487
Излезе класирането в Благоевград,  за тези които се вълнуват
И тук отново е приета редовно, не може да прескочи летвата за задочно и това е.
Успех на чакащите утре за СУ

# 488
toni1, вълнувам се с вас, стискам палци да се сбъдне желаното на второ класиране, дано! Не мога да повярвам, че балът за задочно обучение е по-висок, но те нещата са много различни от "едно време".

# 489
  • София
Честито на новоприетите деца. Тъй като моят син догодина ще кандидатства в НБУ "Международни отношения на френски" може ли приетите в този университет да кажете с какъв резултат на ТОП  са успели, въобще балът какъв им е? Никъде не намирам информация за минималните балове и бройките по специалности за НБУ.

# 490
................ Здравните осигуровки се внасят от ТУ от деня на записването.

Здравейте,
това последното изречение ми грабна вниманието.
Това къде мога да го проверя и така ли е наистина.
Малко отклонение, понеже нали завършилите трябваше да подадат декларация Образец 7 в НАП и все още нищо не излиза за плащане в системата.
Та сега това, че са се записали означава ли, ме здравните им осигуровки ще се платят от ТУ?
Да, така ми отговориха от канцеларията на факултета. ЗОВ се плащат от деня на записването.

# 491
Честито на новоприетите деца. Тъй като моят син догодина ще кандидатства в НБУ "Международни отношения на френски" може ли приетите в този университет да кажете с какъв резултат на ТОП  са успели, въобще балът какъв им е? Никъде не намирам информация за минималните балове и бройките по специалности за НБУ.
                 При кандидатстване в специалност ,която се преподава на чужд език се изисква сертификат за владеене на съответния език. Не признават  оценките от езикова гимназия. При липса на сертификат  се полага специализиран изпит по езика, с който кандидатства. Влезе с бал 899 , ТОП  83 и 3 десетки от ТОП за определени раздели ,които влизат при балообразуването /БЕЛ, литература и история/. На специализирания изпит по АЕ - 100 т /6/ - есе + интервю с комисията.

# 492
И ние чакаме класиране за СУ, специалност право. В Пловдивски университет и УНСС сме приети, но иска в СУ.
Въпросът ми е - някой чул ли е, че при подаване на документите за записване, може да посочиш в кой поток и коя група искаш да бъдеш ?
Също така имам питане за общежитията на СУ  - в какво състояние са, по колко човека са в стая, какво е заплащането...

# 493
  • Sofia
Също така имам питане за общежитията на СУ  - в какво състояние са, по колко човека са в стая, какво е заплащането...

Ееее, много въпроси Laughing Ако е момче (конкурент) хич нищо няма да отговоря Laughing

Аз миналата година следих тогавашната 12-класна тема и майките споделяха за общежитията неща, които ми бяха познати от преди 30 години. Някои блокове са ремонтирани, но други са си в ужасно състояние. Не знам ЮФ къде настаняват. Обикновено са по трима в стая, само в "семейните" са по двама. Заплащането все още е някакво комично, в сравнение с цените на дори най-евтините квартири в Сф.

# 494
  • София
Честито на новоприетите деца. Тъй като моят син догодина ще кандидатства в НБУ "Международни отношения на френски" може ли приетите в този университет да кажете с какъв резултат на ТОП  са успели, въобще балът какъв им е? Никъде не намирам информация за минималните балове и бройките по специалности за НБУ.
                 При кандидатстване в специалност ,която се преподава на чужд език се изисква сертификат за владеене на съответния език. Не признават  оценките от езикова гимназия. При липса на сертификат  се полага специализиран изпит по езика, с който кандидатства. Влезе с бал 899 , ТОП  83 и 3 десетки от ТОП за определени раздели ,които влизат при балообразуването /БЕЛ, литература и история/. На специализирания изпит по АЕ - 100 т /6/ - есе + интервю с комисията.
Благодаря ти! Наясно съм за сертификата. Ще го има.

Общи условия

Активация на акаунт