НАБОР 2005 Слънчево лято за нашите птички, до края на темата - студенти всички! (юлска тема)

• 88 613
  • 1 490
  •   1
Отговори
# 90
pisho и аз благодаря за инфото. Сега и аз да попитам нещо глупаво. Девойката е подала в СУ психология редовно и психология платено (600/3030). Това значи, че при записване трябва да се платят половината на сумите, т.е. (300/1515). Нали правилно разбирам?

И още нещо. Може ли някой да ми изпрати ако има минимални балове за УАСГ от тази година. Другата ще се борим с най-добрата приятелка на МД за геодезия. Да си го имам.
[/quote
Заповядай

# 91
Така, така. Аз все се надявам в самите профили на приетите студенти да има отново връзка за плащане онлайн със съответната дължима сума. Няма логика да ни оставят да си смятаме самички Simple Smile
То даже така си и пише в упътването - че ще препраща към epay или ще генерира код за плащане на каса.

Новоприетите студенти могат да платят първата си семестриална такса само по банков път (превод към общата сметка на СУ, като някои факултет имат и отделни). Вече от втория и следващите семестри могат да я платят на каса на Изипей/Ипей през студентския си профил в СУСИ (студентската информационна система на СУ). 
Миналата година на сайта бяха качили таблица със семестриалните такси и подробна информация за самото записване/потвърждаване на участие в следващия етап, може и тази да качат - по спомени 1-2 дни преди излизането на първия етап бяха качили информацията.

Не забравяйте при записването (стискам палци всеки да го приемат там, където най-много е искал!!) всеки новоприет студент да запише някъде (телефон, лист..) факултетния си номер. После, ако ще кандидатства за общежитие (след средата на август са традиционно сроковете), ще му трябва потребителското име за СУСИ, което се генерира от тук: https://cas.uni-sofia.bg/ посредством факултетния номер и ЕГН (отново след средата на август ще може да се генерира потребителското име).

# 92
  • София
Много благодаря, dreamy123, беше ми убягнало това разграничение в упътването за плащане Simple Smile А въпросният документ за превода дали трябва да е заверен/подпечатан от банка - аз щото си представям, че принт на платежното от онлайн банкирането стига Simple Smile

# 93
Много благодаря, dreamy123, беше ми убягнало това разграничение в упътването за плащане Simple Smile А въпросният документ за превода дали трябва да е заверен/подпечатан от банка - аз щото си представям, че принт на платежното от онлайн банкирането стига Simple Smile
Не знам на СУ каква им е практиката, но в МУ беше напълно достатъчно платежното от онлайн банкирането. Не вярвам и на тях да им трябва специална заверка от банката.

# 94
Синът ми като се записа във ВТУ на място плати таксата с моята дебитна карта. Много удобно беше.  Там психологията е 380 лв./ семестър.
Галя приеми и моите поздравления за добрите резултати на дъщеря ти. Браво!

# 95
Не е необходим мокър печат на платежното, но трябва да се носи принтирано. Тук пише какво трябва да съдържа платежното:
“При плащане по банков път задължително се вписват:
Трите имена ( на обучаващия се)
ЕГН (на обучаващия се)
специалност
факултет
форма на обучение (редовно или задочно)
степен на обучение (бакалавър, магистър, доктор)”
Цялата информация трудно се побира, но могат да се ползват съкращения и да се спести формата и/или степента на обучение например.

# 96
  • някъде ... тук ...
Нинка, ако искаш на файл, има ги в сайта на УАСГ.
За картата, на моят не му дадоха в началото на учебната година да си вземе карта за 1 година. Не можело. По НГ пак се пробва и пак греда.
Днес се е записал, но не му се чакало за уверение. 4 смс за зелена зона докато виси по опашки тук и там из УАСГ. Било е голяма лудница. Таксата е 420 на семестър. Платил си я с дебитната карта.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 21:08 от ЕлиТ

# 97
  • София
За картата, на моят не му дадоха в бачалото на учебната година да си вземе карта за 1 година. Не можело. По НГ пак се пробва и пак греда.
Човешкият фактор. Аз зареждам онлайн и там явно не се намесва и преценява може ли или не.

# 98
  • Варна
И моите младежи са записани Simple Smile Не са й приели революта, добре че имаше в друга карта пари за таксата. Не е имало почти никой, от сградата не е впечатлена 🙃 то и за почти пръв път влиза в уни, това да не е училище 😄

# 99
  • някъде ... тук ...
Револют никъде из държавните институции не приемат. Знам го от нашата община. Предполагах, че и в университетите ще е така, та снощи нареждах по дебитната му карта.
Алекс, тя е била в Ректората, предполагам. Поне го ремонтираха сравнително скоро Simple Smile

# 100
  • София
Добър вечер, момичета!
Прекрасно заглавие на хубавата ни тема. Ани, Тигър, благодаря.

Галя, браво на момичето ти. Много се гордей - и умно, и красиво.

Ученически карти за ГТ децата вече не могат да ползват, но има някакво намаление за младежи до 26 години. Да питат специално за него в пунктовете за зареждане.

И имаме резервация за събота от 18 ч. Подробности - в групата.

# 101
  • София
Преди време съпругът ми, иронизирайки майчиното старание да държим под контрол "порасналите деца", ми каза, че ще имаме и тема "Тича старче към РУСО-то, реве за пенсийка горкото" 😁
Приемам го като благопожелание за нашето дълголетие 😃

Благодаря за темата!

# 102
  • София
Ние с мъжа ми като предвидливи рогати представители на зодиака, заредихме картата на синчето за цялата 2024 година и сега ще си пътува с нея дори и да е студент /а дано/ Smiling Imp

Галя браво на момичето ти- много късмет и само напред Flowers Four Leaf Clover

Айде да идва 11-ти  и да се свършва ,щото почнах пак да се изнервям..... и ми се ходи на море вече Persevere

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:12 от vnd

# 103
Много сте писали. Heartbeat  Извинявам се ако някой пропусна да отбележа. Two Hearts
Специални поздрави за всички новоприети студенти и силно стиснати палци за нашите седмокласничета. Всичките ни деца да се чувстват щастливи и удовлетворени от изборите си.
Моята девойка приключи с изпитите и много се надяваме  химията да е успяла да компенсира биологията, ако не, ще реши в движение дали да ползва план Б или ще мисли нов план Б.  Хубавото е, че свърши кандидатстудентската изпитна сесия и вчера наборката замина с петима съученици на пътешествие в Испания, Франция и Италия за 11 дни. Тръгнаха със самолет, там ще се придвижват с влакчета по програмата за безплатно пътуване на 18 годишни младежи в ЕС, по която спечелиха квоти, имат резервирани нощувки и влакове. Ще пътуват до Валенсия, Барселона, Монпелие, Ница, Милано/езерото Комо/ и на финала Болоня, от където им е полета. Тръгнаха само с по една малка раница на гръб. Очаква ги интересно и вълнуващо пътешествие.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 15:54 от Госпожа Рада

# 104
Ех, че хубаво звучи! Страхотен маршрут. Да си изкарат чудесно и да се случи план А!!!

Общи условия

Активация на акаунт