Как да постъпя, дразня се

• 15 678
  • 327
  •   1
Отговори
# 270
За бизнеса на мен не ми изглежда проспериращ, просто нещо, с което да се занимава, че градът е малък и сигурно иначе щеше да е безработна. А сега впрегнала родата да работи безплатно, че да има бизнес.

# 271
кукумицинка,
ако е така за бизнеса й, излиза че има още една причина да е благодарна на съдбата, на хората, които има до себе си и й помагат. Да не чака нищо наготово от никой, наследства, етажи... Никой не ни е длъжен за нищо.
Просто да работи и създава. Един ден ако е заслужила, ще получи вероятно  и наследство. Но дотогава тя би трябвало да се учи, да създава, да работи над себе си.
Ако иска да й върви и бизнеса.

# 272
Има още 1 брат по голям, но на него е друга къща , от другия му дядо, той е отделно
Олелеееее....Още имоти, още роднини.....

# 273
  • Варна
Има още 1 брат по голям, но на него е друга къща , от другия му дядо, той е отделно
Олелеееее....Още имоти, още роднини.....

Още хора на клона...

# 274
Авторке, така както сте я подкарали няма да стане на твойта.  Дадоха ти съвети да сте самостоятелни и да се изнесете. Или направи някакъв компромис и се помирете със Свеки или спирате да си говорите и търпиш всички, защото не искате да се изнесете от вашия етаж на тяхната къща.

И темата вече определено е за ключ.

# 275
Наистина заприлича на “Дядовата ръкавичка!”:) Много забавно

# 276
Аз разбирам авторката: обича го, иска да няма конфликти и тн. Надява се да се оправят отношенията
Но при толкова рода под един покрив, ще е много трудно. То се оказа че има и брат и сестра

Свекървата не я иска явно, не виждам как ще се оправят нещата за жалост освен ако не се изнесат.
Аз имам с моята свекър и свекърва прекрасни отношения но не бих живяла с тях.

То на запад не е и обичайно да се събират така повече поколения под един покрив. Просто не върви, все ще има караници.

# 277
Не само на запад! Просто дом върху дом не се гради!

# 278
Аз днес се видях с една моя приятелка австрийка;
Та и тя така: събира се с един хубавец на 40 години, и той така собствен етаж от къща, не желаеше да се изнесат, всеки ден караници със свекъра и свекървата, открито си я обиждаха и говореха пред хората лошо за нея.

И тя слава богу му би шута. Много го обича но просто това е тормоз и няма друго решение.

Той не искаше да се изнесат зашити те земеделци и тн.

# 279
  • Най-красивата страна
Авторката не може да накара мъжът си да се изнесе.
Има си жилище човека.Защо да се трепе да плаща наеми,защо да събира пари за друго жилище....Направил си е ремонта,има си всичко.Дори тя да има отделно собствено жилище,той пак няма да се съгласи да се преместят.Защото според селските разбирания ще е ,,заврян зет,,..Такъв е манталитета,такова му е възпитанието.
Освен това на него му е добре-свикнал си е в родния дом,две жени го обгрижват....
Според свекърите с такива разбирания синът не се отделя ,за да създаде собствено отделно семейство,а просто довежда нов член на тяхното семейство,тоест снахата.И те очакват ,а вероятно и той,тя да се съобразява с тях,да се нагоди към техния ред.....

Момичето се дразни,че свеки се бърка сега.
Но това нищо не е.Когато се роди дете тогава ще започнат сериозните конфликти.
Очаквала е да имат някакво лично пространство н отделния етаж.
И може би го имат.
Но за свекърите,тя им е в къщата ,трябва да им е благодарна,че са осигурили жилище...
Трудно се живее така,няколко поколения в един двор.
Трябват много здрави нерви и търпение и толерантност от двете страни.
И най-потърпевша е снахата.
Има два варианта
Ако момичето има собствено жилище-да се изнесе там и мъжа да избира.При жена си ли да отиде или да остане при майка си.
И втория вариант-тя остава там и търпи.
Защото свекървата няма да си промени поведението.
За квартира,ипотека...според мен е изключено той да се навие.Защото нали той къща си има..
Всеки не може да си позволи да плаща наеми или да изплаща жилище.
И като погледнем реално,никак не е малко това,че някой ти е осигурил етаж от къща при условие,че не можеш сам да си купиш..

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 23:41 от Veronikaaa

# 280
  • Down south
Не само на запад! Просто дом върху дом не се гради!
За по-сигурно и рядко на гости с преспиване се ходи.
Всеки да си знае пространството и обхвата Blush

Родата, идваща на гости отвъд океана е друга тема Joy

# 281
Авторката не може да накара мъжът си да се изнесе.
Има си жилище човека.Защо да се трепе да плаща наеми,защо да събира пари за друго жилище....Направил си е ремонта,има си всичко.Дори тя да има отделно собствено жилище,той пак няма да се съгласи да се преместят.Защото според селските разбирания ще е ,,заврян зет,,..Такъв е манталитета,такова му е възпитанието.
Освен това на него му е добре-свикнал си е в родния дом,две жени го обгрижват....
Според свекърите с такива разбирания синът не се отделя ,за да създаде собствено отделно семейство,а просто довежда нов член на тяхното семейство,тоест снахата.И те очакват ,а вероятно и той,тя да се съобразява с тях,да се нагоди към техния ред.....

Момичето се дразни,че свеки се бърка сега.
Но това нищо не е.Когато се роди дете тогава ще започнат сериозните конфликти.
Очаквала е да имат някакво лично пространство н отделния етаж.
И може би го имат.
Но за свекърите,тя им е в къщата ,трябва да им е благодарна,че са осигурили жилище...
Трудно се живее така,няколко поколения в един двор.
Трябват много здрави нерви и търпение и толерантност от двете страни.
И най-потърпевша е снахата.
Има два варианта
Ако момичето има собствено жилище-да се изнесе там и мъжа да избира.При жена си ли да отиде или да остане при майка си.
И втория вариант-тя остава там и търпи.
Защото свекървата няма да си промени поведението.
За квартира,ипотека...според мен е изключено той да се навие.Защото нали той къща си има..
Всеки не може да си позволи да плаща наеми или да изплаща жилище.
И като погледнем реално,никак не е малко това,че някой ти е осигурил етаж от къща при условие,че не можеш сам да си купиш..

И аз мисля че шанса, при положение че той е инвестирал в ремонти, е много малък мъжът да се навие за изнасяне.

1. Вариант: тя продължава да търпи, но майка му няма да се промени
2. Вариант: тя го напуска и ма него му идва акъла

# 282
Аз пък се чудя кой е този малък град, където имотите са по 200- 300 Хил. лева..?🤔  В малките населени места може да се намери имот и за по- малка сума.
Авторке, млади сте още, стягайте се двамата с мъжа ти и си купете нещо ваше, дали в същия град или друг. Заем се връща. Здраве и изхабени нерви не се връщат. Етажът пак ще си го получите един ден ( евентуално). И тогава ще имаш два имота и най-важното - ще живееш спокойно през всичките години.
Ако останеш в тази къща, ще си развалиш семейството или здравето, или и двете.
Ти си прецени кое ти е по- важно - етажът или здравето и оцеляването на семейството.

# 283
  • Най-красивата страна
Момичето не иска да си разваля семейството ,заради свекървата,
И при това положение варианта е да се научи да си избира битките.
Защо да си трови нервите,заради някаква пижама?
Да говори на мъжа си против свекървата също няма да помогне.Така ще излезе,че е лошата,а може да си развали отношенията с него.
Много мъже избягват да вземат страна при конфликт между снаха и свекърва.
Според мен трябва да се подходи по-дипломатично ,без скандали.

# 284
Знам, че са изписани много страници. Да знаеш само колко добре те разбирам! Когато двойката е в началото, се поставят основите на съвместния живот и взаимоотношенията са крехки. Хубаво е да се поставят граници. Лошото е, че възрастните понякога не го разбират и не го осъзнават. И се месят, волно или неволно с действия и с коментари. Хубаво е да се каже това, което те притеснява на свекито. Ако е достатъчно интелигентна, може и да разбере. Видях много коментари за изнасяне. Знам, че в малките градове хората строят етажи на къщите за децата си и живота така си върви.  Всяка домакиня да се грижи за нейния етаж.
И да знаеш, че е нормално да се дразниш, може да изглежда дребно, но не е така, когато е част от ежедневието става постоянен дразнител. Не знам какъв друг съвет да дам, освен да предложа съчувствие.

Общи условия

Активация на акаунт