Какъв крем за лице използвате? – 25

• 86 268
  • 695
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета!
Тъй като наскоро родих най-вероятно със спада на хормоните, както и другите хормонални проблеми които си имам (хашимото), а може и времето също да влияе, усещам кожата си изключително суха. Измивам я само вечер с измивен гел (сутрин само с вода) на ла рош, който е супер нежен и ползвам от години, ползвам серум на биодерма hydrabio и сато завършек крема на юриаж за розацея. Сутрин и вечер го правя. Розацеята ми не е много активна, кремчето го взех само за тест и много ми харесва, защото е по-мазно, а на мен в момента това ми трябва, но въпреки това 1 ден да изпусна и кожата ми пак става на шкурка.
Отдавна не бях ползвала нещо на the ordinary, но си взех техния розов серум с витамин Б12, който е за укрепване на кожната бариера с цел ако е нарушена да я оправи колкото може. Но въпреки това ви моля да ми препоръчате някой силно хидратиращ продукт - било то крем, било то серум няма значение. Бюджет нямам, на 28г съм и не търся нещо с анти-ейджинг или лифтинг ефект, също така не е задължително да е за розацея, но ще е хубаво ако е за чувствителна кожа тъй като моята в момента е такава 🫠

А по темата с измиването на лицето - обичам да нося доста грим и мицеларната вода определено не може да се справи с премахването му изцяло затова винаги като първа стъпка ползвам някое корейско олио (марката няма значение, взимам си от yesstyle различни) и измивния гел на ла рош. Случвало ми се е след това да мина на проверка с мицеларна вода да видя дали все пак нещо не съм изпуснала - ами не, тампончето е чисто. Не съм ѝ особено голяма фенка понеже и на мен ми щипе на очите, а и с олиото ми е в пъти по-удобно понеже си ползвам ръцете, а не тампонче.

# 661
  • Sofia
ni.tray: ,два крема, които много ми успокоиха сухотата, сърбежа и паренето по кожата на лицето са La Roche-Posay Lipikar Baume Light AP+M и La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+. При мен също беше хормонално - различни хормони при инвитро подготовка и опити. Сега пак от хормони се опъпчих и въпреки пъпки пак усещам кожата си суха, та продължавам да ползвам La Roche-Posay Lipikar Baume Light AP+M както за лицето, така и за тялото и съм доволна.

# 662
Много благодаря за препоръката! Heart
Все съм се чудела за липикар серията, но знам че предимно я ползват за бебета с атопичен дерматит и съм си казвала "да не би да ми дойде твърде силен сега и да се чудя какво да правя", а и няколко дерматолога съм обиколила и като че ли все на розацеята наблягат. Но сега задължително ще го взема да го пробвам и съм сигурна, че ще ми свърши работа. Baume B5+ ми казаха да го използвам по-рядко и в определени зони само, защото запушвал порите. Но пък онлайн много момичета се снимат как си го слагат на носа и премахвало черните точки Thinking Някак си си противоречат двете мнения. Пък това със запушването на порите дерматолог ми го е казвал.

# 663
  • Sofia
Много благодаря за препоръката! Heart
Все съм се чудела за липикар серията, но знам че предимно я ползват за бебета с атопичен дерматит и съм си казвала "да не би да ми дойде твърде силен сега и да се чудя какво да правя", а и няколко дерматолога съм обиколила и като че ли все на розацеята наблягат. Но сега задължително ще го взема да го пробвам и съм сигурна, че ще ми свърши работа. Baume B5+ ми казаха да го използвам по-рядко и в определени зони само, защото запушвал порите. Но пък онлайн много момичета се снимат как си го слагат на носа и премахвало черните точки Thinking Някак си си противоречат двете мнения. Пък това със запушването на порите дерматолог ми го е казвал.

Ами аз ги харесвам и двата крема и си ги ползвам за лице. Кожата ми е чувствителна, суха и много акнеична. На мен дерматолог ми изписа реални la Roche posay effaclar duo+m, който си и ползвам, когато акнето стане много и не минава, но като цяло като кожата е по-спокойно откъм акне предпочитам другите два. Ако ти дойде много тежък за лицето,винаги можеш да го доизползваш върху тялото. При мен върши чудесна работа и за двете. На скоро реших да пробвам по-изчистен вариант на козметика и си взех крема на Vosem. Да видим дали ще се справи по -добре.

# 664
  • на последния етаж
Тъкмо се навих и аз да взема комплекта за лице на Nuxe от серията Merveillance Lift (отдавна се каня) и забелязах, че кремът е за нормална към комбинирана кожа, а моята е суха. Sad
Виждали ли сте комплект с крем за суха кожа?

# 665
  • Велико Търново
Тъкмо се навих и аз да взема комплекта за лице на Nuxe от серията Merveillance Lift (отдавна се каня) и забелязах, че кремът е за нормална към комбинирана кожа, а моята е суха. Sad
Виждали ли сте комплект с крем за суха кожа?

Виждали сме.
Има го и за суха кожа.

# 666

Не е крем за лице,но за мен е изключително хидратиращ продукт.За съжаление вече не го откривам , затова ви моля да ми препоръчате нещо със същия ефект.Благодаря!

# 667
  • Велико Търново
Аз като аква инфинито на Галеник друг продукт не съм открила.Той заедно с лосиона им за след слънце ми бяха първенците на марката.

# 668
Не знам дали ще Ви се занимава, но във френските аптеки го има наличен. Може да си поръчате онлайн няколко бройки и с превозвач да Ви ги доставят.

# 669
Новата ми любов: Medi-Peel Bor-Tox Емулсия за лице

Скрит текст:

Много нежна, приятна, бързопопиваща и потресаващо трудно излизаща от бутилката. Имам и тоника от тази серия, но още не съм го отворила.

И повторна покупка от днес: Medipharma Olivenol Дневен крем за лице

Скрит текст:

Много ми харесва. За суха кожа и чувствителна кожа е, с много приятен аромат, ползвам го и като дневен (по принцип е такъв), и като нощен крем. Прекрасен е и за шия и деколте. От него кожата ми сутрин е малко мазна, но не се образуват пъпки и подпухвания. Денем понякога попивам с кърпичка, но моята кожа не е суха, нормална е. След него изглежда чудесно, затова съм приела това дребно неудобство.

Някой има ли впечатления от Medipharma Olivenol Балсам за околоочен контур?

Скрит текст:

# 670
# 671
# 672
В момента ползвам Majestic Cream на Wooden Spoon...мирише много неприятно и не знам далк ще го доизразходя Expressionless

# 673
Идвам да похваля червената серия на Nuxe. Снощи пробвах нощния и околоочния, а днес и дневния. За първи път ползвам крем от този ценови клас. Всички пишат, че са супер парфюмирани, но на мен ми е добре. Усещам деликатен и луксозен аромат. Засега кожата ми ги одобрява. Не съм забелязала кир ефект или зачервяване.
Пс: който има в излишък да изпраща Grinning хаха

# 674
Един въпрос, който може би не е за тук, но не знам къде да го постна.
Ползвам серум за лице, крем за очи и после крем за лице. Купих си тонер и пачове за очи. Кога да вмъкна тези двете неща спрямо продуктите, които имам?

Общи условия

Активация на акаунт