Събирам ли червени знаменца?

• 40 090
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 495
По спомени преди години като съм се сваляла с мъже, като че ли по скоро те самите изтъкваха какво имат, жилище, кола, ала бала, за да привлекат внимание и да се представят за стабилни така да се каже. Сега обратното, хаха. Ако една жена търси пари, то по-скоро към друг типаж би се насочила, не към въпросния мъж.

# 496
Поне две години трябва да те издържа изцяло, за да си върне това, което ти си плащала. Или си сметни и му ги искай и тогава вече си делете квото ще делите. Ама това мъж да дели сметки с жена.... Мега мишкарско... Отблъскващо..
А ти ако искаш дете изобщо някога, сега ти е времето. 32 е супер възраст, но само след 3-4 години ще си накрая. И не ги слушай как имало инвитрота и хората раждали на 40+. Това са единици, със здрави деца и те да са останали здрави след хормоните. Мисли си. Ако тоя не става за баща на дете, махай го, докато имаш време. Жокер - не става.

# 497
Изчезнаха тези мъже, даже има доста,които чакат жената да ги кара. Joy Масово искат равенство, 50/50, тоест някой тях да ги дундурка.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 15:48 от Serene__

# 498
Както се казва в добрата нова “смешка”:
“Ако позволиш на жената до теб да плати вечерята помоли я и да те изпрати до вкъщи. Всякакви типове се навъртат напоследък.”

# 499
Масово са така, да.

# 500

Иначе рев, че жените отказвали на такива да им раждат деца. Има единици налапват въдицата, но масово не искат да са мъже, майки и работници.

# 501
Изчезнаха тези мъже, даже има доста,които чакат жената да ги кара. Joy Масово искат равенство, 50/50, тоест някой тях да ги дундурка.
Това меме беше много популярно наскоро:

"Когато не можеш да си принцесата във връзката, защото е 2024 и вече мъжете искат да са принцесата."

С майка ми имаме близо 30 години разлика (а съм и по-малка от авторката на темата) и когато си говорим на такива теми (или пък ми дава съвети)... нищо общо с днешните мъже. 😀

# 502
Поне две години трябва да те издържа изцяло, за да си върне това, което ти си плащала. Или си сметни и му ги искай и тогава вече си делете квото ще делите. Ама това мъж да дели сметки с жена.... Мега мишкарско... Отблъскващо..
Всъщност не е проблем деленето на сметки, а това, че този човек въобще не е наясно какво е да разделиш. Често срещано явление е при онези хора, които са били единствено дете в семейството.

# 503
Лъвица, много, много нагарча досегашното му скатаване с разходите. За мен, ако беше мъж на място, при условие, че досега месеци или години - не знам колко време са живели заедно - да живее у приятелката си, най-малкото щеше да бъде да не прави на въпрос деленето на разходите в неговия апартамент. Ако беше мъж на място…

Съжалявам, това поведение изобщо не ми е мъжко. Аз, дори и да дам шанс, бих си имала много на брой на ум и бих пристъпвала много леко в тази връзка, защото проблемът не е кой колко дава, а че такъв егоист не се знае как ще се държи един ден със собствените си деца, това е най-големият червен фар, когато се обвърза човек с отявлена пинтия. Иначе съм за независимост на жената, за участие в разходите в ежедневието и за някакво делене според възможностите.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 16:10 от Анонимен

# 504
  • Out of the Mix
Да чакам да ме кара, с колата, нейната?
Тва не е било никога, не обичам.
Сяда до мен, рокличката, или панталонките и си галя баджаче, така де, лято е. Relieved

Никой не ме дондурка за нищо, знам си какво и действам.
Случвало ми се е аз да ръчкам за някои неща, не ми е било приятно.

Както се казва в добрата нова “смешка”:
“Ако позволиш на жената до теб да плати вечерята помоли я и да те изпрати до вкъщи. Всякакви типове се навъртат напоследък.”
Плащали са - за Рожден ден, държали да почерпят; взели голям бонус, сделка, искала да сподели, за халал да върви, следващият път двойно, тройно повече.
Нищо нередно не виждам. Какво да се дърпам и да казвам "ми не, под достойнството ми е"?

По спомени преди години като съм се сваляла с мъже, като че ли по скоро те самите изтъкваха какво имат, жилище, кола, ала бала, за да привлекат внимание и да се представят за стабилни така да се каже. Сега обратното, хаха. Ако една жена търси пари, то по-скоро към друг типаж би се насочила, не към въпросния мъж.
Въобще не се обяснявам и никой не го интересува до момента на заживяване заедно и вече влезнали във връзка.
Отговарям уклончиво, без залъгалки и измишльотини.
То си проличава и нещата се случват от само себе си, задълбаването.
Който иска ще е с теб заради самия теб. Така отсяваш.

Имаше по-горе нещо за поддържането и остаряването.
Да, чудесно, но остарявай "красиво", грижи се за себе си, не пуши, не пий, храни се здравословно, спортуване, за жените - процедури, витален минимум, без скалпели и простотии. Не е сложно, трудно, или да трябват кой знае какви средства. Другото е мързел, безхаберие, и всеки да се сърди на себе си.

Скрит текст:
В първия си пост пишеш, че сте в средата на 30 те, сега стана на 32, а никоя жена не се представя за по- възрастна отколкото е. Както и да е, да не издребняваме. Всичките тези взаимоотношения, още с избора на партньор, който печели добре и има апартаменти, всички тънки сметки как да получиш повече без да даваш много, всички тези финансови претенции не водят до нищо добро, само до изгубени години в неудовлетвореност. И е така, защото няма любов. А като няма любов остава надцакването.
Hands ThumbsupHands Ok Hand

# 505
Казал ти е, че ще делите сметките наполовина в неговия апартамент. Досега 2 години е живял при тебе без да предложи да ти дава половината от сметките. Този е сметкаджия и авантаджия. Аз стиснати мъже не понасям и такова нещо ще ме отблъсне моментално. Лично аз бих се разделила с този мъж веднага, за да не губя повече шансове да срещна мъж, който ще е подходящ за мен.
В бъдеще така ще бъде за всяко нещо. Ще иска да се делят разходите и ще гледа, ако може да те прекара да платиш повече от половината. Ще трябва да се дебнете като котараци за да не те нахързули да плащаш като поп за всичко. Ако му поставиш въпроса ребром, пак ще е неразбрал, недосетил се. Пълен кошмар! Желая ти успех и здрави нерви! Ти изглеждаш много свестен човек.

# 506
Понеже доста се зачудих той ли е толкоз нахален, или тя сама се подлага или си прави криво сметките, се върнах да чета и виждам, че не сме разбрали правилно:
"Предложи да се преместим или в неговия, или в моя апартамент за постоянно - където си избера аз."
Значи, той изобщо не настоява да са у тях. Тя е трябвало да избере. Оставам с чувството, че никой от двамата не иска да се прекара, но той очевидно си играе по-добре картите.

# 507
Яна, не ги слушай Grinning най-активните съветнички тук са сингъли... Не случайно най-вероятно.
Аз пък съм оптимист. Почакала си доста, търпелива си, обяснила си му, надявам се да ви се получи. Някои мъже са "недосетливи ", трябва да им се обяснява какви подаръци се правят за празниците за Жената, кои сметки кога и къде се плащат, и т.н. и така... Опитай со кротце со благо , може и да проработи. Ако не -вече си знаеш...
Успех Simple Smile

# 508
И аз смятам, че мъжът не е толкова лош, колкото излезе от темата. Две години той си е плащал сметките в неговия апартамент, ходил и е на гости, дори да е прекарвал повече време той при нея, то е било гостуване. Така поне си е мислел той.
Та развитието ми харесва, щом той ще приеме кучето, справедливо е да си делят разноски. А тя ще си даде апартамента под наем и ще си плаща ипотеката.
Нищо толкова демонично и черногледо няма между тези двамата. Да, не и е предложил пари, когато е имала нужда за лечение, но тя явно се е представила пред него като самостоятелна, независима. Може въобще да не е поставила въпроса като належащ. Ако му е поискала директно пари, дори назаем, едва ли да е отказал.
Досега са били гаджета. Тепълва ще живеят на семейни начала. За мен изходът ще е добър.

# 509
Така като чета - вие за парите са се разбрали горе-долу и сте се съгласили на някакъв приемлив и за двамата вариант. Повече ме притеснява това, което ти си писала в началото - че е обсесивен, сърди се когато излизаш сама и си правиш планове без него. Също така и че откакто сте заедно, здравето ти е тръгнало надолу. Дано сега като сте обсъдили разпределението на финансите и задълженията, да си по-спокойна и по-добре здравословно. Съгласна съм с мненията, че може да е инертен и да не се е усетил, че ти дотежава финансово, това мога някак да го оправдая. Но обсебващото поведение и това, че поне за изследванията не се е сетил да ти предложи пари - не знам дали щях да мога да ги понеса на твое място. Успех все пак и дано равитието е добро!

- Отношението му към мен ме притеснява: обсесивен е често, иска да съм навсякъде с него. Уикендите ако реша да отида да тренирам или просто да се разходя, казва че не правя планове с него и не било нормално. Ако пък му кажа предварително, се цупи че не искам да прекарваме цялото време заедно и съм била егоист. Навсякъде: фитнес, кафета, разходки, пътувания и т.н.

Откакто сме заедно и здравето ми, и финансите ми са надолу. Просто ми е трудно понякога обективно да отделя хубавото от лошото.

Общи условия

Активация на акаунт