Събирам ли червени знаменца?

• 39 937
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 675
Ами, мерси.
Не "следя" профили, видях че има раздвижване в темата, за това и помислих, че има новости около авторката.
Аз също не следя профили, следя теми.
И ако не ми се четат 10 страници коментари, просто отварям профила на автора Grinning

# 676
Добър е на хартия. Авторката е намерила у него някои качества, които търси, и наистина неговите не са лоши, то не се знае следващият дали няма само да цъка настолни игри и да няма собствено жилище, но само фактите, че откакто е във връзка с него здравето й и финансите й са надолу, би трябвало да са достатъчни да й подскажат, че това не е нейният човек, но не е толкова лесно, сигурно Simple Smile

# 677
Според мен проблемът идва от доста голямото разминаване в приоритетите им.
За нея това са: здравето, инвестицията в личен дом, помощ за родители. Кучето междудругото доста се пропуска като подробност, но като собственик на куче, мисля, че освен сериозен разход, е и сериозен ангажимент.
При него тези три "пера" не са на дневен ред: има си дом от родители, явно и те не се нуждаят от финансова подкрепа, здравето му е наред. Сега му е паднало да живее, да ходи на интересни места, да се забавлява. Трудно му е да влезе в нейните обувки и единственото, за което се сеща е да купи вечеря или плати хотел/екскурзия + съвети като страничен наблюдател.

Така погледнато ( ако наистина разсъждаваме прагматично) като ги сравня статусите им, излиза, че при едно сериозно съжителство с общ бюджет, нейното положение в пъти повече би утежнило общия бюджет, към който приносът и без това ще е по-малък.
Също друго, което допускам е, че е доста вероятно и той като всеки човек да си има някакви трудни моменти, но да не иска да я занимава ( много мъже са така).

Ами, не са му на дневен ред, но не може сам да отиде никъде. Не може сам да отиде на почивка, не може сам да се мотивира да научи или направи нещо с живота си, не може сам да създаде план за бъдещето си, не може сам да се прибере при родителите си, не може сам да си пере дрехите. Може, ама не иска. Иска жена до себе си.
Една го е търпяла и мамосвала 200 години, разделят се и веднага се срещнахме. Можеш ли да познаеш кой натискаше да сме залепени от самото начало? Буквално от ден първи. Така че разбирам защо момичето си е тръгнало, тя е била двигател за всяко малко развитие в живота им, докато той я е използвал да си поживее на неин гръб. Че после я обвинява...

Когато му ги казах така нещата, отговорът му беше, че му е лесно да го мамосват и ако искам нещо, то нямало проблем, само трябвало да му кажа. Ами да, ама някой да ти прави списък с нещата които трябва да се направят, също е работа и вид мамосване. Сега, някой беше разправял как с децата също можело да е 50/50. Ами, не е. Няма да го роди, няма да го гледа като реве посред нощ, няма да пере, няма да готви и т.н. Един мъж трябва да може и да иска да поеме отговорност за семейство (ако твърди че иска такова). Не че финансите трябва да идват изцяло от него, не. Но финансова стабилност трябва да има. И тук не става въпрос за безработна жена. Аз печеля сравнително добра заплата за България. Имам собствено жилище, а той 2. За каква тежест говорим? Че ако живее с мен искам да се сети че трябва да плаща поне нета или водата, с която му пера по 3 пъти на ден? Ами аз ако живея при него, не мислиш ли че ще допринеса също за някоя сметка?

Извинявай, не е лично, не те нападам. Тригърнах се от цялата тази история, понеже не разбирам защо жените не го разбират. На мъжете им е удобно, окей. Но жените си мисля че разбираме, че един мъж най-вече носи стабилност, решителност, действеност, инициативност. Жената носи креативност, грижа, емоции, лекота, красота и т.н. Не сме еднакви, защото ако бяхме, нямаше да търсим противоположния пол. Така че не е 50/50. Аз давам едно, той дава друго. Парите, според мен, са споделени ако живеем заедно и планираме дом, деца и т.н. Аз давам примерно 70% от моята заплата, той дава 70% от своята и гледаме деца, дом. А така сметки, че днес ще платя вечерята, а той ще плаща всичко останало.. ще е тънко минаване от моя страна ми се струва. Същото важи и за него. Когато той плаща вечерята, а. аз всички останали сметки с 3 пъти по-ниска заплата. Това си е мое виждане за финанси. Сигурно има жени които си издържат мъжете и не са пресъхнали, и искат секс с тях, мистериозно как. Просто аз не мога.

Та, ще се местим при него с кучето. Той нямал против, поне на думи. На думи, готов да помага вкъщи и да поеме разходи. Аз, разбира се, същото ще направя и ще си дам апартамента под наем, ако след месец-два видя че са се оправили нещата. Така поне ще можем да събираме пари заедно и да правим план заедно. Но това са теории. На практика, като стане, ще кажа какво е положението Rolling Eyes

# 678
Яна, моля те, изгледай това видео. Просто да знаеш какво се случва
https://www.facebook.com/share/QZyWqyFAQBkveY7i/

# 679
  • София
Взела си си не мъж, а дете Sad Дори да си изпълни обещанията, той ще си остане същият неинициативен готованко, което теб май хич не те устройва... пробвай, виж как ще тръгнат нещата, но се надявам да не продължиш да се залъгваш и хващаш за сламки, ако продължиш да не се чувстваш удовлетворена.

# 680
Да, определено. Просто искам да дам шанс на ситуацията, колкото да съм чиста пред себе си. Но много съм набрала и ако не се променят радикално нещата, нямам намерение да го чакам още с месеци.
За момента, пое някаква инициатива и го виждам, че опитва. Но ще видим дали няма да се окаже краткосрочна промяна

# 681
Мнението ми е абсолютно същото - това не е мъж, а дете, което да си отглеждаш и никога не пораства.

Какво привлича жените в такъв тип мъже няма да мога да разбера!
Взела си си не мъж, а дете Sad Дори да си изпълни обещанията, той ще си остане същият неинициативен готованко, което теб май хич не те устройва... пробвай, виж как ще тръгнат нещата, но се надявам да не продължиш да се залъгваш и хващаш за сламки, ако продължиш да не се чувстваш удовлетворена.

# 682
Цитат
Сега, някой беше разправял как с децата също можело да е 50/50. Ами, не е. Няма да го роди, няма да го гледа като реве посред нощ, няма да пере, няма да готви и т.н.
Това ще зависи и от теб, както си подложиш.
Много майки ходят да спят при детето(дори слагат спални в детските стаи), че принца да се наспи.
Единственото нещо което наистина не може да направи е да роди и да кърми. Другото е в силиците на един мъж

# 683
Яна, какви са тия дрехи и гащи, които переш? Пералня няма ли в тоя апартамент? Искаш да кажеш, че не може да я пуска ли? Или че на теб ти тежи да я пуснеш?
Че и по три пъти на ден го переш? Smile То бетер бебе значи си имаш вкъщи. Как успява толкова често да си цапа гащите тоз човек?

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 11:45 от Анонимен

# 684
Писала си, че при раждане мъжът не може да будува нощем, не може да пере и т.н. - защо? От такива заключения идват проблемите. Да поема повече задължения. Същото е и с другите домашни задължения - защо да не може? Ръцете му къде са? Ами ако и ти не можеш? Боже, аз вероятно напук бих седнала с бира в ръка на дивана и да се оправя кой както може. Разбери, че ти го отглеждаш този "мъж" и ок, нека е така, но той изцяло да поема финансовата част. Иначе може да си наеме готвач и помощница, да види дали ще му е по "изгодно".

# 685
Яна, след последния ти пост силно се съмнявам да потръгне. Дори четейки те се ядосвах, че винаги се намират жени, които са принудени да си "отглеждат" мъж. Аз не бих могла.
И ми се струва, че ти също много не вярваш в този хепи енд. Дай си кратко време, не година, не дай боже години още.
Ако някой ден се освободиш от него, ще почувстваш огромна лекота.

# 686
Да, определено. Просто искам да дам шанс на ситуацията, колкото да съм чиста пред себе си. Но много съм набрала и ако не се променят радикално нещата, нямам намерение да го чакам още с месеци.
За момента, пое някаква инициатива и го виждам, че опитва. Но ще видим дали няма да се окаже краткосрочна промяна

Е, браво, че вече си решила нещо радикално! Hands Plus1
Истината е, че живота си е твой и последствията от решенията ще са на твоето дЪ.
А иначе  опитването му да поеме инициатива ще изчезне - това просто не е неговото.
В смисъл - не взимай много багаж и надежди, за да можеш да се върнеш по-лесно Grinning

# 687
И дай апартамента под наем краткосрочно, тип AirBnb.

# 688
Мнението ми е абсолютно същото - това не е мъж, а дете, което да си отглеждаш и никога не пораства.

Какво привлича жените в такъв тип мъже няма да мога да разбера![quote author=Лъвица link=topic=1671195.msg48311110#msg48311110 date=1721290134]
[/quote]

Привлича ги, това че не са агресивни, не натягат обстановката с излишно напрежение.
Явно е кротък и спокоен тип, не създава животозастрашаващи проблеми, тя пък е по-дейна и продуктивна.
Може и да се получи.......зависи до каква степен не иска да се раздели с нея.
Яна, не избързвай с отдаването под наем.
Аз бих изчакала при едно сериозно начало - например брак.
Договорите са за година минимум и ако нещата не потръгнат, няма да има къде да се върнеш.

# 689
Яна, какви са тия дрехи и гащи, които переш? Пералня няма ли в тоя апартамент? Искаш да кажеш, че не може да я пуска ли? Или че на теб ти тежи да я пуснеш?

Ами да, тежи. Не ти ли тежи на теб ако всичко правиш? На мен ми тежи. Защото не е само пералнята вкъщи. Има пазаруване на храна, чистене, готвене, пране, прозорци се мият, и т.н., и т.н. Пералня има, той явно не знае как да я пуска, щото като стане сутрин, мрънка че нямал дрехи People Information Desk Person Ама като го питам що не ги е пуснал или защо не си купи просто още, няма отговор човека.

На мен ми тежи да поемам цялата отговорност за себе си и за втори човек, без той да се включва. Било то и за сметки. За мен това е мамосване.

Общи условия

Активация на акаунт