Събирам ли червени знаменца?

• 40 021
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 930
Съгласна съм с natka, понякога е много трудно да си в дадена кофти ситуация и да си даваш сметка, че това, което се случва с теб, ти вреди.

# 931
Аз понеже съм старомодна,предпочитам годеж т.е.поемане на ясен ангажимент,поживяване една година да се види могат ли да живеят заедно и тогава брак и деца.
Щом ще живеят заедно,трябва да се уточнят за пари и битовизми,не да чакат някой да се сети.

# 932
"Със залата 2600, от които 1300 ипотека и останалото сметки, ами не... не мога да си позволя пътувания и процедури, но пък съм щастлива със стабилността която съм си осигурила сама. До преди 2 години финансово проблеми нямах."

и после:

"Обичам си работата, въпреки че получавам по 10к на месец. "

Ти май съвсем ни взе за мезе.
Не четете ли бе, хора, пише, че НЕ получава 10к на месец. А, дали е пързалка темата няма значение вече, тъй като се изписаха стотици мнения.
Четем, четем. Ама преди да нанесе нужните корекции. Уж интелигентна жена, грамотна, а все нещо не уточнила, изпуснала, ненаписала правилно. Що тъй?

# 933

Четем, четем. Ама преди да нанесе нужните корекции. Уж интелигентна жена, грамотна, а все нещо не уточнила, изпуснала, ненаписала правилно. Що тъй?

Хайде успокой топката малко.
Всеки прави грешки дори и учители и професори по български и литература правят и съм го виждала.
Вече ако си си навила да издребняваш и да се заяждаш е друг въпрос.

# 934
Просто отбелязвам. Сега чакам развръзката с основното образование. Явно и там ще има печатна грешка.

# 935
Ясно е, че е средно. И това е грешка, написана от нея.

# 936
Прочетох половината тема, понеже ми беше малко скучно с кафето. Сега ще дам и моите две стотинки по темата.

Първо: Защо търпиш някого, който буквално ти съсипва самочувствието, когато не стане на неговото. В психологията това се нарича "емоционална манипулация". Да ти го обясня така – Ти пари нямаш, дори 1300лв. да ти остават след ипотеката, това пак са недостатъчно пари за друго, освен за скърпване от заплата до заплата. Въпреки това ти се хващаш на масрафа да плащаш храна и за някого другиго, което ти вдига дневният разход с поне 10лв. на ден, което реално не е много, но са още 200лв. на месец. Също, относно сметките, няма особено значение за тока, парното и интернета, дали живееш сама или с някого, но виж водата и оооо, ако си в София особено и плащаш и топла вода... Бам, още 50лв. отгоре на месец. Идват ти 250лв. на месец отгоре. Това са ти: Маникюр, педикюр, нови дънки. Сега ми взимаш излечението, което е много грубо и вероятно ти е по скъпо, отиваш при господина и му казваш: Мишленце, дължиш ми 250лв. този месец за храна и за вода, понеже моите финанси не са безкрайни, аз не работя за 6К като теб, а искам да си купя нова рокля и да ида на маникюр. И искам да знаеш, че за другите битови разходи пари няма да ти искам, понеже не съм егоистка.

След това отиваш до магазина и купуваш пилешки кренвирши, телешки салам и преоценен хляб, пъхаш в хладилника, а като се прибе заставаш и му заявяваш: Мило, имам нужда от изследвания и лекарства, аз ще ям това за неопределен период от време, понеже НЯМАМ ПАРИ. Ако желаеш нещо друго, можеш да си закупиш, аз няма да ти го ям.

Като ти заговори пак за къщата, казваш: Мило, аз съм си направила сметката, че мога да гледам себе си и евентуално дете сама, тук в този апартамент и си подсигурявам тази стабилност с кръв, пот и много лишения. Нямам нужда от още един имот, защото ми е нерентабилно финансово и нямам как да го поддържам. Но виж, ако мислиш за общото ни бъдеще и искаш две деца, живеещи в къща, то ще се радвам да си я подсигуриш, а ако аз ще съм майката на тези деца, ще дойда да живея при теб.

Като те попита за секс: Съжалявам, но не съм била на процедури този месец, качила съм три кила, нямам ново бельо, не се чувствам секси поради тези причини и не ми е до секс.

В прав текст ти казвам – Този те използва, защото си му удобна: Чистиш, готвиш, храниш, гледаш, сексис, търпиш. Но през това време, докато ти даваш всичко, той си къта парите (ако наистина изкарва толкова, колкото твърди) и се надява, че един ден ще намери жената с главно Ж, за която ще употреби тези пари. Повярвай ми, виждала съм го и очите си... Един мъж ако те иска, ще си даде последните 10лв. за тебе, особено ако става въпрос за лекарства и даже през ум няма за му мине да ти говори за процедури, при все че знае с колко пари разполагаш и колко разходи имаш. ТОЯ ТЕ ИЗПОЛЗВА И МАНИПУЛИРА, а ти се връзваш на въдицата. Има и по-нежни и женствени мъже, ама и те даже не процедират така. Или си глупава, а ти не си, щото те видях как пишеш, или имаш яки проблеми със самочувствието, страх от самота и т.н. и т.н. Тия неща са излечими, даже де ти трябва терапия, има един билюк подкастове и литература на темата. Стягай се в кръста и ги реши тези проблеми, особено ако искаш деца.

# 937
Горното мнение също е сексистко.
Ако съм с подобна жена напук ще й  правя сечено.
Начукванията на канчета показват единствено дисреспект. В перспектива са неефективни.

# 938
Емоционално изнудване е и когато със всичко показваш колко си нещастен с някого, демонстрираш му и натякваш саможертвата си, но вместо да го пуснеш да върви на майната си, му висиш на врата.
Ето, 90% от пишещите се потрисат от описания от авторката илитерат. Но ако можеш да опишеш поведението и същността на някого по толкова убедително неприятен начин, това за мен показва, че тя по свой си начин също го потиска в позата си на по-знаеща, по-можеща, по-дейна, по-човечна, по..., по... Обичащ човек ще те приеме с недостатъците, няма да натякне, няма да очаква да му четеш мислите, пък после да сумти и да те разнася по форумите, че гащите не можеш да си изпереш. Не, сигурно има много нюанси и неща в тази връзка, но обич и уважение- не.
Пък ако човекът е среднист, а тя не бърза да поправи грешката си, още по-зле говори за нея. Познавам хиляди хора със средно образование- качествени, находчиви и можещи, които просто не са имали нужда от висше, за да се реализират.

# 939
63 страници се изписаха и е ясно ,че в двойката няма истинска любов,а удобство.Поне да си говорят и да изяснят кой какво иска и как смята да го постигне.

# 940
Бе то принципно няма проблем да са си токсични един към друг щом ги кефи и двамата. Проблемът идва като се появи дете/деца. Тогава вече светва ярко червената лампа. И става мазалото.

# 941
Яна, накратко, връщам се към първоначалната си позиция - в такава връзка с такъв мъж аз съм категорично ''чао''.
Нито ще пробвам, нито ще експериментирам - това е абсолютна загуба на време, младост, сили и финанси.

# 942
Уикенда бяхме с моя мъж на сватба на 36-годишно момче, с доходи като на твоя, само че от стабилна престижна работа, образовано, уважително, добро - just saying.

Опичай си акъла, Яна, защото докато ти се маеш с мамин златен, хубавите момчета ги разграбват като топъл хляб!

# 943
  • Далечният изток
Момче на 36?!

# 944
To па защото всички 36 хубави, образовани и добре платени мъже си търсят жена 30+.
Как да си опича акъла като не зависи само от нея. Доста неадекватен пример..

Общи условия

Активация на акаунт