Събирам ли червени знаменца?

• 39 922
  • 1 072
  •   1
Отговори
# 990
Аз бих го перефразирала така - колкото си по-осъзната и напред в нивата, толкова по-малък избор имаш. Защото, за да се класира някой, той трябва да е минимум на твоето ниво на съзнание. С другите си знаеш, че нЕма смисъл. И това обезсмисля повечето.

# 991
Аз бих го перефразирала така - колкото си по-осъзната и напред в нивата, толкова по-малък избор имаш. Защото, за да се класира някой, той трябва да е минимум на твоето ниво на съзнание. С другите си знаеш, че нЕма смисъл. И това обезсмисля повечето.
Ох, точно по този случай има една схема. Разбира се е представена много смешно, но аз я срещам на много места в живота. Та: ако си представим, че мъжете са синята кула, а жените червената и са разделени на сектори, то светът би бил идеален ако всеки се женеше за някого от неговото ниво. Но! Това не е така. Мъжете не искат жена на тяхното ниво, защото това е много напрягащо за тях. На върховете на кулата стоят “принцовете” и “принцесите” и например: шефът на болницата не се жени за шефката на друга болница, а се жени за началничката на отделението. Мениджъра се жени за секретарката и така надолу по стълбицата. Накрая забелязваме, че остават две категории свободни: умни жени и тъпи мъже.

# 992
maiathebee, аз смятам, че дори да са на различно ниво двама души, ако подходят с човечност, добри намерение и желание да се разберат... ами, все ще стигнат донякъде. Simple Smile Понякога такива отношения дават най-много.

Di Soleil обаче е направила много добра вметка. Много мъже ще се комплексират, ако жената до тях е например по-висока или вади повече пари... а на жената изобщо няма да й пука. Проблем ще е, ако започне да я "наказва" заради дързостта в нещо да е повече.

# 993
Е, то и жените не желаят да се обвързват с мъж под нивото им и доста им пука, ако е по-беден, по-глупав или просто по-неамбициозен. Започват да упражняват превъзходството си първо с мрънкане, после направо с неприязън. И така пак стигаме до избора - недоволни са от наличния избор, защото шефът на съседната болница е избрал началничката на отделението, а не нея.

# 994
Е, значи всичко е точно, понеже не съм в зеленото кръгче Joy
Иначе много хубава схема, подкрепям.

Из темите някой беше постнал линк към анкета ли кво беше, където си нанасяш някакви критерии и ти вади колко процента от мъжете/жените отговарят. Ама беше за САЩ. Но пак беше забавно.

# 995

Из темите някой беше постнал линк към анкета ли кво беше, където си нанасяш някакви критерии и ти вади колко процента от мъжете/жените отговарят. Ама беше за САЩ. Но пак беше забавно.

Има я и в български вариант тази анкета.

# 996
Само дето главният герой от темата го няма в цялата схема. По образование ( ако е наистина с основно) е в дъното на това, дето прилича на фалос. Само че по реализация е нейде по към...на върха.
Съответно, по този начин, от човек, който има минимален избор, той се превръща точно в обратното. За разлика от авторката с нейните 4 висши.

# 997
  • София
Ох, точно по този случай има една схема. Разбира се е представена много смешно, но аз я срещам на много места в живота. Та: ако си представим, че мъжете са синята кула, а жените червената и са разделени на сектори, то светът би бил идеален ако всеки се женеше за някого от неговото ниво. Но! Това не е така. Мъжете не искат жена на тяхното ниво, защото това е много напрягащо за тях. На върховете на кулата стоят “принцовете” и “принцесите” и например: шефът на болницата не се жени за шефката на друга болница, а се жени за началничката на отделението. Мениджъра се жени за секретарката и така надолу по стълбицата. Накрая забелязваме, че остават две категории свободни: умни жени и тъпи мъже.

Само дето тази схема покрива единствено "социалния" статус. Който далеч не е единственият критерий при подбор на партньор. Отделно, практиката показва, че не всички се събират на този принцип. Дори в тази тема, авторката уж печели по-малко, ама си плаща като поп, и мъжът няма проблем с това. А пък тя го е правила, докато не е изнемогнала, и пак не се отказва от него. Отделно, накрая казваш, че остават "умни жени и тъпи мъже", но финансите не винаги корелират с ума. Тоест, има много интелигентни хора, които не печелят добре, и не толкова интелигентни, които имат огромни финансови възможности. Та и това заключение не се връзва. А и мъжете не се целят само в по-долното стъпало, някои нямат проблем си с най-долното (въпреки че понякога това им изиграва лоша шега).

Иначе не споря, че за жените, които са на макс по основните параграфи е по-трудно, а за мъжете, които са на макс, е по-лесно. Това е защото доста мъже искат да държат властта, а колкото по-умна, образована, финансово обезпечена и независима е една жена, толкова по-трудно или дори невъзможно става да се наложат. На пракктика обаче, според мен най-успешни са връзките, в които нивата са близки или равни.

Колкото и съблазнителна да е мисълта, че ще имаш тотална власт над другия, това рядко импонира добре. Такива връзки, освен тотално небалансирани, често стават скучни или неприятни, освен когато става дума за токсични отношения. Но то обикновено точно токсични или несигурни хора искат да влизат в толкова неравнопоставени връзки.

# 998

Има я и в български вариант тази анкета.

Дай линк, моля.

# 999
То това не съм го измислила аз и както казах е смешно. Хубаво е, че си отделила толкова време за анализ и контрааргументи.
Prof. Dr. Eckart von Hirschhausen се казва освен лекар е и комедиант. Полемики винаги ще има, има обаче неоспорими факти: една интелигентна и умна жена се счита за дразнеща от мъжете, една работеща и изкарваща жена също дразни мъжкото его, една изключително атрактивна на външен вид жена също е с намалени позиции, защото в мъжката представа тя означава много големи усилия от страна на мъжа, заради голямата конкуренция с други мъже.
Колкото и да е смешна и абстрактна презентацията тя съвсем не е далеч от реалността, че именно тези групи остават накрая сами и необвързани.

# 1 000
  • София
Дразнят, да, но дразнят най-вече мъжете с нестабилно его, несигурно самочувствие и желание да властват, за да се чувстват силни. Социумът обаче е динамичен контрукт и няма как да не бъде засегнат от процесите на промяна в него. А кой остава сам никога не е едностранен процес. Както мъжете имат предпочитания и предразсъдъци, така имат и жените. Назад говорехме за ограничения избор на красавиците. Всъщност, той е най-неограничен, но определени избори биха им били под нивото, съответно не е да нямат този избор, а за тях това не е вариант. Ето такива тънки разлики Wink Та всеки се съобразява не само със своите желания, а и с тези на отсрещната страна. По същата логика, дори всички 40+ мъже да предпочитат 20-годишни, 20-годишните като не ги искат, си остават само с желанието. Друга тема, че има и много мъже, които разбират, че освен младостта и наивността (която е и минус), се сдобиват и с доста главоболия присъщи на една незряла личност, и за тях такава оферта изобщо не е привлекателна. Та човек не трябва да се вкарва зорлем в разни категории, когато той самият е частен случай.

# 1 001
На мен нещо, което каза Persona7 ми се стори интересно - това, че най-добре са си жените, които не са в брак. Наполовина съм съгласна - не мисля, че жените, които изобщо не са минали през етапа на семейство и деца, са щастливи. Обществото ни още не е достигнало до това на жените да спре да им пука, че са сами, гложди ги. Не мога да посоча някоя приятелка, която да е необвързана над 35 г. и да не се тревожи. Виж обаче тези, които си имат вече дете/деца и после са се разделили с бащата - те са щастливи в голяма част от случаите и просто по лицата им си личи как им е олекнало. Не им тежи дори да не си намерят мъж, понеже вече са имали тази опитност в живота.

Може би когато на жените ИСТИНСКИ спре да им пука дали са обвързани или не, тогава вече мъжете ще започнат много повече да се стараят за връзките, а не да ни правят на луди. Но сме далеч от това, все още жените много държат да има човек до себе си на всяка цена, или поне да имат деца.

# 1 002
  • София
Обикновено една връзка носи повече удобства на мъжа, и повече задължения за жената. Предполагам оттам тези резултати. Иначе и мъже, и жени имат нужда от партньор. Жените обаче са по-освободени емоционално и имат повече линии, по които получават емоционална и социална подкрепа. Освен това децата, които най-често остават при тях при раздяла, са много силно звено са психичното им добруване. Това е една от най-силните връзки в живота. Разбира се, не може да замести партньора. Но когато партньорът стане бреме, както в случая на авторката, тогава връзката с него обръща ползата си.

# 1 003
Иначе и мъже, и жени имат нужда от партньор. Жените обаче са по-освободени емоционално и имат повече линии, по които получават емоционална и социална подкрепа.

Мъжете според мен пък мъжете са по-освободени емоционално от гледна точка на това, че и на 50 г да решат да имат деца, могат да го направят (от чисто биологична гледна точка). Това им позволява да моткат далновидни жени, във вариант, в който и двамата са на по 35-36 г. по време на връзката. Ние защо се загрижихме за авторката и я караме да бърза? Не е само защото толкова ще се сгрози за 2-3 години, а защото вече няма да има достатъчно време да завърти веднага нова връзка, че и деца. Е, тя казва, че не е много сигурна, че иска деца, само от правилния човек, бла-бла, но аз нещо не вярвам на такива приказки. Чувала съм ги от много жени, включително и от себе си, и в 98% от случаите не важат.

# 1 004
  • У дома... някъде
Обикновено една връзка носи повече удобства на мъжа, и повече задължения за жената. Предполагам оттам тези резултати. Иначе и мъже, и жени имат нужда от партньор. Жените обаче са по-освободени емоционално и имат повече линии, по които получават емоционална и социална подкрепа. Освен това децата, които най-често остават при тях при раздяла, са много силно звено са психичното им добруване. Това е една от най-силните връзки в живота. Разбира се, не може да замести партньора. Но когато партньорът стане бреме, както в случая на авторката, тогава връзката с него обръща ползата си.

+1!
Няма какво да добавя.
Лъвица ,, правилно си го обяснила.. Точно това е в реалния живот и опита.

Общи условия

Активация на акаунт