Професия учител - 19

• 46 258
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Добрич
Нашите са по електронен път. Получаваме ги веднага след като комисията ги оцени (по някое време през юли). Парите получаваме през октомври.

Е как през юли, като учебната година свършва на 14.09?

Освен това се броят работните дни ( поне 124). Някой може септември или август да ги направи.

# 586

Е как през юли, като учебната година свършва на 14.09?

Затова питах. Явно за някои учебната година свършва със започването на лятната ваканция.
Даже ЧатГПТ се обърка кога свършва учебната година, но като му припомних за лятната ваканция се коригира Simple Smile

# 587
  • European Union
Предполагам, че ако някой свърши нещо през август, може да си повиши точките. Но не виждам какво би се променило за месец и половина, в който 95% от хората са в отпуск.
Мислите ли, че оценяване в периода 15-30 септември ще е по-обективно от такова през дни, в които комисията е свободна? Аз лично първите две седмици от септември нямам време да дишам, предполагам, че и членовете на комисията са така.

# 588
Вероятно е измислено, за да се вземат предвид поправителни изпити и матури.
Но е факт, че по наредба трябва след приключване на учебната година да се извърши оценяването.

# 589
  • Добрич
Предполагам, че ако някой свърши нещо през август, може да си повиши точките. Но не виждам какво би се променило за месец и половина, в който 95% от хората са в отпуск.
Мислите ли, че оценяване в периода 15-30 септември ще е по-обективно от такова през дни, в които комисията е свободна? Аз лично първите две седмици от септември нямам време да дишам, предполагам, че и членовете на комисията са така.

След сериозна операция се върнах на работа през декември. Юли няма вариант да имам необходимите 124 работни дни.

# 590
  • European Union
Нали говорим за картите с точки, не за протокола на комисията. Всеки си получава неговата и има време да се запознае с оценката на комисията. Предполагам, че някои ги обсъждат с ръководството неофициално. Протоколът с финалните точки го пишат през октомври и тогава е времето за официални бележки и претенции. Случвало се е да има колеги, за които не стигат работните дни и им ги броят до 14 септември. Никой не е отрязан, защото комисията заседава през юли. Най-вероятно през август има събития, които променят броя на точките, но аз лично не се сещам за нищо такова. Освен да излязат резултатите от някой конкурс, но тогава учителят ще си каже и комисията ще му даде точки на финалното заседание преди протокола. Иначе матури, поправителни и т.н не носят точки. Квесторите се знаят предварително. Знае се кой какви документи подготвя за началото на учебната година и т.н.

# 591
Колеги, някой има ли информация каква е сумата за придобиване на трето ПКС във Варна и София?

# 592
Нашите са на хартия, връчиха ни ги на 14 септември и казаха до два дни да сме ги попълнили. Макар че това нямаше как да стане, защото имаме напуснали и пенсионирани колеги. Но към днешна дата всички работещи сме ги попълнили, очакваме и на двама от тези колеги, комисията ще заседава следващата седмица. Очакваме най-късно през октомври да си получим парите.

# 593
  • Майничка
Получаваме ги около 15 септември, срок за попълване - до 20.9., а комисията ги разглежда следващата седмица.

# 594
Здравейте!
В трета група в ДГ колко на брой са ситуациите по БЕЛ седмично? Ясно ми е, че общия брой по наредба е минимум 17 за трета група, но къде е е разпределено по кое направление по колко ситуации седмично се падат?
Благодаря!

# 595
Здравейте!
В трета група в ДГ колко на брой са ситуациите по БЕЛ седмично? Ясно ми е, че общия брой по наредба е минимум 17 за трета група, но къде е е разпределено по кое направление по колко ситуации седмично се падат?
Благодаря!
В трета група не са 17 ситуации, а 15. По БЕЛ са две ситуации седмично. В наредба 5 за предучилищното образование са посочени броя ситуации за всяка възрастова група.

# 596
Да, 1- 11, 2- 13, 3- 15, 4 - 17. Това ми е ясно. Разпределянето - БЕЛ 2, математика 2 и т.н. седмично къде е уточнено ми е питането Blush

# 597
Ми казах ви къде е уточнено - наредба 5

# 598
  • Някъде по Дунава
Картите за самооценка получаваме и попълваме началото на юли. Комисията се събира през септември. Парите получаваме октомври или ноември.

# 599
И ние попълваме картите за самооценка по електронен път преди годишния съвет. В момента комисията ни оценява, т.е. преглежда/променя нашето точкуване. Парите получаваме през октомври със септемврийските заплати.

Общи условия

Активация на акаунт