Професия учител - 19

• 45 641
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Не зная какво подписва, просто ми стана интересен този случай, та реших да попитам. Благодаря! Simple Smile

# 16
Да ви попитам начинаещ учител около 1500 лв. ли взема чиста сума или не стига и толкова?

# 17
  • Добрич
Да ви попитам начинаещ учител около 1500 лв. ли взема чиста сума или не стига и толкова?

Няма 1500 лв.

А има удръжки и за учителски фонд.

# 18

Няма 1500 лв.

А има удръжки и за учителски фонд.

Много ви благодаря! Много полезен калкулатор. Не е голяма заплатата. Непрекъснато се плюе по учителите и техните доходи, а е очевидно, че изобщо няма за какво и не е така, както изглежда отстрани. Ориентирала съм се към тази сфера, естествено заплатата не е водеща при мен, но все пак и тя е от значение.

# 19
  • София
Заплащането зависи дали имате педагогическа правоспособност. Нормативът при теоретично обучение е 648, а при практическо не помня колко, но беше повече.
При практическо е 840 часа. Разлика в заплащането няма. Ако има - то тя идва от различните години стаж на колегите, от ПКС-тата, лекторските часове и самата длъжност - учител, старши учител или главен учител. Разбира се, трябва да имате педагогическа правоспособност, иначе липсата ѝ може да се отрази на заплатата. Но това го решава директорът.
Благодаря! Имам правоспособност и съм действащ учител в училището, но тази година часовете ми по професионални предмети стават повече и ще бъда учител ПП. Чудех се това дали ме ощетява по някакъв начин или обратното. Предполагам се редуцират часовете, преподавам и ООП. Ще видим..

# 20
Относно часовете по практика - те се редуцират да, смятат се за 0,7 час. Т.е ако имате много часове практика, ще Ви бъде по-голяма седмичната натовареност.

# 21
Миналата седмица ви писах за съвет дали да започна като учител по БЕЛ и АЕ от 8 до 12 клас. Днес ми се обадиха от училището да ми кажат, че имали кандидат от петък, който искал да работи само с големи ученици и с опит като учител по двата предмета и са избрали нея.
Ще чакам нова възможност.

# 22
  • София
Миналата седмица ви писах за съвет дали да започна като учител по БЕЛ и АЕ от 8 до 12 клас. Днес ми се обадиха от училището да ми кажат, че имали кандидат от петък, който искал да работи само с големи ученици и с опит като учител по двата предмета и са избрали нея.

Всяко зло за добро!Не е било твоето място .За добро е всичко !

# 23

Жалко, че не се е получило. Щеше да бъде добър опит и щеше да се справиш. Винаги се справяме, независимо от колебанията си. Simple Smile

# 24
При практическо е 840 часа. Разлика в заплащането няма.
Ей това не мога да разбера, как практиката се води по-малко учителстване и трябва да работиш с 1/3 по-ниско заплащане или със 192 часа повече за същите пари. Отделно, че практика или теория се определя от преобладаващите часове, т.е. води ти се практика, ако имаш 400 теория и 440 практика.Expressionless

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 17:04 от animsaj

# 25
По въпроса със заместник-директора мисля, че съкращаването на щата наистина е начин да уволниш някого. А също така е и начин да запазиш някого на работа, като откриеш щат за заместник-директор, ако няма достатъчно преподавателски норматив. Не съм директор, разбира се, и това са само мои наблюдения и размишления.

# 26
Не ми дава да си редактирам поста...

Ето реалните изражения на абсурда:
Ако имаш 325 часа теория и 323 практика вземаш норматив.
Ако имаш 325 часа теория и 323 практика и още 2 часа практика, тогава ще са ти нужни ОЩЕ 190 часа, за които половината поне са практика за да имаш същия норматив, т.е. вземеш същата заплата.

# 27
Абсурдът е пълен с практическите часове, може би изхождат от там, че часовете практика обикновено са в група. Група, цял клас.... подготовката за часа си е подготовка!

# 28
  • София
Вчера ми беше първото интервю за сезона. 10 души за едно място. Как да натрупам опит с английския език?Несериозно е да ми гледат облеклото и то завистливо при все, че съм на интервю и да се опитвам да ме забиват. Имам CV, в което са споменати всички образования и квалификации. Казах, че само съм замествала по АЕ и не съм го преподавала. За мен си беше чисто нагласено интервю в квартално училище. Първата колега влезе в 10:02ч. и стоя не повече от 3 минути. До 10:30 бяхме минали половината. Крайно несериозно и разочароващо! Сякаш най-важното беше облеклото. Едната дама от комисията говореше с едната кандидатка.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 17:08 от ellarose

# 29
  • Бургас
Несериозно е да ми гледат облеклото при все ,че съм на интервю и да се опитвам да ме забиват.
Всичко се гледа, ако за интервю и първо впечатление не се нагласиш, кога?!  За мен е несериозно да се явиш с прокъсани дънки например. В нашето училище има и дрескод, не са приемливи и за работа, така че...Успех занапред!

Общи условия

Активация на акаунт