Професия учител - 19

• 45 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
И аз съм чувала, че всички услуги ще се централизират, вкл. Електронния дневник. Услугата на Уча.се също е на път да бъде изместена от Дигиталната раница. Е, не утре, но в един момент и този тип услуга ще бъде централизирано. Стремежът е да не се харчат бюджетите на училищата за услуги, за които парите могат да бъдат похарчени централно.

# 196
  • Добрич
Това се спрягаше и за миналата година.
Предполагам, че ще дадат възможност за избор.

Платформата на НЕИСПУО е толкова неудобна. Все едно са се учили на нея как  не трябва да изглеждат нещата.  Ако я бяха дали на ученици с профил ИТ за дипломна работа, сигурно по-добре щеше да бъде направена! Някой си е оставил ръцете, но е прибрал парите...
Даже интерфейсът въобще не е интуитивен.

На нас с колегите "Школо" ни е фаворит.

# 197
Напълно съм съгласна за НЕИСПУО. А и съпортът им е ужасен, справките им са под всякаква критика също.

# 198
  • София
"Безплатни" учебници закупувани на завишени цени от държавата, сега и НЕИСПУО, та барабар и с дигиталните раници. Жестоко усвояване/пране на пари ще пада. Joy

# 199
"Безплатни" учебници закупувани на завишени цени от държавата, сега и НЕИСПУО, та барабар и с дигиталните раници. Жестоко усвояване/пране на пари ще пада. Joy
Защо сега? То си е факт,

# 200
С НЕИСПУО сме и е отвратително.

# 201
  • Майничка
Ние няколко пъти годишно имаме близък контакт с НЕИСПУО, като въвеждаме средата, после стипендиите за всеки срок и накрая потвърждаваме ЛОД. Тази година е по-добре - миналата, ако двама или трима души деляха предмет в един клас, в ЛОД се отчиташе само единия хорариум.

# 202
Не е толкова зле Неиспуо-то, особено ако ползваш само модула Дневник. dnevnik.mon.bg
По домейна, можете да се досетите, че всички училища ще минат на него, централизирана система. Ще го доизкусурят те по някое време, ще го ъпгрейднат, иначе ще имат много оплаквания, на които няма да успеят да отговорят.
Админ+ беше същата работата в началото, после го ъпгрейдваха.

# 203
Ох и награди на учениците въвеждаме, добре че няма наказания, защото и те се въвеждат.

# 204
Здравейте, колеги.
Върти ми се в главата да запиша магистратура, НО! искам дистанционно обучение ( не ме съдете строго, но с 2 деца и работа ще ми бъде трудно да съчетавам и лекции).
Въпросът ми е има ли някой, който е учил дистанционно, за да ми “нахвърли” как стоят нещата?
И още един въпрос имам относно V ПКС - чета, че просто се прави разработка на урок. На място ли теглиш тема и правиш, или предварително? Самият изпит как протича ( по БЕЛ конкретно)?
Благодаря!

# 205
  • Върху лъчите на Слънцето.
Казаха ми, че тенденцията е всички да минат на НЕИСПУО и Школо да си замине. От тази година е и безплатно.
Докато "чудото" НЕИСПУО не функционира нормално, едва ли. Simple Smile

# 206
Здравейте, колеги.
Върти ми се в главата да запиша магистратура, НО! искам дистанционно обучение ( не ме съдете строго, но с 2 деца и работа ще ми бъде трудно да съчетавам и лекции).
Въпросът ми е има ли някой, който е учил дистанционно, за да ми “нахвърли” как стоят нещата?
И още един въпрос имам относно V ПКС - чета, че просто се прави разработка на урок. На място ли теглиш тема и правиш, или предварително? Самият изпит как протича ( по БЕЛ конкретно)?
Благодаря!
При дистанционното обучение се качват материали в образователна платформа и си учиш сам. Има и онлайн срещи, а за някои дисциплини се изисква и лично присъствие понякога. Пак в платформата се качват и заданията, които трябва да се изпълнят.
За V ПКС си разработваш предварително план-конспекта и на място го представяш, отговаряш на въпроси по него, ако има такива. Темата трябва да е обвързана с предмета, който преподаваш. Ако си в начален етап си избираш сам. Това е за ВТУ, но предполагам е сходно навсякъде.

# 207
Благодаря!
ДИПКУ Стара Загора преди 8 години искаха портфолио с три разработки нови знания, упражнение и обобщение. Но беше отдавна, не зная как е сега.

# 208
Аз ще държа изпит за 5 ПКС през октомври пред БСУ - Бургас. Искат ни планове на два STEM урока, на място ще коментираме и обсъждаме. Но изкарах курс за подготовка за ПКС с 1 кредит и си платих 70 лв за него, не зная дали за тези, които не са го карали, ще има допълнителни изисквания. За мен лично тези ПКС-та са перачница за пари.

# 209
Курсът не е задължителен, аз прецених, че няма смисъл да карам такъв и си платих само изпита и след това изготвянето на свидетелството. Не помня колко платих, около 120-130 лв. бяха общо. Сега гледам, че вече таксата е 150 лв. Пак да поясня, че за ВТУ говоря.
IV ПКС сме решили с колежките да караме към синдиката, но ни казаха, че септември трябвало да подадем документи.

Общи условия

Активация на акаунт