Професия учител - 19

• 45 822
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
След като родителските права са на майката и да подава заявление няма да получи нищо.

# 466

Малко се е ошашкал ще се оправи ли, тъй като е нещо ново, но му харесва идеята да комуникира и преподава на учениците. Та ако имате препоръки или насоки за това какво го/ни очаква ще сме благодарни.
Много благодаря предварително Simple Smile

Въобще да не се притеснява. Такива недоразумения навлязоха в системата на образованието, че той ще е свеж въздух сред тях. Като идва от друго място, се предполага, че ще има и практически опит, който да сподели с учениците. Със сигурност ще има какво да им даде, дано да случи на ученици, които искат да приемат.
По какво ще преподава?

# 467
Родителските права са на майката. Досега са подавали заявление от името на бащата. След трети клас се развеждат. Детето учи в България, да. В четвърти клас как трябва да вземе детето помощта? Няма опция за смяна на настоящ адрес на майката.

# 468
  • Майничка
Май е най-добре бащата да пита  социалните. Може би с някаква декларация от майката, че е съгласна той да получи помощта?

# 469
Здравейте.
Кога подписахте постоянен трудов договор?
Информативно питам. Simple Smile

# 470
Здравейте.

След 1 година - в началото на септември извикаха тези, които остават на работа.

# 471
Родителските права са на майката. Досега са подавали заявление от името на бащата. След трети клас се развеждат. Детето учи в България, да. В четвърти клас как трябва да вземе детето помощта? Няма опция за смяна на настоящ адрес на майката.
При подаване на заявлението има графа семейни положение. Родителят, който подава декларацията, трябва да отбележи семейното си положение. Ако отбележи разведен то следва да представи копие на решението от съда вярно с оригинала. Родителят, който притежава правата подава декларация и взема помощта. Ако майката, която в случая е с правата не е на територията на България и детето е отглеждано от бащата, това трябва да се уреди законово. В случая кой на какъв адрес е регистриран изобщо не е важно, а кой дефакто отглежда това дете.

# 472
Здравейте. Ако членувате в синдикат трябва ли тези допълнителни дни отпуска да са вписани в трудовия Ви договор? И колко са дните за дете? Имам дете на 4години.

# 473
Здравейте.

А какви са особеностите на отговора преди да е постоянен?

# 474
  • Добрич
Здравейте. Ако членувате в синдикат трябва ли тези допълнителни дни отпуска да са вписани в трудовия Ви договор? И колко са дните за дете? Имам дете на 4години.

За едно дете няма допълнителен отпуск, има за две деца.

В трудовия ми договор никога не са били упоменати дните за отпуск.

# 475
На основание чл.168 от КТ за 2 деца - 2 дни, за три и повече деца - 4 дни.
Не съм ползвала понеже имам 1 дете, но предполагам, че в заявлението за отпуск просто се посочва члена по който се иска.

# 476
На основание чл.168 от КТ за 2 деца - 2 дни, за три и повече деца - 4 дни.
Не съм ползвала понеже имам 1 дете, но предполагам, че в заявлението за отпуск просто се посочва члена по който се иска.
Много благодаря! Нещо, което също ме озадачи  е,че на общ трудов стаж са ми писали само педагогическия. Аз имам 10 години стаж в друга сфера, а учителският ми е само 9 месеца. Като попитах защо на общ стаж пише също 9 месеца ми казаха,че така процедирали. Някой знае ли дали е така или секретарката е в грешка?

# 477
  • Добрич
Общият стаж се признава за клас прослужено време, ако е преди 2007 г. От 2007 г. за прослужено време се признава само стажът по специалността.

☆☆☆  
Колеги, присъствах на диспут относно това, могат ли учителите да отидат на обучение със средствата за това, определени в делегирания бюджет, ако обучението се провежда в чужбина.

Става въпрос за обучение през ваканцията, ако има значение. Едната страна казва, че може и посочва пример в конкретно училище. Другата страна казва, че не е разрешено, но не посочва нормативен документ, който го забранява.

Стабилен спор беше и ми стана интересно дали има някъде регламент точно за това изискване.

Бихте ли споделили, ако имате информация по въпроса?

# 478
  • Sofia
Не ли до 2017, а не 2007 г. ?

# 479
☆☆☆  
Колеги, присъствах на диспут относно това, могат ли учителите да отидат на обучение със средствата за това, определени в делегирания бюджет, ако обучението се провежда в чужбина.

Става въпрос за обучение през ваканцията, ако има значение. Едната страна казва, че може и посочва пример в конкретно училище. Другата страна казва, че не е разрешено, но не посочва нормативен документ, който го забранява.

Стабилен спор беше и ми стана интересно дали има някъде регламент точно за това изискване.

Бихте ли споделили, ако имате информация по въпроса?

Може, но си зависи от ръководството. Училището е добре да има валутна сметка, тогава е по-лесно да се изплати таксата за участие и командровъчните. Но трябва да си много свой човек. На мен единствено са чи давали служебен отпуск, за Австрия. Другото го покриваше страната домакин. И за това мерси!

Общи условия

Активация на акаунт