СМГ "Паисий Хилендарски" - 15 тема

• 68 108
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Школата при Вълкова е за деца, подготвящи ниво В2.
Миналата година осмокласниците, поне от нашия клас, взеха сертификат за В1.

# 331
т.е те не започват да учат в 8 клас А1,ами Б1, някъде са си го научили преди 8 клас?

# 332
  • София
В 8 клас започват от А1, но Вълкова е напориста и им разказва играта от немски. А и вместо математика обикновено имаха немски, защото господинът предпочиташе да ходи на маратони, вместо да се вясва в час 😆

# 333
Пак някакъв скандал около СМГ, не знаех, че има конкурс
https://narod.bg/2024/11/06/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80 … %D1%81%D0%BF%D0%B … %D0%B2%D0%B0,-%3F

# 334
  • София
Скандалът не е около СМГ, а около СРЗИ доколкото разбирам. СМГ е намесена дотолкова, че СРЗИ изпращат при тях все същия човек както на останалите конкурси.

# 335
Аз не виждам скандал със СМГ повече, отколкото улица "Гурко" е замесена в смъртта на онова момче, дето го отнесе пиян шофьор.
Иначе не е необичайно големите фирми лека полека да монополизират пазара, защото правят икономия от мащаба. Което не значи също, че не си и плащат.  Тук по-скоро имаме недоволен загубил конкурент. Той може да е и съвсем пра, но няма общо със СМГ.

# 336
Поне копирайте текста, за да не правим трафик на поредните писачи на сензации, шок, шаш и паника.
Чудесно е, че някой си е направил труда да се регистрира, за да пусне партенка.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 19:23 от рони

# 337
Някое дете на родител от темата ходил ли е на летен езиков лагер в Австрия да сподели впечатления - учат ли език или е 2 седмици купон до посред нощ Simple Smile Учителката по английски им е казала за този лагер, 2 седмици през юни - юли се очаква да е. Ако е по-удобно, може и на лично да споделите. Аз досега не съм спирала от лагер, но започнах да се замислям по няколко причини, но не искам да разводнявам темата.

# 338
Някое дете на родител от темата ходил ли е на летен езиков лагер в Австрия да сподели впечатления - учат ли език или е 2 седмици купон до посред нощ Simple Smile Учителката по английски им е казала за този лагер, 2 седмици през юни - юли се очаква да е. Ако е по-удобно, може и на лично да споделите. Аз досега не съм спирала от лагер, но започнах да се замислям по няколко причини, но не искам да разводнявам темата.
Бихте ли споделили повече информация за този лагер?
За колко големи ученици е и кой го организира?

# 339
  • София
По опит от предишни години  езиковият лагер в Австрия е след завършване на 8 клас, лятото и е немски езиков лагер, ходят обикновено немските паралелки, но мисля, че могат и от други паралелки да се запишат деца, като на място се прави тест за ниво, в планинско място е близо до Грац, преподаватели от тамошния университет идват, немският е сутрин и имат екскурзии до Виена, Грац, Клагенфурт, от опит предишна година го организираха  , има описание в общи линии какво се прави на лагера и мястото. За други години може да са избрали и нещо друго.

# 340
bora Много благодаря за информацията.
Аз от форума научавам за този лагер. Вероятно деца от английските паралелки не се включват в него…
Учителите по немски ли са ангажирани с организацията на лагера и към кого евентуално да се обърнем за записване?

# 341
  • София
Местата за лагера са ограничени и не достигат дори за децата от немските паралелки.
Лагерът е хубав, сутрините учат, следобяд се забавляват - екскурзии, музеи, игри, Пратера 😂

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 14:29 от rosi_ta

# 342
  • София
Ех, че готина изглежда програмата на този лагер. Жалко, че няма такъв и за английските паралелки.

# 343
Дали ще има такъв лагер през 2025? Учителят  по немски на 8 клас ли би трябвало да е запознат?

# 344
Здравейте,
Може ли да споделите на какви смени учат осмокласниците и от колко до колко? Какви предмети учат на АЕ или НЕ?

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 16:55 от /Hope/

Общи условия

Активация на акаунт