Защо са такива лицемери?

• 10 017
  • 164
  •   1
Отговори
# 75
Говори с мъжа си. Той е човекът, който трябва да е зад тебе и да ти помогне да се впишеш.
Ако не става, връщай се я големия град и това е.
Друго какво можем да ти кажем.

# 76
Както се казва, всяко чудо за три дни. Няма да си тема номер 1 завинаги. Бъди по-дебелокожа.
И дори пет човека да са говорили лошо за теб, това не е целият град. Ще откриеш и възпитани и стойностни хора. Освен това някои могат и да си променят впечатлението, като те опознаят.
Нали знаеш - светът е като огледало: усмихни му се, и той ще ти се усмихне. Намръщи му се и също ще ти се намръщи.
Още една мъдрост: "Мухи се ловят с мед, а не с оцет." Бъди мила, направи някоя услуга, подари дребен подарък. Ще си спечелиш приятели. За роднините се примири - там каквото стане, вероятно нищо. Минимални дипломатични отношения с тях и това е.

# 77
  • Някъде там
А колко време продължава това?
Просто не схващам ако и той не те подкрепя, защо продължаваш да си с него и там?
Или ти изобщо не си му споменала, че хората говорят лошо за теб.
Пред двамата заедно някой държал  ли се е зле или да е споменавал какво е чул ?
Той как реагира?

# 78
Моя позната така се разведе…
Отиде да живее в родното село на мъжа си.
Разказвала ми е ,че интриги се правят от въздуха.
Хвана си детето и се върна в големия град.
Мъжа ми има къща в едно малко селце.Обичаме лятото да ходим.Аз реших едно лято да се запозная с малко хора. Клюко..интриги🤪чудо еее.

# 79
Нещо съществено премълчава авторката, ми се струва.

# 80
Няма да е завинаги номер 1, но ще е дълги години, ако в селото не се случи нещо интересно да я измести.
И аз мисля, че нещо се премълчава...

# 81
  • на село
Аз не разбирам как авторката разбра, че цяло село е срещу нея, лично ли и го казаха!?

Аз също дойдох от по- голям град в по- малък, ами чак пък толкова, както е описано..  хора като хора- има и любопитни, има и клюкари, има и стойностни хора.
Не знам как може с лека ръка да се обобщи за всички жители на едно населено място, че са черни, само авторката- бяла и добра.
Странна е цялата ситуация.

# 82
...
Само да добавя, тези хора непрекъснато се самоизтъкват, имам чувството че мислят че са център на вселената. През цялото време слушам как са най-работливите на света, жените най-добри домакини и подобни (тоест всички останали са пропаднали). Това вече ми идва в повече, те са най, най, един вид който не е от тях не става.
Не работите, но имате пари.
Може би това им създава недоверие към вас. Имате пари за... 3 месеца? За 6?
За колкото и време да имате пари, вероятно не им харесва, че не работите.
Съмняват се откъде са тези пари, дали няма така да "вземете" от тези на сина им.
Не ме разбирайте погрешно. Човек може да живее от наеми, рента, наследство, пари получени от лотария.. НО... АКО ЖИВЕЕХТЕ В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ, НЕ НА СИНА ИМ. При това сте завели и дете там (което няма никаква вина, разбира се).
Вярно, но аз дом имам. Направила съм такъв компромис а се възприема все едно се натрисам да ме хранят. Другото, на ново място с висока безработица няма как от ден първи да съм на работа. Имам си спестени пари, не съм изчислявала точно за колко месеца.

Вижте, аз не се съмнявам, че сте добронамерен човек, но отстрани нещата изглеждат различно.
Ето казвате, че имате дом. Да, но е в града, а там в селото ви виждат, че сте отишли в чужд дом и че не работите. На тази основа е станало недоразумението между вас и местните хора.
Не сте длъжна да обяснявате на тях, че имате пари. Даже няма да им мине през ума, че имате пари, защото те си мислят или че нямате, или че дори и да имате, се възползвате от парите на друг да ви издържа с детето. Тоест те  виждат нещо неясно и съмнително.

Не казвате от колко време сте там. От 2 седмици? От 2 месеца? Това също е от значение. От ден първи не може да имате работа, обаче можехте, преди да се преместите, да проучите пазара на труда, да видите борсата, обявите в интернет или вестника за това селище/градче. Най-малкото можехте да питате роднините на мъжа ви за работа, преди да се преместите. Така щяхте да покажете добронамереност и желание за работа.
И още по-важно е било да отчетете и факта за ненамиране на работа (въпреки търсенето). Замислихте ли се, преди да тръгнете, при такъв вариант, какво ще правите?
Освен това в града имахте ли работа? Оставихте ли я? Ако да, е много необмислено решение. Ако не сте имали работа в града, това още повече засилва съмненията на хората в селцето/градчето на мъжа ви.

Отстрани изглежда, че криете нещо.
Има нещо недоказано.
Бременност? Бърза раздяла с предишен партньор в града? Ако местните хора не ви разбират, не сте им ясна, предполагам, че за детенцето ви е още по-неясна ситуацията.

# 83
  • Някъде там
Нещо съществено премълчава авторката, ми се струва.
А за мен доста, не едно нещо съществено.
На въпросите за приятеля и как той реагира на това, не отговаря и не само на тях.
В този град няма други за които да се говори ли ? 🤔 И хайде ако е село от 500 жителя, да кажем че е атракцията, но тя говори за град и твърди че всички я мразят.
Всички. Как пък един не я хареса, нито родителите, нито роднините на приятеля + целия град.

# 84
В малките населени места не им е проблем изобщо, че жената не работи, даже е често срещано, защото работа няма. Проблемът е дали е к*рва, по-възрастна от мъжа, с дете, с брак ли живеят или без, дали готви, пере, чисти, дали стои до късно навън по улиците, дали поздравява, дали пие много, дали не е твърде модерна градска жена и се "прави на интересна"...

# 85
Тук аз ще застана зад тезата на местната магазинерка. На някои хора толкова им се иска да са център на внимание, че се вкарват в един хубав филм и гледай какво става. Аз също съм от малък град, ама такова чудо за 30 и кусур години не съм видяла. Ще се затрогне цялото местно население, че Генчо си е довел булка с дете, та ще я намразят, та с приказките за нея ще лягат и ще стават. Как ли пък не? Опитвам се да си спомня някакви такива чутовни скандали в нашия град, които да са завладели ВСИЧКИ, но, уви, не се сещам за нищо, което дори бегло да прилича на описаното от авторката.
Преди години, тъй като се замисля, един млад съсед се събра да живее с една доста по-възрастна жена, която заради него беше изоставила мъжа си и детето си в друг град. Е, набързо се разбра какво й е житието и до там. Жената беше мила, любезна, усмихната и с добра професия. Винаги разменяхме по няколко общи приказки като се срещахме. Не я мразех и не я и обичах. Никога не чух някой да я мрази или одумва чак толкова. После се разделиха, пак никой не я мразеше. То като цяло мразенето е процес, който изисква много енергия от мразещия, едва ли някой ще си я хаби просто така за някой новодошъл.
Авторке, излез от филма, усмихни се, заговори се с някоя жена, която ти се вижда симпатична, покани я у вас на кафе, нека види, че не си лоша жена, току виж пък тя те поканила на кафе с нейни приятелки. Разчупи леда и като нищо ще осъзнаеш, че цялата тая драма се е въртяла само в твоята глава.

# 86
То даже в постовете се описват хора от близките две преки, не от другия край на града. Вероятно ЛГ не излиза никъде и хората се чудят тая каква е. Ако вкъщи и не побутва нищо, то свекървата се ядосва и ей ти клюките.

# 87
И те не изгарят от желание да ме опознават. Просто се усеща студенина. Изолирана общност са.

# 88
  • София
Кой точно е този роднина, който толкова подробно те информира какво говорят хората за теб, но не си прави труда да им запуши устите, а ги слуша и явно подклажда интригите?

# 89
Майка му основно.

Общи условия

Активация на акаунт