Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 109
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Сега в седмокласната писаха, че класът на детето е с 3 момчета. Иначе и 7-8 са малко за мен. Аз предпочитам полово балансирани класове.

# 31
  • София
И на мен ми е странно защо в 35-то има една паралелка с квоти и втора със същия профил - без. Когато всички са с квоти, логиката е да има горе-долу равно разпределение момчета-момичета, когато няма квоти - стремежът е да не бъде облагодетелстван само единият пол, който изкарва статистически по-ниски резултати, но не виждам каква е логиката и двете да се направят в едно училище.

# 32
https://22seu.org/%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%81%d1%8a%d1%86%d0%b8-%d0 … 0%bb%d0%b0%d1%81/

Това е било миналата година.

Аз също съм за полово балансирани паралелки, но 2:1 не мисля, че е момичешки клас, както са им половината паралелки.

# 33
  • София
Далеч не е 2:1. Два от класовете са с по 4 момчета, един с 6 и три с по 8. При 27-28 ученици в клас. Отвсякъде си е женско училище.

# 34
Три класа са приблизително 2:1, т.е. половината. Така, че чак женско не бих то нарекъл, а преобладаващо момичешко.

Да бяха всички класове с по 3-4 момчета, бих си съгласил.

# 35
  • София
Добре, във випуска има 127 момичета и 34 момчета. Пък ти си го наричай както си искаш. Joy

# 36
Запис и от мен. Още се чудя в какъв ред да наредя интересуващите ни паралелки в 1-во, 7-мо и 127-мо. Той няма предпочитания, освен за първи английски и втори ИЕ/ФЕ,, без руски и немски. Реалните му шансове са за тях. За 32-ро и 22-ро няма да му стигне бала.

127 има хуманитарна паралелка и там също е 3 БЕЛ

# 37
Още 1 въпрос ме мъчи на стратегическо ниво. Ако пред детето има общо 3400 деца по бал  от матурата БЕЛ+Мат, паралелки с прием от общо 3500 деца ли е добре да наредим в системата, за да има място на първо класиране все пак?

Сложила съм до тук училища с прием от 1500 деца, като от третото училище надолу в подреждането има реален шанс да влезе на база миналогодишен бал, първите две са мечтата. Предвид, че очакването е баловете да се вдигнат... изобщо не ми стига акъла кое е реално и кое не Rolling Eyes

Може би да формулирам и така - очакваме ли покачване на бала за 22, 31, 32, например и с порядък от 10-20 точки ли? Grin

# 38
Очакваме
След като на топа се вдига с толкова, няма как на следващите да се запази като миналогодишния.
Пред нас са 2300 някъде и аз не знам в кое от тези училища ще имаме шанс въобще

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 08:47 от second

# 39
  • у дома...
Имайте предвид и, че деца от Софийска област и област Перник кандидатстват в София. А Софийска област е най-голямата. Та предвидете и някоя и друга паралелка в повече.

# 40
  • София
Очакваме и с повече от 20 точки.

# 41
  • София
Аз съм сложила резервни паралелки с бал 60-70т. под този на сина ми спрямо  баловете от миналата година. В средния ешелон 400-350 точки има огромно разнообразие от различни желания и е много трудно да се предвиди колко деца ще искат нашите профили.

# 42
  • Sofia
По колко желания слагате? Ние имаме 20 досега, но с това завишаване на бала изобщо не мога да предвидя как ще се развият нещата и може би трябва да сложа поне още 10 резерви.

# 43
Докарахме до 30 с триста зора.
1/3 от тях невъзможни.

# 44
  • София
Моят е подредил само 3 училища… май се събират 8-9 желания.
Според прогнозите на sanaka влиза в третото училище. За първите две - ще видим.
Отказва да мисли за още малко желания.

Общи условия

Активация на акаунт