Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 10

• 53 112
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Аз ще се радвам, ако успеем да ги докараме над 10-15...
Докарахме до 30 с триста зора.
1/3 от тях невъзможни.
Невъзможни като бал или невъзможни да се запишете там?

Защото се чудя дали въобще има смисъл да пишем такива, в които тя не би се записала да учи, само и само, за да увеличим бройката на желанията... Не знам, много е трудно и ограничено при нас.

# 46
Невъзможни като бал, но желани..
Нямаме почти никакви надежди, но и 1% да е шанса, предпочитаме да знаем че сме опитали

# 47
Невъзможни като бал, но желани..
Нямаме почти никакви надежди, но и 1% да е шанса, предпочитаме да знаем че сме опитали
Second, и при нас е така. За желаните няма бал, а за другите няма специалност, която да й харесва, а за където стига балът,  училището няма желаните езици. Оффффф Grinning

# 48
Възникна ми следният въпрос към тези от Вас, които имат деца в ПГТК в Студенски град.
Разбрах, че учат на 2 смени - как се сменят - на класове или на срок?
На срок се сменят.
Много добра гиманзия и после имате възможност да продължите с подобен профил в ТУ - София, ако детето има такива интереси.

# 49
Усилено събирам мнения за 134-то. Като цяло отзивите са чудесни, но мен ме притеснява района. Ще съм благодарна на всякакви мнения. Чувала, че много сериозно се набляга на ученето.

# 50
Преди живеехме в района и мога да кажа, че не беше толкова добро попадение, но според мен след като преместиха центъра по наркомания сега е значително по-добре.

Може ли някой да даде обратна връзка за  НТБГ и НФСГ, навремето бяха добри места за средно образование, виждам че сега бала е паднал и моята девойка може да се класира евентуално (с малко късмет). Изучаването на език как е? Набляга ли се на дисциплината (много ми е важно)? Текучество на учители? База?

# 51
Познато дете завърши нфсг миналата година, беше с добри отзиви( за самия уч.процес не знам). Каза че са имали хубав клас, без разлики в нивото на децата, учителите са успели да създадат добра среда без единаци. Което е не по малко важно

# 52
  • Отвъд алеята зад шкафа
НТБГ - учителите на дъщеря ми са супер, с 1 изключение. Базата е добра като за държавна гимназия, нямам забележки в това отношение. За дисциплината - не мога да знам как е в другите класове, но в този на дъщеря ми е стабилна, по РС учителите хвалят класа, децата са с отличен успех като цяло. Ръководството си знае работата, по отношение на всякакви организационни въпроси, срокове и дати, своевременно подаване на информация в Школо - безупречни. Мога да кажа, че изобщо не съжаляваме за избора.  Дъщеря ми ще продължи с висше в това направление.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 13:15 от gadamer

# 53
Благодаря момичета, надявам се да успее за едно от двете, въпреки че тя е малко арт душа, но пък и бала не й позволява много голям избор, а отказа да се явява допълнително на рисуване и танци...изобщо малко съм объркана. Спряла се е на 22-ро (там няма да й стигне бал),  18-то, НТБГ (надявам се да й стигнат точките), Елисавета Вазова и НФСГ. За 22-ро имаме чудесно отзиви, надявам се много на новите паралелки с хуманитарния профил, но виждам че е търсено у-ще. Като цяло поне е избрала ИЕ, ФЕ и ИтЕ, КорЕ е с компромис и не знам дали да рискуваме. Английски го е изключила изцяло.  Очаквахме малко по-висок резултат по мат. и тогава може би щеше да е по-лесно.

# 54
Здравейте,
Някой може ли да даде мнение за 21 СУ.

# 55
Някои препоръчват повече НФСГ, защото е с добри традиции, но НТБГ е с по-висок бал. Във второто нас ни устройва само банково дело с НЕ. Другите не ни звучат добре за момче или са с АЕ.
В НФСГ няма интензивно език, само разширено, т.е. аз разбирам, че няма да посветят 8 клас на език и ще е балансирано откъм натоварване в 8, 9, 10 клас. Имам познато дете завършило там и каза, че само английският се учи сериозно, немският 50/50, френски и испански  - зле и във френския клас са предимно момчета.

# 56
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря момичета, надявам се да успее за едно от двете, въпреки че тя е малко арт душа, но пък и бала не й позволява много голям избор, а отказа да се явява допълнително на рисуване и танци...изобщо малко съм объркана. Спряла се е на 22-ро (там няма да й стигне бал),  18-то, НТБГ (надявам се да й стигнат точките), Елисавета Вазова и НФСГ. За 22-ро имаме чудесно отзиви, надявам се много на новите паралелки с хуманитарния профил, но виждам че е търсено у-ще. Като цяло поне е избрала ИЕ, ФЕ и ИтЕ, КорЕ е с компромис и не знам дали да рискуваме. Английски го е изключила изцяло.  Очаквахме малко по-висок резултат по мат. и тогава може би щеше да е по-лесно.

Много са различни избраните у-ща. Ако иска да е повече арт, то тогава Елисавета Вазова. Ако иска да е водещ езикът - 22-ро или 18-то. НТБГ и НФСГ имат насоченост към икономика, финанси, търговска и банкова дейност. За НТБГ има публикувани учебните планове по години за всички специалности, разгледайте ги. Имайте предвид и кои паралелки са без квоти, защото това променя както бала, така и средата.

# 57
  • София
От колежка с дете знам, че в НФСГ се учи сериозно и нищо не се претупва. Това са специални предмети, които всеки учител си приема сериозно и очаква същото насреща. Детето малко съжалявало, че не било записало обикновено СУ и да не си дава толкова зор. Отсъствия за спорт не се толерират. Може би е същото с НТБГ, завършила съм подобно и учителите действително са точно като описаните.

# 58
Усилено събирам мнения за 134-то. Като цяло отзивите са чудесни, но мен ме притеснява района. Ще съм благодарна на всякакви мнения. Чувала, че много сериозно се набляга на ученето.
Районът е съвсем спокоен. От моя близка, чието дете ще е 12 клас, чувам не само добри отзиви. Например учителката по БЕЛ е много зле( тази, която е била на 11 кл.). Но пълно щастие няма. Късмет е.

# 59
Точно за това и тя се колебае за НФСГ и Елисавета Вазова, защото няма интензивен език. Иска й се интензивен език, и 18-то е вариант,  да с ФЕ, но пак е вариант, като цяло ИЕ е най-желан , но за 31во няма надежда.
Аз я насочих към икономическите гимназии, според мен, дори и да не се занимаваш или да продължиш в тази насока е чудесен старт в живота, за лична икономическа и обща култура.

Общи условия

Активация на акаунт