Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 677
  • 321
  •   1
Отговори
# 135
Работата на собствениците в такива обекти не е да продават, нито доходите имат нещо общо с тези на касиер в Била. А авторката щом иска да не си ходят по главите със свеки може да си регистрира една счетоводна къща и елегантно да се измъкне от висенето в магазина, който явно не се очертава скоро да е без присъствието на свекървата.

# 136
Защо пък работата им не е да продават? Чия работа е тогава?

# 137
На персонала.

# 138
  • Бургас
Да работиш в семейния бизнес, особено пък в сферата на търговията, изобщо не е бичене на айляк, ходене от време на време и т.н. И на празници работиш, и уикенди и всичко. В случая, както rtf много правилно отбеляза, става дума за магазин с по-големи обороти и повече работа, споменават се работницИ, разнос и т.н. Това е много работа и без надзор от страна на семейството, трудно би се управлявал този бизнес.
Не мисля, че авторката се оплаква от работата, длъжността си или нещо подобно. Съвсем с право се оплаква от отношението на свекърва си. Която се държи така и със сина си, ама това го пропуснахте. Дори да е шеф, какъв човек трябва да си, да се държиш така със семейството си? Пак ли от 9 кладенеца ще се носи вода, за да се оправдае нечие безобразно поведение, само защото бил собственик/основател на заветната панелка/къща/бизнес? Наистина ли смятате, че това е допустимо и никой гък не трябва да казва? И за чужд човек да работиш, недопустимо е да ти крещи и да те обижда, само защото ти плаща. Това е тормоз и не знам някъде да пише, че е разрешен. Заплатата си я изработваш, не си роб. Но докато продължава да се обяснява на хората, че или търпиш и мълчиш, когато те тормозят, или си хващаш пътя, няма да се промени културата в обществото ни. И после се възмущаваме по другите теми, особенонв тези за работа.

Авторке, покажи малко зъби и достойнство. Такива като свекърва ти не се променят, но могат да бъдат поозаптени, когато срещнат категоричен отпор. Лично проверено. Мъжът ти, обаче, да си намери топките и да постави граници. Не е нужно да се изпокара с майка си за целта. Твърда и категорична позиция, придружена със съответните действия върши много добра работа. Отново лично проверено. При нас свекърът е проблемния,  нямаме общ бизнес, но това не му пречеше да трови живота на всички ни. Мъжът ми, също като твоя,  мълчеше като теле пред майка си и гледаше да избягва конфликти. Е, наложи му се да си извади "семейните бижута" откъдето ги беше наврял, след силен тласък от моя страна. Ела да видиш сега дали е фактор онзи вампир баща му. Само докато му скръцне със зъби мъжа ми и свива куйрука. Такива хора се самозбравят, защото не срещат отпор.
Правя уточнението, обаче, че това не важи за истински отровните хора, онези от клъстър Б. Ако е такъв случая /а аз не мисля, че е/, прекратяваш контакт моментално.
Успех!

# 139
никога, нито съм настоявала за заплати, договори, не съм печалбарка, работя от 16 годишна, моето семейство бяха много трудолюбиви хора, знам и 2 и 200, и въобще не искам да звуча като хленчещо хлапе.

Авторке, сериозно ли нямаш договор и осигуровки?
Много хора са работливи, но се на тъпи да се оставят без договор.
Да знаеш, че ако нямаш, утре животът такова нещо може да ти поднесе, че ще си биеш буквално главата в стената.
Познавам като теб хора без договори години. Горко се разкайваха после.

# 140
Не вярвам,че човек,който твърди,че има образование,работи без договор и осигуровки и то 15 год! После в най добрия случай ще ревете ,че сте на минимална пенсия по старост и ако бизнеса още съществува,ще досаждате на деца и внуци.
Ами ако бизнеса се срине,ако се разболеете или не дай боже мъжа ви се разведе с вас?

# 141
А собствениците какво правят? Имам предвид за бизнеса.

# 142
  • Бургас
Ама какви 15 години? Четете, де!

Нарциса,  от един момент нататък, собствениците имат предимно организационни, логистични и управленски функции. За ниско ниво оперативна работа си имат персонал, не е нужно те да я вършат, както е било в началото. То нали това е идеята да развиваш бизнес, да не стоиш все на най- ниското, а да разширавяш, надграждаш.

# 143
Управляват и държат под контрол. За собствениците става въпрос, както питате защо имам време да пиша коментари по време на работа. Е те за тва
Повечето хабер си нямате кво представлява такава дейност, работническия начин на мислене е съвсем друг. Заплата няма, осигуровки вероятно си плаща на МРЗ или повече по нейна преценка, после се дели печалбата както са се разбрали, вероятно и на свекърите дават някакви пари ако имат дял или доброволно. Звучи зле, но тези печалба може да бъде много пъти над вашите заплати, вече как си ги разпределят с мъжа и е отделен въпрос на семеен бюджет.
Освен това авторката е вложила 10 години да го развива и да се старае в този бизнес, едва ли иска просто така с лека ръка да захвърли всичко заради лудата баба. Да и резнат възможностите да се бърка и всичко ще се нареди

# 144
Знам каква е идеята, дете съм на частник и работя за частници. Развиване е да дойдат да ти работят други хора, не да хванеш роднините за по-евтино. Точно това е работническото мислене, имаш бизнес, колкото да не си наемник.
Бабата също е вложила години труд, ко прайм с нея, разбирачи?

# 145
Нищо не разбираш и се вижда във всяка тема. Довереният човек е идеята, а не за по евтино. Бабата е хвърлила кърпата като е прехвърлила бизнеса на синът, той е мол- ът, от там нататък има думата само ако и разрешат

# 146
Да, да, добре. Ма верно някои не ги четат тези теми.

# 147
Синът ,като е негов бизнеса,да въдвори ред.Ама не ще и не може.
Затова се стига до теми в BG мама.

# 148
  • София
Авторке, на твое място скръцвам силно със зъби на мъжа ми и му заявявам, че е крайно време майка му да бъде уволнена. Пък все ми е тая дали съм чужда, своя и т.н. Ако не му стиска да накриви шапката на маминка, и до по-тежки действия ще пристъпя.

# 149
Преди да я гонят свеки е хубаво първо да се уверят, че познават играта с бизнеса до последното ниво. Защото N на брой години работа не гарантират, че човек се е научил да върти бизнес, който не е създал сам от нулата и управлявлал еднолично.

Общи условия

Активация на акаунт