Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 181
  • 321
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ако останеш да работиш за нея, защото това е реалността и ти работиш в нейния бизнес, скоро ще си развалиш и семейството.
Отивай да работиш другаде и спри всякаква комуникация с нея.
Синът ѝ да си работи и да си общува. Майка му е и явно си я търпи. Пък може в един момент да му пораснат топки и да вземете двамата сами да си реализирате идеите във ваш бизнес, не в този на свекървата, а тя нека си работи.
Децата ти сама казваш, че я избягват. Не ги карай да спират контакт, но нека те си преценят дали искат такъв или ще го ограничат до поздрав на улицата, когато се разминават.
Надявам се, че не живеете в къщата ѝ!

# 16
Добре де, как ще я защити? Да се кара с нея ли? Пък и наистина може да не иска да взема страна между майка си и жена си. В момента силите са балансирани. Той вземе ли страна, ще настъпи ескалация и все с единия ще се скара трайно. Може да е много кадърен, ама в настоящата ситуация всичките им доходи зависят от майка му

# 17
Мъжът няма никакъв бизнес, работи за майка си. И жена му "не е на кеф" от 15 години! И търпи простотиите на една семпла жена, която дори удря съпруга си?! Или и това е нормално, според теб, Ронин?!
Пълен игнор, това е изходът. И дано не живеят при нея.

# 18
Той няма дългогодишен бизнес. Майка му има. И никъде не съм написала, че той трябва да го напусне. Ако не е станало ясно, смятам, че е виновен и е плужек, защото си мълчи, не прави опити дори да защити жена си и децата си, оправдавайки тиранката с думите "еми, тя си е такава".
Мъжа е между чука и наковалнята.
Мълчи какво да прави. Жените да се оправят. Хвани едната удари другата.

# 19
Бизнесът е неин - може без вас.
Била крив човек - ами такава си е - няма да я превъзпитате.
Не искаш да си намериш работа "за да не оставиш мъжа си" - айде моля те!
Имате идеи - ами дерзайте, направете ваш бизнес, докажете се.

Искаш тя да ви остави всичко, което е изградила и я го развиете я не. Да ти кажа точно нейиния чепат характер е причината да има бизнес - крива, дива, ама боец. Но това е нейния покорен връх - защо да ви го отстъпва? Правилното е да си ПРОДАДЕ бизнеса, да обере каймака и да си живее старините, а не да го харизва на сина си. Защо не оценяваш жеста.

Ето ти идея - ТИ започваш отделен бизнес. Мъжа ти снове и помага на двете. Така хем си самостоятелна, хем той не иска да се пусне от мама и взема заплата от там, докато дай Боже потръгне вашия бизнес.

Djaky, ако ти решиш да мълчиш на работодателя си и да му се сърдиш и цупиш той какво ще направи?

# 20
Моят въпрос към авторката е дали в тази фирма е на трудов договор.

# 21
  • Варна
Кукумицинка, може да говори с майка си, може и да изостри тона, ако се налага, защото както те зависят от парите на майка му, така и тя зависи от тях да й работят. С това държание на работодателката да не мислиш, че народа ще се избие да постъпи на работа там? Обаче синчето вярно няма топки да заяви, че обича жена си и да настои за поне човешко отношение към нея. Ако за жена му не му трепва, поне не му ли пука, че тази обижда и навиква децата му...

# 22
Кукумицинка, може да говори с майка си, може и да изостри тона, ако се налага, защото както те зависят от парите на майка му, така и тя зависи от тях да й работят. С това държание на работодателката да не мислиш, че народа ще се избие да постъпи на работа там? Обаче синчето вярно няма топки да заяви, че обича жена си и да настои за поне човешко отношение към нея. Ако за жена му не му трепва, поне не му ли пука, че тази обижда и навиква децата му...
Никой не знае таз жена какво е творили да е в немилост. Или тя е Ангел?

# 23
Той няма дългогодишен бизнес. Майка му има. И никъде не съм написала, че той трябва да го напусне. Ако не е станало ясно, смятам, че е виновен и е плужек, защото си мълчи, не прави опити дори да защити жена си и децата си, оправдавайки тиранката с думите "еми, тя си е такава".
Мъжа е между чука и наковалнята.
Мълчи какво да прави. Да се кара с майка си? Трябва да ви се играе по свирката. Ако не  тъпаци, глупаци.
Ами нека играе по свирката на майка си. Синовете му растат и скоро няма да мълчат и да плачат. Просто ще си дадат сметка що за плужек е баща им.

# 24
  • Варна
Никой не знае таз жена какво е творили да е в немилост. Или тя е Ангел?

А децата? И те ли са "творили"? Сигурно големи гнусотии са й причинили, че да се отнася така и с тях. Целият свят черен, само свека бяла и добра, ти да видиш...

# 25
Намери си друга работа, а този бизнес го развивайте, когато майката вече е вън от картинката и не се занимава с него, т.е., когато вече е изцяло на мъжът ти. Но тя едва ли скоро ще спре да работи, така че... друго работно място ти е единственото решение.

# 26
Чак пък да е обадила внука си, не мисля. Авторката е много емоционална. Обаче тя самата за 15 години по никакъв начин не се е доказала.

# 27
Авторката, просто имаш груб и деспотичен началник. Това е. Ти не си никаква, освен обикновен служител в този бизнес. Неправилна ти е постановката - вие не сте наследили бизнеса, върти си го майката, вие сте служители.

Щом имаш две висши, намери си работа, с твоето образование продавачка в магазин сигурно ти е под нивото. Ще се родиш - ще имаш статут, колеги,  ще бъдеш далече от ежедневните разправии.  Може и на мъжът ти да му олекне, вместо да е между чука и наковалнята и най-важното - няма всички яйца да са я една кошница, ако нещо се скапе бизнеса, или когато вече свекърва ти не може се окаже, че мъжът ти не се справя ти ще имаш доходи.

Не смятам , че ще последваш тоя съвет, а по скоро ще си проговорите пак и всичко ще е постарому, но все пак щом всички ти дават един и същи съвет, помисли си.

# 28
Не, не си права, че не й говориш от две седмици. Много си закъсняла. Трябваше да я отсвириш отдавна, а на мъжа си да праснеш един тиган в главата ама от старите, по-тежичките. Ега ти плужека. А свекърва ти е права в едно - ти си навлек в бизнеса й, той си е неин. Не знам как си се навила, не знам защо още не си се махнала, изобщо не го разбирам това, че не можеш да оставиш мъжа си сам. Ти жена ли си му или майка, а? Оставяй го да сърба попарата на токсичната си родителка и отивай да бачкаш другаде. И хич недей съжалява, когато започнат и двамата да ти реват да се върнеш. Бесните ме хванаха само като го четох това.

П.п. Аз бих й отрязала достъпа до децата. Тотално. Освен ако сега не се окаже, че и в нейната къща живеете...

Не, живеем в собствен дом, в смисъл, че го купихме със заем още преди 15г, изплащаме си го чинно всеки месец, освен ако не ми кажете че тези пари са нейни, но в началото си работих другаде, поне 7-8г съм го плащала от моята заплата. Вече е почти изплатен. Не те разбирам.
Жената си има бизнес, ти ще и даваш акъл. Особено ако е успешен.
Направи си бизнес и си взимай решенията. Тогава говори и изисквай.
Докато си служител ще изпълняваш. Като  не ти отърва на наем в другия край на града и си прави твой бизнес. Ако живееш в къща която не е твоя ще слушаш. Моя къща мои правила.
Много сте ми интересни. Отивате на готово и какво ?всички ви козируват.
Казали детето че ще е тъпо. Еми да Ако продължава да виси на телефона няма да стане гений. Няма как всички да ти мълчат. Мъжа си тормози другите не можеш.

Купи си къща и си направи бизнес. После си слагай метлата където си искаш.

Няма как да се разбереш с друго поколение. Това е глупаво да го мислиш.
Виждате се веднъж в годината и сте си мили. Ако е по често се мрази те. Това е.
[/quote]

Абсолютно не съм й давала за нищо акъл. Никога не съм си позволявала да й коригирам решенията, правилни или не тя си ги взима, напълно съм наясно, че съм служител, и винаги съм се смятала наравно с наетите работници, а детето ми не е от тези, коитои висят постоянно на телефоните, спортува тенис, футбол и плуване, ходи и на шах и има спечелени медали от всяко съзтезание на което ходи, изключително добро и кротко дете е, дори иска да идва и да помага в магазина интересно му е да работи с пари, тази случка, която разказах, че преля е точно заради това, че той не е такъв какъвто тя се опитва да го изкара. По повод да си направим друг бизнес - имаме го, отделно от въпросният магазин, развиваме и онлайн магазин, с други продукти, които са много по-успешни, но съпругът ми не смее да я остави сама, поради това, че тя му е дала основата едва ли не, а когато аз реша да наблегна повече на този магазин, тя започва да се оплаква, че никой не й помага и все я оставяме сама, и ние пак изоставяме нашите неща, и гледаме тя да не е сърдитата. Никой не държа да ми козирува, няма как да ме познавате, но аз съм изключителен емпат, и никога ама никога не бих си позволила да карам хората да ми козируват, не съм над никой.

# 29
  • Варна
Обаче тя самата за 15 години по никакъв начин не се е доказала.

Да, това е вярно. Налягала си е парцалите и е мълчала. Не е трябвало. Може би още не е късно да намери друга работа и да обърне нещата в своя полза. Ще работи с нормални хора вероятно, ще създаде нови познанства, ще бъде по-спокойна. Дано успее.

Общи условия

Активация на акаунт