Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 209
  • 321
  •   1
Отговори
# 180
Тва квартално ЕТ не е точно квартално, нито ЕТ и вади доста пъти повече от колкото вие тук с мъжете си. ...
rf22, не бях разбрала, че ти си счетоводителят на фирмата. Ама защо не каза? Не че някой е питал как точно им изглежда балансът и какви пари изкарват, но гледам, си запознат, браво! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Но изглежда си ми и на мен счетоводител, та и на мъжа ми и познаваш и нашия бюджет в детайли - ееее, тук вече ме изненада сериозно! Simple Smile

# 181
Имам претенции към обноски, отношение, работна атмосфера. Това е!

Добре. Само не разбирам защо претенциите са изразени тук, пред нас, а не пред хората, от които зависи това?
И да обиждаме дружно свекърва ти, и да я кълнем, и каквото там се очаква от нас, това с какво ще промени отношението ѝ към теб? Нейното. Към теб.
И неговото, бих добавила, ама не ти отърва да бръкнеш в раната и да напипаш истинския проблем – редовния виновник за лошите отношения между снаха и свекърва – а това е мъжът ти.

# 182
Подобни претенции се казват пред останалата част от семейството, които са заети в този бизнес. Сядате, дискутирате и решавате как ще подобрите работната обстановка или ще разрешите проблемите кардинално.

# 183
Тва квартално ЕТ не е точно квартално, нито ЕТ и вади доста пъти повече от колкото вие тук с мъжете си. Авторката не е споменала да има проблеми точно с тази част и да се  налага да се моли на мъжа си за пари за маникюр.
Така че проблемът е другаде, авторката също е вложила години от живота си в този бизнес, това не е просто работа, която в забравяш като затвориш вратата на офиса/ работното помещение. И смяната на работата е крайна мярка, освен това ще накаже мъжа си най вече, както и ще се отрази негативно на целия бизнес.

Ами тя авторката не се ли е вече наказала именно с този мъж? Че да го наказва, като напусне работата..
Това че бизнесът върви и има достатъчно пари за маникюр или за каквото й се наложи, не я поставя в сигурна позиция.
Точно обратното - тя вижда отношението на свекървата, не вижда, че в един момент може да се окаже... по чехли. С маникюр или без, все тая, ако мъжът й реши, не дай боже, да я напусне, примерно. Каквото е създала през тези години,  няма да го има, просто защото тя така се е поставила.
Или казано по-ясно - отношението на свекървата е едно нещо, а това че на мъжа й, на свекървата и на свекъра е изгодно тя да е безгласна буква в бизнеса, е съвсем друго нещо.
Няма да ме учуди, ако се окаже, че свекърът затова се държи.. настрани.
Изобщо знае ли е авторката колко реално печели фирмата, държат ли я в течение на всички финансови операции, инвестиции, разширения на бизнеса?
Не ни интересува да знаем цифрите, въпросът е тя знае ли ги?
Лошото отношение на свекървата е само огледало на това колко е зачитана в семейния бизнес. Въпреки че от написаното авторката изглежда много мил и толерантен човек.

# 184
Благодаря ви, прочетох всичко, и наистина благодаря за всяко мнение, магазинчето ни е квартално, но едно от големите, аз съм и счетоводител и продавач-консултант, и хигиенист...
Ето това работи авторката в магазина. Да, сигурно е по-добросъвестна и отдадена на работата си, отколкото продавачка, която не е свързана със семейството, но чак напускането й да разклати устоите на фирмата - не ми се вярва. Все някак са се оправяли преди, ще се оправят и сега. А и тя може да продължи да води счетоводството, като мъжът й и носи документите вкъщи, без тя изобщо да стъпва в магазина и да си вгорчава живота.

# 185
Прочетох всичко, което ми беше нужно, поучих се от мненията на всички ви, няма добър или лош коментар, всеки е свободен да изрази какво мисли. Това, че реагирах на коментара на г-жата, е защото въобще не е в тон с това, което имам предвид. И повечето, които питат: Какъв съвет искате от нас?! Ами просто исках да разбера дали е правилно това, че спрях всякакъв контакт с нея, или не е. Виждам, че има и такива горе-долу в моето положение, имаше някоя, която беше писал, че от три години не говори със свекърва си, ето такива истории търся и аз. Нямам познати при мен, които да имат такива отношения, за това писах и тук. И не търся да я оплюваме дружно, това пък от къде дойде не знам. Та така...лека вечер ви желая 🥰

# 186
Авторке, за да нямаш достъп до тази жена наистина си намери работа.
Иначе и аз смятам, че с право си ограничила комуникацията.
А ако си намериш и работа съвсем ще ти стане готино.
Трябва да се уважаваш повече и да не търпиш отровни хора в живота си.
С мъжа ти бъди твърда. Той не ти е собственик, а съпруг, не може да ти казва къде да работиш.

# 187
И да знаеш, че не си сама. Ще бъдем тук, когато потрябваме.Heart Decoration

# 188
  • София
Само дето не си представям как се работи с/за някого, без да разговаряш с него и като го игнорираш.

# 189
Прочетох всичко, което ми беше нужно, поучих се от мненията на всички ви, няма добър или лош коментар, всеки е свободен да изрази какво мисли. Това, че реагирах на коментара на г-жата, е защото въобще не е в тон с това, което имам предвид. И повечето, които питат: Какъв съвет искате от нас?! Ами просто исках да разбера дали е правилно това, че спрях всякакъв контакт с нея, или не е. Виждам, че има и такива горе-долу в моето положение, имаше някоя, която беше писал, че от три години не говори със свекърва си, ето такива истории търся и аз. Нямам познати при мен, които да имат такива отношения, за това писах и тук. И не търся да я оплюваме дружно, това пък от къде дойде не знам. Та така...лека вечер ви желая 🥰
Интелигентна жена с две висши, две деца, сериозен житейски опит (уж), живяла 15 години в отровна (уж) среда се сеща да търси валидация от форум??

# 190
Тва квартално ЕТ не е точно квартално, нито ЕТ и вади доста пъти повече от колкото вие тук с мъжете си. ...
rf22, не бях разбрала, че ти си счетоводителят на фирмата. Ама защо не каза? Не че някой е питал как точно им изглежда балансът и какви пари изкарват, но гледам, си запознат, браво! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Но изглежда си ми и на мен счетоводител, та и на мъжа ми и познаваш и нашия бюджет в детайли - ееее, тук вече ме изненада сериозно! Simple Smile
Ми имам представа колко трябва да вади един бизнес като този и колко са средните заплати, та не е някаква висша математика

# 191
Само дето не си представям как се работи с/за някого, без да разговаряш с него и като го игнорираш.

И освен в работата, игнорирането ще се прехвърли и на празници, и на рождени дни на децата, и при семейни поводи .. И при хубави, и при не толкова хубави събития. Особено за децата това е много тежко изпитание.

Няма да се виждате. Няма да си говорите.
Дали не е по-добре първо да уредите работно-финансовите отношения, а тези роднинските да останат в някаква степен на нормалното човешко общуване.

# 192
Я смяташ ли да искаш дял от фирмата, ако останеш да работиш в нея?

# 193
  • Най-красивата страна
Жената е женена от 15г.имат дете на 10г.Обаче за свекървата ,тя е никоя.
Свекървата е създала семеен бизнес,развила го е-ок.
Работи цялото семейство,синът и той,снахата също работи там,но явно не е приета за член на това семейство ,тя е безгласна буква и търпи обиди и унижения и пренебрежително отношение ,както и натякване,че не е материално осигурена от родителите си.

Явно свекървата е от онези с остарелите разбирания и смята,че сина не създава собствено семейство и не се отделя,ами просто води вкъщи един нов член на семейството на свекърите,който трябва да мълчи и да се съобразява.

Според мен авторката има два варианта
1.Намира си друга работа.И не се занимава повече със свекървата.
За бизнес с мъжа и -няма как да стане.Той няма да зареже семейния бизнес на майка си.
2.Продължава да работи заедно с мъжа си,да мълчи и да търпи,докато един ден наследят семейния бизнес.

Предполагам ,че свекървата не приема снаха си,защото не е материално осигурена, може би е очаквала някоя богата снаха...
А мъжа мълчи ,не взема страна,не я защитава...
Ами много грозна картинка.

# 194
  • София
Момичета, не мислите ли, че Шанън лий получи достатъчно много съвети, прочете достатъчно много "сценарии", дори я развеждахте, показвахте "загриженост" какво ще прави като се разведе, ( според мен грубо вмешателство в семейния й живот, Да сте доволни, че не ви отправи не много лицеприятни отговори),усети яки упреци и нападки и добронамерена подкрепа? Само дето не наддавахте, ще започне ли нова работа или не. Имате отговор и на въпросите има ли договор и осигуровки.
Някъде из постовете прочетох , че едва ли не я пришпорвате по най-бърз начин да започне нова работа. Ами оставете я на мира! Това не е лесно решение. Дайте й време, след като ни изслуша търпеливо. ( даже много търпеливо), да осмисли съветите, да отсее тези, които й допадат и да си вземе решението.
STEANA, как можахте да направите такъв коментар на окуражителните ми думи към Шанън лий . Защо решихте, че "Аз искам" се отнася за прословутото ЕТ, а  "Аз ще успея" се отнася за това, да успее да изгони свекървата. Простете, но това звучи елементарно. Друг е смисъла на тези думи. Радвам се, че те са докоснали Шанън лий и тя ги  е разбрала. Hug Повтаряй си ги, миличка. Не ги забравяй!
Имаш подкрепа и в лицето на MAMAMARI.
В един момент Шанън лий, показа характер в един от постовете си, да не кажа показа зъби. Браво, момиче! Така трябва!
Това, че е споделила в темата своя проблем и търси и други като нея значи, че иска да види, че не е сама в бедата си, че и други са като нея, в подобно положение. Може би така ще й бъде по леко. И за това ли трябваше да се хванете? Я си сложете ръка на сърцето и ми кажете, вие всички тук безпроблемни и безгрешни  ли сте? И да отговорите с ДА, не ви вярвам. Няма безпроблемен човек. Стига да има с кого да сподели, от кого да получи добронамерен съвет и подкрепа. Както е казано в Библията  - Пръв да хвърли камък този, който е безгрешен.
Апелирам да спрете с нападките към Шанън лий. Така не й помагате.

Общи условия

Активация на акаунт