Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 215
  • 321
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Нека бъда груба, но според мен такива не пускат лесно кокала. Свекървата може да се откаже все някога да идва и да командори, но лично аз смятам, че това няма да стане нито бързо, нито лесно. За да вгорчаваш живота на другите и да издаваш заповеди не се изисква някакво физическо състояние, а просто гаден, остър език, липса на личен живот и приятели, злоба и жажда за власт и налагане. Всички тези неща явно са налични тук. Така че за мен е съвсем резонно авторката да си бие камшика, докато не си е съсипала нервите тотално.

# 166
мили съфорумци, това ми е въпроса, правилно ли постъпвам, че я игнорирам вече две седмици или е егоистично от моя страна, и решение ли е да си хвана багажа и да отида да работя другаде или не.
След като изччетох всички пояснения, ето моите отговори.
Правилно ли постъпвам, че я игнорирам вече две седмици или е егоистично от моя страна? - Правилно постъпваш. Нарциса беше писала, че съвет възможно най-малко да се виждате не е даван - ето, аз го давам.
Писала съм в темата за свекървите, че имам зла свекърва, с която обаче децата й са свикнали и я възприемат съвсем по друг начин от мен, и да, те казват точно "тя си е такава". И такава ще си остане, допълвам аз.
Всякакви съвети да се промени, озапти и прочие са неуместни, защото тази свекърва е подкрепяна и обичана от сина си. Това е положението и то също няма да се промени.
Аз си реших въпроса, като спрях всякакви контакти със свекърва ми, май вече минаха три години. При теб това няма как да стане, ако и докато работите на едно и също място, само двете.

И стигаме до втория въпрос.
Решение ли е да си хвана багажа и да отида да работя другаде или не? - Да, ДА! Това е решението. Дистанция. Счетоводството можеш да водиш дистанционно. Продавачка и чистачка да си наемат, и баберът ще я наглежда. Авторке, ако мъжът ти те обича, той ще трябва да те разбере и подкрепи. Какво ще му стопи лагерите майка му, като той не седи в магазина? Новата продавачка да му мисли, ноо с нея бабата може и да е любезна, все пак чужд човек. Или не, теб не те интересува, това са си техни неща.

Мъжът ти няма да е щастлив, децата ти няма да са щастливи, ако ти си изтормозена, а особено, ако се поболееш, а натам вървят нещата. Ти си проявявала разбиране 7-8 години, сега е време към теб да бъде проявено разбиране.

Желая ти късмет!

# 167
Скрит текст:
Ето и моето мнение.
Още колко мислите, че можете да издържите? Всеки ден да тръгвате с напрежение на работа и по цял ден - обиди, нареждания, упреци.Не се опитвайте да превъзпитавате свекървата деспот. Да превъзпитавате възрастен е като да лекувате умрял. Ефект - никакъв! Има възрастни хора, които остаряват лошо. Мразят младите хора, критични са към тях. Има и друг десен възрастни хора - те остаряват добре. Мъдри са, приемат с добри чувства младите, помагат им с желание, радват се на успехите им. Е, Вие не сте имали този късмет. Огледайте се. миличка.
Имате две висши образования. Помислете с какво можете да се захванете. Това не е предателство спрямо съпруга Ви. Ако се оттеглите от бизнеса това не е бягство от отговорност.. Това е грижа към вас самата. Децата имат нужда от здрава и щастлива майка, а съпругът ви - от спокойна и усмихната жена. Важно е да запазите авторитета си в очите на съпруга и децата, а и в собствените си очи. Не ви съветвам да строите къща, да създавате веднага бизнес, на пук на околните. Започнете някъде, а ако имате идеи, сили и средства за собствен бизнес, бих ви казала - тръгвайте смело напред.
Не обиждам съпруга Ви. Сама казвате, че е кротък и добър човек. Не всеки може да се опълчи на родителите си. Лесно е да се напише - той е такъв, онакъв, плужек и т.н. Виждам, че държите на него, опитвате се да го щадите, обичате го. Поговорете спокойно, не го поставяйте пред свършен факт, не оплювайте майка му, Все пак, майка му е. Оставете го сам да осмисли ситуацията. Може би тогава да прозре за какво иде реч. Скандалите не са начин за решаване на проблеми. С ум и разум, с обич и разбирателство може да се постигне повече. Съвет на една 72 годишна.Simple Smile Не знам до колко сте готова да направите решителната крачка. Вземете един лист, разделете го на две и отгоре сложете + и -  Избройте плюсовете, които виждате в сегашната ситуация и минусите които виждате.  Избройте ЗА и ПРОТИВ и вземете решението. Този начин  винаги ми е помагал при вземането на важни решения.
Успех, момиче! Дано помогне и на теб. Много бих искала да разбера как си се справила с тази трудност в твоя живот. Прегръщам те.

Почувствах те близка. От Ви през целия пост, в последните изречение неусетно минах на Ти. Hug
Благодаря от сърце, наистина вникнахте в ситуацията, не искам да заемам ничие място, не искам ничия кариера, всеки знае през какво минава и от какво се лишава, за да получи нещо друго. Наясно съм, че тя си е започнала от нулата, никога не съм го оспорвала, и пак казвам никога не съм се месила в решенията им, никога, нито съм настоявала за заплати, договори, не съм печалбарка, работя от 16 годишна, моето семейство бяха много трудолюбиви хора, знам и 2 и 200, и въобще не искам да звуча като хленчещо хлапе. Мисля, че съм в правилната тема за семейните отношения, ако има и друг в моето или подобно положение ще се радвам да сподели как се справя. Хора, в отровна среда, било на работа или в семейството, не се живее, наясно съм, това и ми е утехата - у дома при децата и мъжа, имам и добри и подкрепящи приятели. Надявам се всеки да ме е разбрал правилно, но приемам и критика разбира се, все пак за това съм писала, да намеря отговорите си. Благодаря още веднъж! А на вас мила г-жо на 72г бъдете здрава и несломима!!!

Надявам се, че се шегуваш.

Нали имаш договор, заплата и осигуровки? Питах и преди,  това е важно.

Имам договор да, осигурявам се Simple Smile

# 168
Пак се включвам. Следя темата с интерес и след толкова мнения от Оссана до разпни го, виждам, че вече всички мнения са изказани, че даже се повтарят, потретват и така до безкрай.
Момичето има много конкретно питане и то е формулирано с няколко думи така : .мили съфорумци, това ми е въпроса, правилно ли постъпвам, че я игнорирам вече две седмици или е егоистично от моя страна, и решение ли е да си хвана багажа и да отида да работя другаде или не.
1. Игнорирането на свекървата, предизвикано от поведението и държанието спрямо авторката и децата й  правилно ли  е или е егоистично? Синът на свекървата не го коментирам.
2. Решение ли е да си хвана багажа и да отида да работя другаде или не.
Е така разтегнахте историята, че можете да създадете поне 100 сериен сериал. И ми прави впечатление, че внасяте сюжети, които са родени във вашите глави. Не знам от къде ги изсмукахте. След като в много постове задавате едни и същи въпроси и понякога не получавате отговор, спрете да ровите. Авторката е в правото си да не ви отговаря. Тя очаква конкретни отговори на поставените два въпроса. Толкова ли е трудно с думи прости да й отговорите.
Не ми допадна изказване като това, че е намерила на хляба мекото. За Бога! За предпочитане е сухия, корав хляб и човешко отношение. От думите на шанън лий разбирам, че не се стреми към завземане на властта. Това, че работи без договор и осигуровки не показва ли, че милее за семейния бизнес. Някои от вас го определиха по друг начин - въпрос на гледна точка. Освен, че на наколко пъти наричате съпруга й плужек, позволихте си и нея така да наречете. Тя това ли ви пита? Към кой зоо вид ще ги причислите? Можехта да си спестите тези определения. Това помогна ли й? Решихте, че си гледа рахата, като работи в семейния бизнес -не ходи на работа, тръгва си по-рано, почива си в празничните дни и някой да й гледа децата. Празни приказки! Кой, тая ли същата свекърва ще й позволи изброените от вас екстри? Тя ли ще й гледа децата? Много се лъжете!!! Това обвинвние към авторката отпада. Не ми допадна и това, че на няколко пъти правите изводи, че ще остане да я тъпчат, че ще търпи. Помагате ли й с това или й внушавате, че за нищо не става и я карате да развие чувство за малоценност и вина. Вместо приятелско рамо, вие я удряте в гърба.
Донякъде съм съгласна с тези от вас, които оправдават свекървата. НО САМО ДОНЯКЪДЕ! До там, че тя е създала този бизнес, с труд, пари, амбиции, надежди. До тук добре! Създала, създала. Нали в последствие е прехвърлен бизнеса на сина й ( мъжа на шаней лий) От тук нататък не я оправдавам. Каква работа повече има тя в магазина? Да тероризира, да командва, да обижда, да се кара, да трови атмосферата, да се чувства велика, да мачка хората, с които работи. С нейното присъствие в бизнеса категорично не съм съгласна, но това е друга тема. Мога още да се противопоставя на някои мнения, но спирам до тук!
Шаней лий, отговарям ти кратичко и с най-добри чувства на поставените от теб два въпроса според моето разбиране за нещата от живота.
1. Момиче, правилно си постъпила като си прекратила словесните контакти. Не е егоистично! Каквото повикало, такова се обадило. Помисли за своето самочувствие и авторитет, за да си полезна  на себе си и на семейството си.
2. Решението ти е едно - с достойнство напусни семейния бизнес, без кавги и разправии и отиди на друго място да работиш. Това ти е спасението.
Мислено те подкрепям. Не се страхувай. Повтаряй си "АЗ мога". "Аз ще успея", Прегръщам те! Hug

Благодаря!!!!! Наистина се получи дълга дискусия, в която се измести фокуса, а именно държанието на един човек спрямо друг, нормално ли е, допустимо ли е и т.н., а не "Кой колко взима от хляба". Благодаря за съвета, мисля, че с това:  "Аз мога" и "Аз ще успея" ми усмихнахте деня, понякога топла дума и подкрепящ човек е достатъчно!!!!

# 169
Каква борба за кварталния магазин и така желаното ЕТ,” аз мога”, какво точно, пък “аз ще успея” може би да изгоня свекървата😆

# 170
Каква борба за кварталния магазин и така желаното ЕТ,” аз мога”, какво точно, пък “аз ще успея” може би да изгоня свекървата😆
Мился, че не сте вникнала по-дълбоко в значението на думите, и в смисъла на моите въпроси, пак казвам, че аз не искам ЕТ-то или както там си мислите, нито искам да изгоня свекървата от където и да е, никъде не съм го споменала, а ако съм - цитирайте ме! И мисля, че смееща емотиконка е знак за подигравка, което е обидно! Благодаря все пак за коментара Ви!

# 171
Ами смешно е млада госпожо, на всичките Ви претенции за образование, бяха две, работа в офис на банка, невероятни активности за детето, изведнъж освен кварталната бакалия други опции нямало, емиии…Добре , ако не е ЕТ е ЕООД на името на мъжа, или свекървата, нямате заплата, осигуровки на там каквото дойде, я има всеки месец я няма, падат някакви пари ден за ден. Не лошо, ами много лошо за Вас.

# 172
Жената каза, че има осигуровки. Толкова сте се заели някои да съветвате, че изобщо не четете какво ви отговаря.

# 173
До тук чета, че ме нападате отново за някакви претенции за работата че имам. Нямам нищо към работата, не съм казвала, че не ми харесва да работя това което и до сега върша, оставете тези неща, показвам общата картинка каква е. Имам претенции към обноски, отношение, работна атмосфера. Това е! Когато на някой не му харесват тези неща напуска работата си, при нас е по-различно заради всико което съм изброила, но това не пречи да я сменя, както други, които вникнаха във въпроса се изказаха. Въпросите ми бяха два, и някои отговориха точно на тях, а не се отклониха да държат сметка колко висши имам или като каква работя!

# 174
Ти виждаш ли като опция да си смениш работата?

# 175
Ще си смениш работата друг път.

# 176
Тва квартално ЕТ не е точно квартално, нито ЕТ и вади доста пъти повече от колкото вие тук с мъжете си. Авторката не е споменала да има проблеми точно с тази част и да се  налага да се моли на мъжа си за пари за маникюр.
Така че проблемът е другаде, авторката също е вложила години от живота си в този бизнес, това не е просто работа, която в забравяш като затвориш вратата на офиса/ работното помещение. И смяната на работата е крайна мярка, освен това ще накаже мъжа си най вече, както и ще се отрази негативно на целия бизнес.
Просто бабата трябва да бъде поставена на място, представям си майка ми да дойде да ми  се кара с клиенти и доставчици, или пък къде седи метлата. Право съм я натоварил на същата метла и да лети към тях си

# 177
До тук чета, че ме нападате отново за някакви претенции за работата че имам. Нямам нищо към работата, не съм казвала, че не ми харесва да работя това което и до сега върша, оставете тези неща, показвам общата картинка каква е. Имам претенции към обноски, отношение, работна атмосфера. Това е! Когато на някой не му харесват тези неща напуска работата си, при нас е по-различно заради всико което съм изброила, но това не пречи да я сменя, както други, които вникнаха във въпроса се изказаха. Въпросите ми бяха два, и някои отговориха точно на тях, а не се отклониха да държат сметка колко висши имам или като каква работя!
Ама ти пак като развален телефон! Какъв съвет точно очакваш да получиш? Изобщо искаш ли съвет или темата е само да плюем по свекърва ти?
Да, поведението и не е ОК. Но ти точно какво очакваш, да напишем, че е дявол и да го разпечатиш за доказателство ли? Мислиш ли, че тя ще промени поведението си? Аз мисля, че НЕ!!! Даже ще става по-зле с годините.
И да най-полезната за теб стъпка е да си намериш друга работа и да сведеш контактите си с нея до минимум. Или изобщо да ги прекратиш. Има хора, които биха сменили работата си, само защото имат неразбирателство с началника си, или лош екип, с който не се разбират. Няма нужда от ежедневна ескалация. А ти държиш на нея и може би тук да те обявим за светица?!? Наистина не те разбирам.

# 178
Тва квартално ЕТ не е точно квартално, нито ЕТ и вади доста пъти повече от колкото вие тук с мъжете си. Авторката не е споменала да има проблеми точно с тази част и да се  налага да се моли на мъжа си за пари за маникюр. ....
Тя авторката не е споменавала изобщо  да има време за маникюр, нито за екскурзии, нито за спа, нито за фризьор... Все нормални неща за всяка работеща жена.
 Спомена обаче, че в деня на годишнината от смъртта на майка си е отишла чак вечерта на гробища, понеже през деня е била на работа и боксова круша на началството...
И да такива хора не се оплакват. Стискат зъби, търпят, навеждат глави, не отвръщат и никога нищо не искат.
 За това и не се отнасят с тях като с хора. Обиждат ги, унижават ги, експлоатират ги и ги ограбват.
Защото после единственото, което ги тормози е дали  докато са им го причинявали са били достатъчно смирени.

# 179
Свекървата няма да се промени, нито ще я накарат да не се меси. Явно е скандалджийка и опак човек, а с възрастта тези недостатъци се задълбочават.  
Аз не виждам как да сме ти полезни, освен наистина само да изпуснеш парата. Виждам, че харесваш постовете, които ти изказват съчувствие и разбиране, а не тези, предлагащи решение. То и това не е малко, да се почувстваш разбран.

Не казваш, готова ли си да смениш работата, но все пак можеш да го използваш като заплаха, за да се съобразяват с тебе повече.

Общи условия

Активация на акаунт