Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 220
  • 321
  •   1
Отговори
# 255
Каква баба е на 62 години? Една 62 годишна жена да се нарича баба показва много ниско ниво.

Тя има внуци, как няма да е баба? А и на възраст си е баба също. Няма нищо лошо в това някоя жена да е баба

# 256
В днешно време 60 годишните жени не са баби, а колеги. Те даже не са пенсионери. Това, че е баба на внуците си, не значи, че е баба, на целия свят, то жени с внуци има и на 40 години.

Авторката трябва да намери златната среда между безсилната злоба, в която тръгва да изпада и  запазването на личното достойнство.
Най-добре е да се махне, но всички знаем, че няма да го направи.

# 257
Много ме дразни,като наричат жените "баби" Те са баби на внуците си,не на целия свят! И обикновено се употребява като обида или омаловажаване.Сякаш единственото ценно качество е била младостта и те вече са я изгубили.

# 258
Каква баба е на 62 години? Една 62 годишна жена да се нарича баба показва много ниско ниво.

Тя има внуци, как няма да е баба? А и на възраст си е баба също. Няма нищо лошо в това някоя жена да е баба

Много грозно изказване. Не-баба си на своите внуци, ако имаш такива, разбира се. Иначе си просто жена, мъж, госпожа или господин. За мен е дискриминация да се лепят етикети за хората по признак възраст, тегло, религия и етнос.

Като наричаш някого баба или дядо, слаб или дебел, българин или турчин, много ли се издигаш в своите очи? Не разбрах от кое село си се пръкнал/а, не иска и да знам. Ето, не е приятно, нали? Айде няма нужда от подобни квалификации. Това говори само за твоя капацитет и разбирания и нищо друго.

# 259
  • София
Навремето на 45 баба ми е имала вече трима внуци и е била пенсионерка. Аз на 60 ще имам 12-годишно дете и ще имам още 5 години до официалното ми пенсиониране.
Аз в момента имам наистина и внуче. Баба ли съм или не? На 50 съм и по логиката на някой съм баба, ама имам също така мое бебе, остават ми поне 15 г. до пенсия.

Но винаги съм се чудила как такива свекървещици отглеждат някакви приказни мъжлета.

# 260
Подробност, че тя е повдигала пред мъжа въпроса да спре да се занимава там и той веднага възроптавал ама как така, абсурд е това. Свекървата стана ясна, че има бръмбари в главата и ги прави на луди. Но мъжът не я подкрепя, не иска да я чуе. Хем й вменява дълг да е там, щото бизнесът храни всички или така е редно и 5 друхи причини, хем не вкарва ред и яснота. Та Шанън не се натиска за мен колкото те я искат там и я обработват. А да създаде бабата бизнес не й поднася на тепсия снаха за заядлив тормоз. Та в тази ситуация избирам Шанън защо й избива и сега нарежда свеки. Оф, ами пак всичко води до Мъжа.

# 261
Една жена е баба ако има внуци.
И да е на 70 години, ако няма внуци, не е баба.

# 262
Една жена е баба ако има внуци.
И да е на 70 години, ако няма внуци, не е баба.

Баба е само в личен аспект за своите внуци. Само тя може да каже "Станах баба!", когато й се родят внуци. Или когато внуците й я наричат "бабо" или говорят за нея като казват "баба ми".
За другите не. Няма значение на каква възраст е, когато й се е родило внуче - на 35 г или на 70 години. За обществото тя не е баба, това не е дума, с която обществото да я нарича или да се обръща към нея.

# 263
  • София
Баба е само на внуците си.
Иначе и на 40 да е с внуци пак ли трябва да я наричат всички баба?
С внуци или не, една жена е дама/госпожа, но не и баба. Пък и не им пише на жените на челото какво е семейното им положение и дали имат деца, внуци или правнуци.

# 264

Много грозно изказване. Не-баба си на своите внуци, ако имаш такива, разбира се. Иначе си просто жена, мъж, госпожа или господин. За мен е дискриминация да се лепят етикети за хората по признак възраст, тегло, религия и етнос.

Като наричаш някого баба или дядо, слаб или дебел, българин или турчин, много ли се издигаш в своите очи? Не разбрах от кое село си се пръкнал/а, не иска и да знам. Ето, не е приятно, нали? Айде няма нужда от подобни квалификации. Това говори само за твоя капацитет и разбирания и нищо друго.

Не знаех, че баба, дядо, българин (!!), турчин са квалификации. Научавам нещо ново всеки ден.

# 265
На времето моето дете ме е питало защо баба не дава да и казвам така. Нямах отговор. Казвах, че щом не иска не бива да се обръща така към нея. След време спря да пита, но  и никога не изградиха връзка по между си.
Кой да знае, че това било унизително. Thinking
За някои грешки, връщане назад няма. Младостта ще ни напусне без да се интересува колко високо ни нивото, но когато това ми се случи  лично аз бих била много горда да бъда  много скъпа, близка и обичана баба за децата и внуците си.

# 266
  • София
Да, де. За децата и внуците СИ. Не за другите хора.
Има разлика да те нарича БАБО внучето ти и да ти казва така комшията от 3-тия етаж, продавачката в магазина или младата ти колежка (поне предполагам, че няма да си толкова горда).

Баба, чичо, леля са обръщения единствено към хора в роднинския или в близкия приятелски кръг.

# 267
Хич даже няма да си горда странични хора да казват, ето тука минава една баба, даже може и скандал да си изкарат и с право.

# 268
Под деца-та имам предвид бъдещата половинка на моето родно  дете, която вече също ще ми бъде дете...
Ако са по-голямо семейство, всички там братовчеди...и каквото има-също.

# 269
  • София
Не вярвам, че ще изгаряш от удоволствие снаха ти или зет ти да те наричат Баба Мери.
А и в темата не само снахата нарича свекървата баба.

Общи условия

Активация на акаунт