Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 249
  • 321
  •   2
Отговори
# 240
Свекървата не иска съгласие и мир, нито екскурзии, иска да си разнообразява живота с интриги в ЕТ-то. Дори и да я навиете за почивка няма да ѝ е интересно, толкова ѝ е капацитета, тя си е в нейния свят и в магазина.
Имам такива познати с няколко магазина, към 70 годишни. Наскоро им бяха подарили екскурзия в чужбина, в мегаполис столица, едвам ги накараха “младите” . Еми загубена кауза, нищо не ги е впечатлило, звъняли през цялото време да питат какво що покрай магазините, кой какво казал, кой  се разболял, дали умрял, нямали търпение да се приберат да се впуснат в нормалността, другото било глупости! Едва ги издържах и не мисля да ги виждам, въпреки спорадичните контакти.
Успех на който му харесва такъв живот.

# 241
Как да не шефката бабата?
Тя седи в магазина(не синът и), раздава заповеди и задава тон на работата.
Работниците дали ги интетесува кой по документи е шеф? Дали ще и кажат: "Ей, бабо, ти не си шеф тук, няма да правим, това което си казала" или ще се оплачат на сина и, че тя не е шеф и ги тормози?

# 242
Ужас! Значи имало доста такива индивиди, същата работа е и тук, дори и да я няма (което както знаете вече е рядкост) се почва едно звънене през половин час и питане Кой е влизал, какво е търсил, какво е казал, питал ли е за нея. И сте права, има хора с ограничен светоглед, границите им са тесни тесни, чак ги притискат. Аз съм от хората, които обичат да четат книги, но не електронни, обичам миризмата на книгата, това да разгръщам страниците й, тези неща не мога да ги опиша дори, но гледам да не оставям без книга. Децата ми знаят, че вечер преди лягане мама има нейните минути за четене и не ме закачат, даже покрай мен и те четат (е малката още не може, но баткото й чете), та.....всеки път като си купя книга и се почва едно чудене от нейна страна какво толкова чета, защо не си ги тегля на лаптопа ами давам пари, и аз подпалвам фитила и се ядосвам, после се сещам, че тя няма как да ме разбере, защото последнта книга, която е прочела е била когато е била 12клас. Не твърдя, че има нещо общо с характера й това, че не чете книги, но човек който чете е обогатен човек.
Лошо е когато човек е с тесни възгледи за света около него, трябва да се обогатяваме, за да знаем цената не само на салама Simple Smile

# 243
Всъщност нечетенето на книги има общо с характера ѝ. И то е точно в посока ригидност, тесногръдие, липса на емпатия и тн. Сега, за да не ми скочат - не казвам, че всеки който не чете книги е лош човек, казвам, че липсата на книги води до изброените по-горе от мен "качества".

# 244
Каква баба е на 62 години? Една 62 годишна жена да се нарича баба показва много ниско ниво.

# 245
Уж живеете отделно, а как решихте, че не чете книги. Споделяла ви е като една истинска приятелка? Не вярвам.
То 60-годишните ходят на фитнес и козметици и не мислят как снахата ги слага в графа- Бабета.
Много незряло звучи авторката. То книжни книги, то финес, а Бабето й предлага да си смъква книги, много демоде.

# 246
Уж живеете отделно, а как решихте, че не чете книги. Споделяла ви е като една истинска приятелка? Не вярвам.
То 60-годишните ходят на фитнес и козметици и не мислят как снахата ги слага в графа- Бабета.
Много незряло звучи авторката. То книжни книги, то финес, а Бабето й предлага да си смъква книги, много демоде.
По реакцията ѝ когато снахата си купува книги. И тази свекърва не ходи на фитнес, надали ходи и на козметик, така че си е баба отвсякъде.

# 247
Как няма да знам дали чете, толкова добре се познаваме, няма да коментирам това дори. А по повод, че тя ми дава акъл да свалям книги е че е чула, че това е по-евтиния вариант и ме пита Могат ли да се свалят книги по интернет, отговарям Даа естествено, и тя ме пита Ами защо не правиш така, Ами купуваш.
Задребнявате според мен.

# 248
Глупости на търкалета, ама щом това те успокоява! Аз чета на четец, пък нека съм проста и не фин човек! Аман от превземки за да изкараш свекървата черна, но продължаваш да седиш там! Шанън, мъжа ти чете ли книги и ако да какви?

# 249
Извинявай, но се опитваш да изкараш нея много лоша, а теб добрата. Монетата има две страни. Оплакваш се, а нищо не правиш. Наистина бизнесът си е нейн, как решихте че вие го наследявате, като очевидно тя още е шеф. Намери си друга работа или си създай нещо свое. Явно подхода ѝ е по-хард и към теб и децата ти и всички около нея, но явно това е тя - и да ти харесва и да не ти харесва. Хубава, лоша все пак е създала нещо, от което и твоето семейство се храни. И като не ѝ говориш какво ще постигнеш? Щом те жегва това, че ти казва че не можеш и нямаш акъл - докажи ѝ обратното. Намери си работа, в която да се издигнеш или създай успешен бизнес и ѝ затвори устата. Ако не - стой като работник при нея докато е жива, а след това евентуално стани ти шеф.

# 250
По реакцията ѝ когато снахата си купува книги. И тази свекърва не ходи на фитнес, надали ходи и на козметик, така че си е баба отвсякъде.

Забелязала съм във форума  потребител-мъж да нарече някоя съфорумка "баба" или "леля", по-скоро като обида, когато не може да поддържа дискусията на друго ниво.. Както впрочем и реално в обществото.
Но сега виждам, че и жени могат да използват тази дума.. "баба".

Надругаде по света баба е една жена само на своите внуци.

Авторката е по-добре да спре с тази дисекция на свекърва си. Кирливите ризи знаят всички къде се перат.

Ако има смелост, да действа. Ако няма, да си наляга парцалите, както се казва, да си заключи темата и живее живота си.
Иначе не знам на любещия мъж и децата дали ще им стане приятно да прочетат написаното от нея.

# 251
А мамин златен, свекървен син какъв е в цялата схема?
Собственик, син и съпруг без мнение и воля?
Не може да въдвори приятна атмосфера за служителите си в офиса.
Не може да поговори с майка си и не желае да търси решение.
Да се ядът жените, да има напрежение във фирмата.
Има изнервена жена. Чудно.
И после пак свекървата виновна.
Мамин златен има умения само да наведе глава и по терлици да си намира работа извън офиса за да не му се налага да търпи атмосферата е да взема решения.

# 252
Разбрахме ,че свекървата е най-черна,а Шанън най-добра и бяла!
Ама свекървата е създала бизнес, който издържа себе си  и семейството на сина си,а Шанън донесе от десет кладенеца вода  да не предприеме нищо.
Тогава,съчувстваме и да си се оплаква.

# 253
Как няма да знам дали чете, толкова добре се познаваме, няма да коментирам това дори. А по повод, че тя ми дава акъл да свалям книги е че е чула, че това е по-евтиния вариант и ме пита Могат ли да се свалят книги по интернет, отговарям Даа естествено, и тя ме пита Ами защо не правиш така, Ами купуваш.
Задребнявате според мен.

Ми отговоряш, че си голям човек и може да прецениш дали една книга искаш да я имаш или да я свалиш.
Също  така обясни на кукуто, че не всички книги се свалят.

# 254
С тия книги пресоли манджата, особено пък и да са хартиени... Simple Smile

Ако просто искаш да оплюем свекървата, добихме вече представа. По добре се спри, преди да възникне резонния въпрос как тая нахална и безкнижна простаквса е възпитала мъжа, за който си се оженила.

Общи условия

Активация на акаунт