Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 570
  • 321
  •   1
Отговори
# 75
Може би трябва да си промениш гледната точка. Ти нямаш проблеми със свекървата, а с шефката си. Ако тя не ти е началник, тогава ще можеш да определяш дали да я допускаш в живота си. Сега си в подчинена позиция и трябва да слушкаш. Мъжът ти също, но за теб ще е по-лесно да се измъкнеш.

# 76
Не вярвам колко е тежко да работиш при свекървата и мъжа си. Като е болно детето просто не отиваш на работа, като си бременна и ти се гади сутрин, пак си оставаш вкъщи, защото тези деца се падат внуци на шефката и да се нацупи няма да те уволни. Е, сигурно нямаш осигуровки и заплата, ама свободата Санчо, нали? Като претеглиш полза/вреда си седиш зад щанда и така 7-8 години.
Снахата на едни роднини с няколко магазина, поработи някъде 2 години в банка и набързи се включи в бизнеса на свекървата. Ама е хитруша, “мамо това, мамо онова, да си ми жива и здрава”,  излияния във фейсбука за всеки празник на мама, признавам си, аз не го мога. Обаче,  води и прибира деца от училища, пишат домашни в офиса, не се гъне по телефона, че пак трябва да излезе в болнични, явно я устройва. Не е за мен такъв живот, ама хора разни.

Не знам кой ще се мине толкова, че да не получава заплата и да е без осигуровки.

# 77
Ще се учудиш колко много са всъщност.
Със заплата и осигуровки се наемат външни хора, не синът и снахата.

# 78
Бизнеса не е ваш.Той си е на свекървата,вие сте служители.
Отношенията се усложняват от това,че сте роднини.
Аз бих прекратила отношенията на битово ниво-семейство,деца и бих си намерила друга работа.Синът и да се оправя както намери за добре.

# 79
Не вярвам колко е тежко да работиш при свекървата и мъжа си. Като е болно детето просто не отиваш на работа, като си бременна и ти се гади сутрин, пак си оставаш вкъщи, защото тези деца се падат внуци на шефката и да се нацупи няма да те уволни. Е, сигурно нямаш осигуровки и заплата, ама свободата Санчо, нали? Като претеглиш полза/вреда си седиш зад щанда и така 7-8 години.
Снахата на едни роднини с няколко магазина, поработи някъде 2 години в банка и набързи се включи в бизнеса на свекървата. Ама е хитруша, “мамо това, мамо онова, да си ми жива и здрава”,  излияния във фейсбука за всеки празник на мама, признавам си, аз не го мога. Обаче,  води и прибира деца от училища, пишат домашни в офиса, не се гъне по телефона, че пак трябва да излезе в болнични, явно я устройва. Не е за мен такъв живот, ама хора разни.

Не знам кой ще се мине толкова, че да не получава заплата и да е без осигуровки.
Скрит текст:
Масово е сред собствениците на дребен бизнес. Познавам такива хора, имат аптеки, няколко. Осигуряват фармацевтите на пълната заплата, тях самите, не, нямало да дават пари на държавата.Пенсионираха се на минимални пенсии, “наследниците” на бизнеса и те на минималното, данъци плащали стигало.

# 80
От цялата работа само едно ми направи впечатление - фокусът на авторката е върху някакви простотии, правилно ли било да не говори със свекито - не бе, не е правилно, иди да се постелиш като килимче под краката ѝ, що за въпрос? Това, което ми избоде очите е пасивността при обиждането на детето. Значи то поглежда майка си за реакция, очевидно очаквайки защита, а тя мълчи като плужек и ходи да хлипа някъде, все едно тя е детето.

# 81
На мен пък ми прави впечатление, че свекървата е груба, но права. В крайна сметка, наистина авторката на темата й е натрапена от любимия й син, това не е нейн бизнес, но дори в темата авторката много свойски го определя като "наш", а свекървата е само там, за да им мрънка, при положение, че наистина тя го е създала. Еми и аз много бих се дразнела на такава навряна снаха, че и хем нахалничка, хем изживяваща се като жертва.

Синът пък джитка на телефона с часове "МНОГО ВАЖНИ ИГРИ" и бабата му казва, че ще затъпее, авторката реве и циври, вместо самата тя, независимо от свекървата, да му връчи все пак книга в ръцете.
Авторката е толкова чувствителна и обидчива на тема всякакви глупости, същевременно има такова чувство за безгрешност, че чак ми става жал за свекървата.
Та ако искаш да си решиш проблема със свекървата, трябва да бъдеш независима от нея. Това за мен са идеалните отношения свекърва-снаха, когато не се харесват--- отношения санитарен минимум и никой никому не дължи.

Има и снахи с със свекърви, които истински се харесват и тогава има възможност за друг тип по-топли, близки и истински семейни отношения. Но, ако това не е налице, свекървата максимално надалече и икономически, и логистично, и емоционално, и всякак.

# 82
Не съм специалист, обаче мисля, че имайки повече разходи за персонал и осигуровки, данък печалба и някои други данъци са по-ниски и съответно може да плащаш и по-малко, отколкото, ако тези "спестени" разходи са ти печалба и ти ги ползваш, за да живееш, защото заплата не получаваш. Авторката е счетоводител, би следвало да намери начин да се осигурява.

# 83
Абе на всеки му е по-лесно хем да получава "облагите", хем да няма негативите. И това би било налице само ако свекървата се гътне или "пенсионира". На авторката не й хрумва да търси нещо свое, защото не й изнася. Иначе досега отдавна да го е потърсила, но седи и чака 15 години да се спомине свекървата Simple Smile)) Е времето е на нейна страна, в някакъв момент свекървата наистина ще се оттегли или спомине, а снахата се е вкопчила и ще дочака  Simple Smile)). Такъв типаж е ....

# 84
Някой пак не е чел темата ...

# 85
Ако не сте го разбрала до момента, никой никога няма да ви благодари за всички жертви, нерви, гимнастики да се съчетават 5 длъжности или оцени усилията. Гледайте себе си, да сте щастлива и спокойна. Просто излезте от тази среда, нова работа, нови перспективи, ново ежедневие, без неприятни хора в него.

# 86
Съжалявам, че не си случила на свекърва! Мног ое кофти ситуацията, надявам се да си изчистите отношенията в бъдеще след като се пенсионира.

Иначе, както повечето преди мен са писали, търси си друга работа. Хем ще ти е по-спокойно, хем ще се чувстваш на мястото си. В тази обстановка няма как да вирееш.
Бизнеси не се променят от втори ред в йерархията, докато тя е там няма как да е иначе, дори и мъжът ти е втори ред, както го описваш.
Успех и си гледай собственото психично здраве първо, а не благото на фирмата.

# 87
Отново да благодаря на всеки включил се. Наистина от едно написано тук няма как да се разбере отровната среда, в която се работи и живее тук, със сигурност и аз да попадам на тема с едно две изречения обяснено и аз ще нахокам авторката, за това, че се оплаква от битовизми и че й обиждат отрочето. В темата за лични и семейни отношения надникнах от любопитство, видях, че има дами и господа с доста по-заплетени драми от моята, и реших да споделя моето преживяване в момента. Искам да кажа и на всеки, който пише, че се натрапваме в бизнеса, че от много години всичко е на името на съпруга ми, може би от повече от 10г, да създали са го в началото свекърва ми и свекъра, от преди около 15г, горе долу в началото на нашето съжителство беше,  но са работели винаги тримата, като мен постоянно ме молеха да напусна старата си работа и да сме всички заедно, а нейните думи бяха "Аз още година-две ей тука". Аз да подчертая не им искам бизнеса, не им искам "свободата" която някои казват, че имам, аз искам да работя с културни и възпитани хора и да не ме е срам от това, че ни нагрубява пред клиентите или нагрубява и самите клиенти понякога, когато някой е недоволен от нещо. Тя си е такава и извън магазина, в къщи, на улицата, със съседи и близки. Не стоя да чакам някой да се спомине, не стоя за да обиждат детето ми, това че тогава не реагирах е защото хиляди пъти съм реагирала и виждах, че промяна няма, винаги, когато казва нещо свързано с децата ми реагирам, казвам й поне тях да ожали, внуци са й, но тя се ожесточава още повече до такава степен е стигала в озлоблението си, че е спирала да контактува с тях, не си вдига телефона като й звъни сина ми,  случвало се е за рожден ден да не се обади дори да поздрави. Не мога да изброя хилядите неща, които сме преживели с нея, и хилядите обиди, които съм преглъщала.Стоя и работя, не защото ми отърва, и не защото нямам смелост, а защото виждам, че съпругът ми ако остане сам с нея и ще му се стопи нервната система, поне сега двамата се подкрепяме, но така пък моята нервна система отива на кино, за това поисках съвет от тук, дали това, че просто рязко спрях контакта си с нея е решение или още повече ще се измъча. Ще имаме още много разговори у дома на тази тема, ще си го изговорим пак и пак, ще се опитам да запазя и неговото и моето ментално здраве. И вие да сте живи и здрави.

# 88
Да ти кажа честно, хич не те разбирам. Бизнесът е на името на мъжа ти. Значи свекървата му е служителка, която ви командори?
Това, че стоиш, за да пазиш нервната система на мъжа си, докато топиш собствената си... как ти звучи отстрани?

# 89
  • Бургас
Няма ли кой да й скръцне със зъби на тази бабичка?! Мъжът ти не може, ти не можеш, а бизнесът уж ваш, ами ще търпите тогава...За нея е късно да се променя. Продайте бизнеса и да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт