Не просто свекърва, а жив дявол

• 17 221
  • 321
  •   1
Отговори
# 195
Ооо, много обичам такива постове! Направо ние сме я развели, оставили без работа и т.н
А всъщност никой не и пожелава нещо лошо, но в живота се случват всякакви неща и застраховки няма. Все ми е тая дали ще е с мъжа си и щастлива. Тя трябва да си зададе въпроса а ко утре мъжа и поиска развод какво ще прави и обезпечена ли е . Защото аз нямам гаранции, че утрешния ден не ми носи нещо ново и различно, но щом тя има- ОК.

# 196
Всички постове са полезни Flo 51
Животът предлага всякакви изненади и потребители това и казват.
Пък тя си преценява.

# 197
Ооо, много обичам такива постове! Направо ние сме я развели, оставили без работа и т.н
А всъщност никой не и пожелава нещо лошо, но в живота се случват всякакви неща и застраховки няма. Все ми е тая дали ще е с мъжа си и щастлива. Тя трябва да си зададе въпроса а ко утре мъжа и поиска развод какво ще прави и обезпечена ли е . Защото аз нямам гаранции, че утрешния ден не ми носи нещо ново и различно, но щом тя има- ОК.
[/quote

+1
Flo 51,
Авторката е чакала 15 години, сега не разговаря със свекърва си, и да й се внушава да чака още, да обмисля...
Нека дава с мантрата  "АЗ МОГА"..
Ами добре. Може. Но голямото й дете е вече тийн. Научило е как се мачкат хора, сега е научило и как се игнорира роднина, бабата, как не се разговаря с нея.
Как ли ще се справя в отношенията си с хората след толкова видяно?

На авторката никой не й пожела нещо лошо, напротив, търсеше се поглед на ситуацията от различни перспективи.
Най-вече от тази, човек да е разумен и да урежда нещата си навреме.

# 198
Всяка жена трябва да има предпазна мрежа, ако се разведе, всяка. Пък нека да не се случва.
Изключително глупаво е да се постави в позиция да няма нищо.

# 199
Още няколко съвета като от Flo и авторката след десет години пак ще пуска същата тема. И след двайсет пак.
Има проблем, който явно е от много години и не ѝ трябват прегръдки, мантри и умуване, трябват ѝ акъл и топки да стане и да започне да си го решава. Сега, веднага, защото колкото повече отлага е по-малко вероятно да го реши.
И проблема ѝ не е със свекърва ѝ, а с мъжа ѝ, защото е работа на мъжа да се оправя с майка си и да слага границите.

И да, понякога хората се развеждат, и се разболяват, и фалират. И им се случват още куп неща, за които е хубаво да се мисли преди да ти са се случили, особено когато нямаш близки и имаш деца. А не да си заравяш главата в пясъка и да си казваш "Това с мен няма как да стане".

# 200
А, това "на мен няма да ми се случи" ми е много "любимо", избягвам даже да си го мисля, камо ли да вярвам в него 😁
По повод кал се работи след като няма общуване, лесно се получи, чак и аз не повярвах, просто тя продължава да си прави заявките както до сега, аз се занимавам и с клиенти и с други дребни неща, колегите усещат нещата и влизат в положение, от време на време няма как казваме си по една две думи свързани с работата, но като цяло усети, че отношението ми е друго, и не прави дори опити да ме заговори, нито аз нея съответно. Но искам да ви кажа, че пея и работя, толкова добре се чувствам, когато няма негативизъм който да се изсипва върху мен. Няма го това непрекъснато изсипване на помия било върху мен било върху колеги

# 201
Най-добре според мен ако можеш да се отделиш под предлог, че не е хубаво цялото семейство да работи на едно и също място. Много познати имам със семейни бизнеси, но някое от децата или съпрузите съвсем нарочно не работи в този бизнес. Може да помага, но да има и друг вариант, за да не останат всички без работа, в случай на фалит.

# 202
То и нещо лошо да ѝ се случи на авторката - раздяла, развод, фалит и пр., просто ще започне друга работа.

# 203
Отдавна е трябвало да се махнеш от там и да скъсаш всякаква форма на контакт с нея. Забраняваш да вижда децата по какъвто и да е начин освен на снимка и си живееш живота. Ако мъжът ти е мъж ще ѝ каже да се оправя и ще дойде при теб. Време е той да влезе в ролята на мъж - хубаво е да е медиатор ако нещата бяха различни, но при тази ситуация е крайно време да вземе решение. А ти място във фирмата нямаш, нито при нея, ако имаш идеи за бизнеса - правиш си своя фирма и ги прилагаш - най-много да я издразниш с успеха си.

# 204
  • София
Мисифу, допада ми твоя начин на мислене. Разумни съвети. Сериозен аргумент в полза на това, че ако бизнесът се срути, да не са всички на едно място. Имам няколко такива примера с приятели. Това е важно да се вземе под внимание.

# 205
Flo 51, напълно съм съгласна с всичките ти съвети, мисля, че и Мисифу е права за това че всички ще останат без работа в случай на фалит. ОБАЧЕ ако авторката започне работа другаде и наистина този магазин фалира, свекървището така ще извърти нещата, че авторката ще е виновна.

Авторке, на твоите въпроси - абсолютно права си да прекратиш всякакви отношения със свекърва ти и си още по-права да си намериш нова работа. Да, ако нещо се случи, свекървата ще обвини теб, но това просто ще трябва да си го пуснеш покрай ушите и толкова. Ще ти споделя, че заради КОВИД се задържах на предишната ми работа доста по-дълго, отколкото трябваше и заради тормоза на тогавашната ми шефка си тръгнах с разбита психика и нови здравнословни проблеми. А най-големият майтап е, че бързо си намерих нова и много по-хубава работа от предишната. Глад за кадри има, използвай случая и си намери хубава работа.

# 206
А, това "на мен няма да ми се случи" ми е много "любимо", избягвам даже да си го мисля, камо ли да вярвам в него 😁
По повод кал се работи след като няма общуване, лесно се получи, чак и аз не повярвах, просто тя продължава да си прави заявките както до сега, аз се занимавам и с клиенти и с други дребни неща, колегите усещат нещата и влизат в положение, от време на време няма как казваме си по една две думи свързани с работата, но като цяло усети, че отношението ми е друго, и не прави дори опити да ме заговори, нито аз нея съответно. Но искам да ви кажа, че пея и работя, толкова добре се чувствам, когато няма негативизъм който да се изсипва върху мен. Няма го това непрекъснато изсипване на помия било върху мен било върху колеги
Радвам се, че ти е олекнало. В такъв случай си продължавай да си работиш и игнорираш без да мислиш дали е правилно или не. Правилно е всичко, което е кара да се чувстваш добре, неправилно е това, което те кара да се чувстваш зле. В предишен коментар дадох пример с познати, които се откъснаха от семейния бизнес и са по-добре, но ако мнението на свекърва ти все пак ти е важно, имай едно на ум, че ако напуснеш може да започне да съска, че ти работиш на една заплата, а се възползваш от доходите, които идват от семейния бизнес.

# 207
Леле, тая свекърва е наистина дявол, все повече се убеждавам.
1. Моята свекърва няма грам идея, как ние със сина и си разпределяме семейния бюджет, кой ще напуска или ще си сменя работата и защо. При смяна на работа го научават като прост факт. И то си е така.
2. Ако ходя в квартален магазин и там започнат да се развихрят такива латиносериали и аз съм свидетел, ще си сменя мястото на пазаруване. В днешно време няма една млекарница и един магазин в целия квартал, че да съм длъжна и с това да се съобразявам.
3. Защо авторката да е виновна, ако магазина фалира? Тя утре и за глобалното затопляне ще я обвини свекървата.
4. Аз пак не разбирам стремежа за висше образование и реализация, след това къде са се изпарили. Ако авторката беше лекар пак ли трябваше да остави професията ида стане продавачка и хигиенистка( моите уважения към всяка професия)?
5. Ако сега ще и е трудно да смени професията, да се замисли какво става на 50 години примерно, при един развод, фалит на магазина или смърт на мъжа и. Дали тогава ще е по-лесно да намери нова и различна работа и как ще си стъпи на краката.
6. И след като обявихме свекървата за жив дявол, вече всичко е наред и авторката ще бута така завинаги! Или докато те не и наложат промяна!

# 208
3. Защо авторката да е виновна, ако магазина фалира? Тя утре и за глобалното затопляне ще я обвини свекървата.
Разбира се, че няма да е виновна. Предупреждавам я какво ще каже свекървата.

# 209
Леле, тая свекърва е наистина дявол, все повече се убеждавам.
1. Моята свекърва няма грам идея, как ние със сина и си разпределяме семейния бюджет, кой ще напуска или ще си сменя работата и защо. При смяна на работа го научават като прост факт. И то си е така.
2. Ако ходя в квартален магазин и там започнат да се развихрят такива латиносериали и аз съм свидетел, ще си сменя мястото на пазаруване. В днешно време няма една млекарница и един магазин в целия квартал, че да съм длъжна и с това да се съобразявам.
4. Аз пак не разбирам стремежа за висше образование и реализация, след това къде са се изпарили. Ако авторката беше лекар пак ли трябваше да остави професията ида стане продавачка и хигиенистка( моите уважения към всяка професия)?
5. Ако сега ще и е трудно да смени професията, да се замисли какво става на 50 години примерно, при един развод, фалит на магазина или смърт на мъжа и. Дали тогава ще е по-лесно да намери нова и различна работа и как ще си стъпи на краката.
6. И след като обявихме свекървата за жив дявол, вече всичко е наред и авторката ще бута така завинаги! Или докато те не и наложат промяна!
Повярвай ми доста хора загубихме като клиенти точно заради нейното държание, и сме й го казвали, но тя обръща отново всичко срещу нас. Конкретен пример: идва човек и пита за нещо, интересува се от цена, цена за количество, количество в палет, все неща които явно не знае и иска да разбере, тя започва да му крещи, че преди това го е забелязала в конкуренцията (има рентгенови очи сигурна съм), и му казва че няма да му даде нито цена нито информация, човека втрещен идва и казва, че никъде не е ходил, знае само нас, явно го е припознала, и наистина тя после го пита Не караш ли еди каква си кола, той казва Нее, ето това ми е колата, казва си човека от къде е, и тя чак тогава взе да вика че наистина го е припознала. При което човека си хваща пътя и не се връща. Ние взехме да я питаме Сега какво правим, защо така?! И тя извърта зад*ник и казва: Ами да му бяхте дали цени вие, защо все мен чакате аз да давам, а и вече недовиждам надалеч, да ми бяхте казали че не е той, и носа е вирнат тя не е виновна....и така....до тези дни в които много добре се чувствам че я игнорирам и тия нейни филми си ги играе само пред сина си.

Общи условия

Активация на акаунт