Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 139
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 570
  • у дома...
по статистика към 100 момчета повече са дошли в София да държат НВО..

Фиоре, ако децата ти са родени в София се водят местни Simple Smile

Мойто е родено в София, ама дойде да живее тук на 16 г. Учи и се яви на НВО в Софийска област, и отмъкна едно място на софиянче през 2020 г. От нейния 7 клас в София учат още поне петнадесетина деца. От клас 29 бр.

Има деца, които искат да учат нещо точно конкретно, което го няма в техния град. Или просто иска нещо по-добро за себе си.

# 571
АК почва да кани резерви на 15 юли, когато започва записването за 1 монско класиране. Мисля, че там срокът им не беше голям, по спомени няколко дни. Според мен местата ще се "освободят" още на 2 класиране.

# 572
АК канят първо от "основния списък" които горе долу до това време трябва да подадат документи за стипендии. Срока за запсиване на кандидатстващите за финансиране е около първо класиране. Според това дали са получили или не, някои се записват, други не и канят резерви. Срока за "нефинансиране" е някъде около второ класиране (обичайно)... При него някои ще се запишат там, други в ДУ... Тогава канят още резерви (евентуално)...
Нещо такова...
Но виждам някаква фиксация в тези места... а те не са чак толкова много Hands V Една година имаше 0 поканени резерви...

# 573
  • София
Възможно е и записан и платил в АК да участва в някое от следващите МОН-ски класирания. И изведнъж се появяват високи балове на 3то и 4 то класиране например. АК не задържат сумата, даже и процент, ако се запишеш, платиш и после се отпишеш.

# 574
Вярвам, че ще ме разберете по снимката Laughing

Подадохте заявлението ли? Simple Smile

# 575
АК канят първо от "основния списък" които горе долу до това време трябва да подадат документи за стипендии. Срока за запсиване на кандидатстващите за финансиране е около първо класиране. Според това дали са получили или не, някои се записват, други не и канят резерви. Срока за "нефинансиране" е някъде около второ класиране (обичайно)... При него някои ще се запишат там, други в ДУ... Тогава канят още резерви (евентуално)...
Нещо такова...
Но виждам някаква фиксация в тези места... а те не са чак толкова много Hands V Една година имаше 0 поканени резерви...

Във ФБ страницата на Данибон имаше любителска таблица - събрана инфо от родители с приети деца, които са отбелязали дали се записват или чакат резултати от НВО (а предполагаемо и стипендии). Та имаше доста, които бяха отбелязали "ще изчакаме". На тази база, според мен има вероятност да поканят поне до 15 резерва, но това са чисти спекулации на този етап.

# 576
  • у дома
Свободни места на 2ро класиране идват и от деца,които са участвали с висок бал в две различни области и са се класирали и в двете по 1 желание и трябва да направят избор и да се запишат.

# 577
faviana, даааа! LaughingLaughingLaughing

# 578
Пуснахме заявлението с юнака. Балът варира между 400 и 416 за различните училища. Иска ми се да напиша, че ми е олекнало, но не е, още ми е свито какво ще разджурка класирането, но се успокоявам, че където и да попадне, това му бил късметът. Rolling Eyes

Знае ли някой дали някъде има информация по колко горе/долу места се джуркат на второ класиране? Извинявам се, ако е обсъждано или е твърде очевиден отговорът. Head Band

# 579
  • София
И аз да попитам нещо тъпо - заявлението за участие във второ класиране с детето ли трябва да е (има 14 г.)?

# 580
Здравейте, някой прави корекция на вече пуснато заявление през системата? Моля за помощ , защото една дружка е пред нервен срив.

# 581
Здравейте, някой прави корекция на вече пуснато заявление през системата? Моля за помощ , защото една дружка е пред нервен срив.
Мисля, че трябва просто да се подаде ново заявление. Системата отчита последното подадено.

# 582
Пуска ново заявление

# 583
  • София
Според вас испански или френски език е по-перспективен? Иска ми се и други гледни точки да видя, освен моята Simple Smile

Това е толкова индивидуално.... на дъщеря ми, която записа втори френски по моя молба, сега ще й се наложи да го учи и в университета, защото ще й трябва. А испанският, който тя избра изобщо няма да й е необходим в близко бъдеще.

# 584
Влиза и си пуска по същия начин ,както и първото. Въвежда отново желанията ,като прави и промените, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт