Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 185
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 555
в сайта не открих с учители чужди имена и в 1 АЕГ
https://www.fels-sofia.org/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0% … 5%D0%BB%D0%B8-205
Някъде бях чела, че по испански имат нейтив. Тук не пише също
Е, как да няма, Карол Хауърд. Една мома англичанка, дето на бг знаела само баница , стотинки и КАТ. Имало и някакъв мъж, но не е предавал на детето и не помни името.
мерси, пропуснала съм
има учител с име Никос, не ми се стори английски име

Питър Мийд е нейтив, доста симпатичен ирландец.

# 556
  • София
Мъжът в 1 АЕГ и аз не знам как се казва, бил ирландец и часовете минавали много интересно. Давал тема за дебати и си обсъждали, всеки да си кажел мнението. Така ни разказа девойката, която ни разходи на отворените врати.
Лошото в крайна сметка е, че каквото и училище да изберем с много проучване, няма гаранции как ще се развие то в следващите 5 години

# 557
  • European Union
Аз съм сигурна, че има много неграмотни/неориентирани по малки населени места, които се появяват направо септември да си запишат детето в местното училище Simple Smile
Това няма как да се случи. Още утре в училищата ще знаят кое дете не е подало за никъде и ще го издирят да подаде. Говоря за малките населени места. В София не знам дали го правят след първо или след второ класиране. Все пак децата подлежат на задължително образование и всяко дете се проследява къде ще продължи в 8 клас.

# 558
Вярвам, че ще ме разберете по снимката Laughing

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 19:06 от zlatenceto

# 559

Питър Мийд е нейтив, доста симпатичен ирландец.

А, този господин ми преподаваше и на мен преди около 8 години в една частна езикова школа.
Разказваше в часовете по АЕ, че е женен за българка, 15 години по-млада от него. Развел се, защото ирланската му съпруга, след като му родила 2 деца много надебеляла.
Голям пич и образ.

# 560
Извинете, че връщам няколко коментара назад, но да попитам: резервите за АК вече знаят дали са приети или още не знаят?

Резервите се канят след като някой от приетите не се запише, а това в повечето случаи става след като излезе първо класиране в държавните у-ща (избира СМГ пред АК, примерно).

Вижте сайта на АК, има график с дати, както и във ФБ страницата на Danybon (тя отразява АК от години).

# 561
Питър Мийд е пичага, с големият му брат Джон имаха инвестиции в недвижими имоти тук преди 15-20 години. Всъщност, големият ги имаше, малкият помагаше. Бяха клиенти на кантората, в която работих. Ожени се още тогава за българката. Част от имотите им бяха в страдата на Крит на България и Гоце Делчев. Точен тип и с отлично чувство за хумор.

# 562
  • София
Вярвам, че ще ме разберете по снимката Grinning

А петелът где е Joy

# 563
beb4o_fb, не намерих снимка с петел, пък бързах да се похваля, щото камък ми падна Grinning
Сигурно и кръвно вдигнах днеска Laughing

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 19:07 от zlatenceto

# 564
peneva_a , време е да се споменат и "тия навлеци" от другите области, които не само кандидастват за всички училища в София (и високобалови, и втори ешелон), ами ги ѝ приемат, че се и записват и така взимат местата на софийските деца.
Ами нас "селяните" къде ни забравихте?
Повече от четвърт век заемаме места - ясленски, градински, работни.
Ех, жителство! Ех, кеф!
Ама свърши. 😂

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 19:06 от *FIORE*

# 565
По моята дилема направих консултация и с chat gpt. Получих много изчерпателен отговор. Обосновката за двата варианта беше всеобхватна .  Да му се начудиш. Детето често го ползваше за pyton.

# 566
Още преди много години, когато ходех на курсове в British council за изпити за сертификат, единият преподавател казваше "това не е школа за чужди езици, това е фирма за запознанства.". Аз тогава бях млада и тъкмо омъжена за тъмен балкански субект, та не се възползвах и от тези услуги 😂

# 567
по статистика към 100 момчета повече са дошли в София да държат НВО, виж родителите на момичета не са приоритизирали да се установят в София Simple Smile

Фиоре, ако децата ти са родени в София се водят местни Simple Smile

laurentin, западане на форума вещае бъдещето явно, AI дебне отвсякъде. Аз пробвах и други въпроси вчера, Gemini AI каза, че може да направи и прогнози, ама е неудобно как да подадеш данните от статистиката и се отказах, не ме вълнува

Ако някои подаде цялото съдържание на форума и го комбинира с числените данни като успеваемост и тн ще бъде доста силен съветник, няма да си бодел очите във всякакви ексели, сайтове и тн.

# 568
Обърква ме следното:
Да предположим, че си резерва в АК и той ти е първо желание.
Същевременно обаче имаш висок бал от НВО и си приет, да кажем, в 91. НЕГ.

Ти трябва да се запишеш, а впоследствие да се отпишешот 91.НЕГ, когато се освободи място за теб като резерва в АК, така ли?

Извинете, че връщам няколко коментара назад, но да попитам: резервите за АК вече знаят дали са приети или още не знаят?

Резервите се канят след като някой от приетите не се запише, а това в повечето случаи става след като излезе първо класиране в държавните у-ща (избира СМГ пред АК, примерно).

Вижте сайта на АК, има график с дати, както и във ФБ страницата на Danybon (тя отразява АК от години).

# 569
Елдорадо, потърси мненията на пенева_а, тя го беше обяснила добре за резервите.
Мисля, че местата на резервите щели да се появят на 3то класиране.

Ако не се запишеш, то губиш местото.

Ето една моя хипотеза, местата на второ класиране ще се увеличат, само ако някой приет в АК е приет на само 1во класиране и не се запише. Ако е приет на второ или по-долно желание, то той може да чака второ класиране, тук не знам сроковете на АК, за да го обоснова. Който знае може да каже.

Общи условия

Активация на акаунт