Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 106
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 630
Ц, отказвам да подавам каквото и да е било. Ще подаваме желанията утре вечер, на чашка винце ще си другаруваме със системата.
Le Vert топ информация Joy разубеди много хора в този миг Joy
Мама Ру и аз го срещнах “други езици” за места където знам, че ще е източен език, така че може би си е точно японски. Убий ме обаче не помня къде го видях…

Относно езиците, пиша, чета и говоря на 3 езика (включвам БГ)  усилено твърдя, че не знам нито един от тях. Може би е до усещане, аз съм мега самокритичен човек. Срещала съм CV-та, в които пише, че се владеят по няколко езика и нивото не като С1, например Confused

# 631
Специално за чуждия език и владеенето, зависи как и къде го използваш.  Има ситуации и сто думи ти стигат, има такива и десет хиляди са малко, от там и субективното усещане дали го знаеш или не.
Децата рядко изпадат в ситуации на сложни говорни взаимоотношения, те говорят малко папагалски. Нивото на езика е свързано също и с образованието и културата на човека, така че спорът кой колко знае от един език може да се води безкрайно

# 632
  • София
Както и да се оценяваш, за работа, където наистина е нужен език, а не просто да са го писали за авторитет, си искат сертификат или си правят тест.
Иначе бг-мама винаги е най-запозната кой колко е заблуден или не.

# 633
Кога съм живяла аз, кога детето живее. Може да съм минала с един език - английски, ама на децата това няма да им се случи. Друг е светът около тях Simple Smile

# 634
След кило водка всякакви езикови бариери падат.

# 635
Нали?! Получва се познание свише. Забелязала съм го и аз.

# 636
  • при моите любими
Не сме подали още. Преди малко се върнахме от море. Няколко пъти го подканвах, да вземе да ми каже как да ги пусна тия желания, на почивка бил, не можел да мисли за това, Преди час пак го подканвам, мачът е много важен и напрегнат в момента. Е да му се не види и тормоза, на който ме подлага. Заплаших го, че ако утре сутрин не ми е дал списък, подписан с плюнка и капка кръв, няма да подавам за никъде.
Така хубаво си починах и изведнъж ми образува нерви, тоя моя син.

# 637
cydonia, сложих краен срок на тая мъка и по примера на etomira тя си влезе в системата, подреди и подаде сама (даже не съм я карала, сама ме инструктира). За реденото ми беше ясно, че нищо не е ясно и й наложих рамки. То не може до безкрай.

# 638
Никога не са ми искали да държа изпит на английски за работа.

Смятам, че сега младите хора владеят много добре разговорен език (chit-chat) или любезности по мейли, но като се стигне до писане на сериозен текст става по-различно като трябва да ползваш термини и да защитаваш сложни концепции. Това е заради Netflix културата. Аз не помня специалните литературни думи, но нямам и нужда. Едно време ни учеха да си вадим непознатите думи и да си ги учим, сега на курсове по английски им казват да четат книга и да не вадят думите да ги разпознават от контекста. Четенето на книга е част от курс за B1.

Важното е да може да се изразяваш свободно и защитаваш гледната си точка в твоята сфера. Това стига. И дори има хора със сериозни пропуски, но са ценени специалисти, чужденците са супер толерантни. Дори те пишат грешно и с малки букви в неофициални писмени комуникации. А и някои други нации знаят доста по-развален английски и ние сме си добре.

Аз сега не разпознавам нивата, но може би B2 е достатъчно, стига да ползваш езика свободно.
Сега ако си преводач или пишеш юридически текстове или научни трябва по-високо ниво.

Масово хората ползват chatGPT за подобряване на текстовете. После даже има humanize тоолове за заличаване на AI следите. Grammarly е доста полезно, спелчек и autocomplete вече има почти навсякъде.

# 639

Извинявам се, ама след кило водка падат не само езиковите бариери, ами и пулса. 🤣🤣

# 640
  • София, Лагера
Току-що взех големия от летището, върна се от Берлин, беше на пробен униветситет там (сега ще бъде 11 клас).
Питам го как се е справял с немския с нейтив спикърите, а той: "А, аз на английски си говорех" Laughing Диване! Ще го "обадя" на класната му!

# 641
  • София
Тестът за език може да е интервю на съответния език, а не буквално тест.

Но след триста години официалният език на планетата Земя вероятно ще е развален английски, тук няма спор.

# 642
Момичета, какво ще правят тези от вас, на които децата не могат да присъстват на записването? На моя приятелка са ѝ казали, че няма как да запише детето ( не е навършило 14 години), ако то не присъства. И сега са в доста сложна ситуация.

# 643
cydonia - и аз вчера се върнах от почивка, на плажа даже справочника носех барабар с другите книги. 😝 Графикът беше - слънце, море, сравняване на балове, стастика и анализ, четене за училища, отзиви и следене на темите за кандидатстване, някой служебен имейл и за награда малко художествена литература и после отначало. 🙃 С две думи - имам нужда от още една почивка. 🙃😎☀

# 644
  • София
Момичета, какво ще правят тези от вас, на които децата не могат да присъстват на записването? На моя приятелка са ѝ казали, че няма как да запише детето ( не е навършило 14 години), ако то не присъства. И сега са в доста сложна ситуация.
Този въпрос беше обсъден в три поредни теми около 333 пъти. Изискването за наличие на дете е от съответното училище. Ако има такова изискване, вариантите са пълномощно, заверено от нотариус от детето към записващия или приятелско “дете под наем”.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 00:09 от buni

Общи условия

Активация на акаунт