Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 459
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Ние довечера  ще подадем.

Да ви попитам в списъка на задължителни документи за записване пише:
"Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика (или копие на всички проведени имунизации и реимунизации)".
Като им дадоха свидетелствата им върнаха имунизацонен паспорт и талоните за профилактичните прегледи от всички години.

Трябва ли сега нов имунизационен паспорт да искам от лекаря или този същия става за записването?

# 136
Скрит текст:
Mama Ru, те са ми отговорили, че няма право да участва в трето класиране, ако е записан където и да е в държавния прием в страната.
Да, за трето е така. Обаче може да е записан на първо в една област и да участва на второ в друга област. Поне аз така четох и разбрах. Някой да ме поправи, ако греша. За трето вече съм съгласна, така е.
Invierno, ок, ама е супер задължаващо и грубо да се прави график и да се привикват всички.

Mama Ru, да, но само ако не е приет първо желание . Иначе си губи мястото там, където е приет първо желание, но не е записан.

# 137
  • София
Ние довечера  ще подадем.

Да ви попитам в списъка на задължителни документи за записване пише:
"Копие на имунизационния паспорт издаден от лекуващия лекар на ученика (или копие на всички проведени имунизации и реимунизации)".
Като им дадоха свидетелствата им върнаха имунизацонен паспорт и талоните за профилактичните прегледи от всички години.

Трябва ли сега нов имунизационен паспорт да искам от лекаря или този същия става за записването?

Това не ви трябва за записването. Иначе си искат в началото на учебната година, както всяка година, актуална бележка за профилактичен преглед.

# 138
Ние довечера  ще подадем.

В нашето училище само дипломите раздадоха. Сега разбирам, че и други документи имало.
Доколото си спомням при голямото дете личната лекарка издаваше имунизационен паспорт.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:06 от sladkish4e

# 139
Само дипломи раздаваха при нас. Имунизационен паспорт са искали след като тръгнат на училище по някое време.
Оценки от дипломата още няма въведени, не вярвам и да се появят до преди класирането.

Довечера ще редим с детето. Вече сме ги избрали предварително, но държа да е до мен докато ги въвеждаме за да не каже после нещо различно. В крайна сметка изборът е неин, аз само въвеждам.
Стана ясно, че никое от приятелчетата й няма да има бал да продължи с нея и е много тъжна, въпреки че сме си говорили, че няма да е същият клас със същите деца независимо дали остава в същото училище или не.

Тези бъгове в държавния софтуер много ме дразнят, всичко се пише и се тества през пръсти и се прави директно продуктивно. Дано поне алгоритъма за класиране не са оплескали.
Та в тази връзка ще попълваме днес, че кой знае какво може да се случи, я ще падне сайта, я нещо друго.

# 140
  • София
Здравейте,
ще питам не за моите, а за близки деца.

1. За Френската в София аз съм чувала , че не е О.К.в последните години, но девойчето обаче явно иска френската. Вие имате ли впечатления. Детето е спортист, ходи всеки ден по 3 часа на тренировка, състезания, лагери, транспорта до залата си е отделно време. Дали натоварването е голямо и ще може ли да "издеяни", като се спряга и ходене на курсове по английски? Как се вписва там дете , което ще отсъства често , заради спортни ангажименти ?

2. Деругото дете иска математика, бала според мен ще стигне за НПМГ, но искат да имат резервни варианти , заради високите оценките тази година и ме питат за паралелката с математика в 31-во в София. Имате ли впечателения?

Благодаря!

# 141
Здравейте! Записвам се и аз в темата, защото до сега само ви четях Simple Smile Подадохме заявлението снощи, не сме писали много желания, защото част от професионалните гимназии направо ги прескачаме - детето не желае изобщо да чува за тях. Силно се надява да го приемат по първо желание и според изчисленията по статистиките би трябвало бала да стигне. За справка - от Варна сме.
Дублирането изчезна и при нас, оценките от свидетелството още не са въведени.

# 142
Благодаря, peneva и Hope, за коментарите и предупрежденията.
Въведе ги тийнът сутринта на голям екран и под зоркото око на сестра си. Всичко е точно, даже от дублирането не са се притеснили.
МОН-човците пак се изложиха. Бяха дублирали всички паралелки, без чисто новите такива. При 2АЕГ дублираният втори ред беше със старото име на паралелката с профили в него, което значи, че единият от записите е бил от мин. год. Сега ще кажат, че майките са препили и са виждали двойно. 🤣

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 10:33 от faviana

# 143
  • София
2. Деругото дете иска математика, бала според мен ще стигне за НПМГ, но искат да имат резервни варианти , заради високите оценките тази година и ме питат за паралелката с математика в 31-во в София. Имате ли впечателения?
Мисля, че имаше коментар по-напред точно в тази тема, че нивото на математика не е високо.

Няма ли да е по-добре да огледате езиковите гимназии с идея да се избере профил математика за 11 и 12 клас?
Гледах сайта на 1АЕГ например и там можеше да се избере математика като профил.

# 144
  • Варна
Здравейте!
Записвам се в новата тема Simple Smile
Ние още имаме колебания относно подреждането Rolling Eyes
Бала не стига за тези училища ,където иска, а там където му стигат не иска в нито една.
Избираме много трудно Head Band

# 145
Здравейте!
Записвам се в новата тема Simple Smile
Ние още имаме колебания относно подреждането Rolling Eyes
Бала не стига за тези училища ,където иска, а там където му стигат не иска в нито една.
Избираме много трудно Head Band
И при нас е нещо подобно, но не губя надежда Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 146
Здравейте,мами !
Изчезна ли дублирането на паралелките при вас ?
Питам Ви,понеже ние все още не сме  подавали,а изчакваме !

# 147
Е как да не е високо нивото на математика в математическите паралелки. Имат средно по 9 часа математика седмично след 8ми клас. Двете паралелки са с бал по- висок от всички езикови гимназии. В паралелките с биология, химия часовете мат са по-малко и там нивото няма да е такова, но те наблягат на други неща.
Мисля, че имаше коментар по-напред точно в тази тема, че нивото на математика не е високо.

Няма ли да е по-добре да огледате езиковите гимназии с идея да се избере профил математика за 11 и 12 клас?
Гледах сайта на 1АЕГ например и там можеше да се избере математика като профил.

# 148
Благодаря за темата!
Поздрави и целувки от вечния град!
Жегата е голяма! Мозъчните клетки омекнали и желания не могат да се редят.
Чакам да намерите всички бъгове и тогава ще редим!
Наздраве!!!

# 149
  • European Union
Оправиха дублирането, подавайте спокойно.

Ние ще мислим до утре.

Общи условия

Активация на акаунт