Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 139
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 510
  • София
aniK, и моят дом не блести от чистота и ред, но я ми виж табличките с паралелките.

# 511
Тези постоянно изскачещи коментари за СМГ са ми в стил "Вашето дете с 95+ точки не е за там, не кандидатсвайте! Голям гърч, не тормозете детето, че то не е състезател...", амалогично за (мнооооого гадния) немски език и (направо неприложимия) испански език Smiling Imp Не кандидатствайте там!
Абсолютно!
Две деца в СМГ - едната в паралелката на "генийчетата", другата в "сбирщайна". Прекрасни 5 г. за втората, която завърши с профили география и история, освен задължителните, и 5 не толкова прекрасни за "генийчето". И двете завършиха с пълен отличен, постигнат по различни начини и не с 80 задачи на ден, определено. Едната от първа любов математика, завърши с последна и настояща - физика. В СМГ учат нормални деца, които не учат само математика. Има и такива, дето се дрогират по екскурзии и купони, и осир@т хотелите, което не ги прави лоши по презумпция (млади са , пробват), има и момичета, които голяма част от списващите тук биха определили като к@рви, и ч@лг@ слушат. OMG какво падение!
След интензивно учене на немски и ниво, равно на C1 и една цел - учене в Германия от едната, в 11 и 12 клас европейските класации на aerospace engineering рязко се смениха от Мюнхен в полза на Делфт и съответно се смени и  топ 1 желание на девойката. Изгубено време с немския ? Не!  Ползва ли го в момента - не! Помага ли й в Нидерландия - да! Не може всичко да се прецени в 7-8 клас. Ще й е полезен ли за в бъдеще - кой знае какво ще реши за магистратура. Да вметна, че от скоро учи италиански заради възможна магистратура в Италия, която е на ... английски. Неведоми са пътищата.
От децата в Нидерландия 35-40% отпаднаха първата година (да похваля българчетата, че са умни и държеливи). Други се лутат. Пробват нещо друго, прекъсват, работят, прибират се в БГ, кандидатстват в други държави - провалени ли са ? Ми не са -  търсят си място под слънцето.
Малката - 8 г. в Шилер и заради определен учител не ще и да помисли за немски. Английски Б1/Б2 към момента. Няма бал за една заветна паралелка 164-о (моето у-ще), но категорично държи на италианския или испански като голяяяям компромис. Седмица не съм спала да премислям училища, среда, учители ,директори, учебни планове, всичко прегризАх с кориците. Изборът не е голям, но направих всичко това може би с ясното съзнание, че накрая най-вероятно ще послушам детето. Дали ще учи в Италия, дали ще го ползва - Божа работа! Идея нямам. (може би, ако сестра й..., ако другата й сестра..., ако реши за проф. гимназия... ,ако реши да се развива с икономика или дизайн..., и ако...баба ми беше мъжка Sad ).
Човек предполага - Господ разполага. Чертаем едни планове (аз винаги имам много точен план, дава ми увереност), докато не се случи нещо, което го преобръща с главата надолу.
Разбирам, че споделяме мнения, търсим мнението на масата (обикновено изразено в точки и бал), нормално е, но след една определена тънка линия става грозно (справка - предишната тема). Дишайте, бе хора! Животът е хубав, а и е най-вече такъв, какъвто ние си го направим! И най-вече - всички деца майка ги е раждала, нищо, че нашите са по-, по- най-. Heart
Обзалагам се, че твоето и моето са били в един клас. За немски не ще и да чуе, а заради прекрасната учителка по математика дето им спретнаха .. намрази тотално предмета .. въпреки читавия резултат на НВОто, който се дължи на уроците, на които ходеше.

# 512
  • София
В НЕГ немците преподавали също и на децата е ДСД, май математика и история. Не съм сигурна.
Но май най-много предмети им преподават чужденци в leistung. Там се преподавало много разчупено и под форма на дискусии, а в 11-12клас много  интензивно с профил Биол и Химия и други предмети.
Дали са вдъхновяващи, не знам.
Не е така в ДСД паралелките. Немците им преподават само по НЕ. Имат си native от 8 до 12 кл. Първите 3 г водят НЕ ИУЧ, а в 11 и 12 си делят модулите в профила с българския преподавател по НЕ.

# 513
Еее, само ние ли останахме без заредени оценки Simple Smile
И ние!
Не е за приказване!
Още се почесва с какво да почне и с кво да свърши, кое да прибави и кое да махне!
Не съм сигурна, че преди мача, довечера, ще се седне и наредят желанията1?!?!
Само да не остане подаването след утрешният мач, защото вече ще съм на прага на нервна криза!!!

# 514
  • София

bibi, тоя италиански и дизайн ме плашат да не е една професионална гимназия, която съчетава двете Rolling Eyes
Да, едно от 4 (четирите) желания е това.

# 515
Аз съм близнаци - разхвърляна, импулсивна. Въпреки това, още от шести клас започнах да оглеждам училища, професии и профили, статистики три години назад, класиране с минимални и максимални балове... И тази година трябваше да преглътна, че това, което ни се иска - училища в първата 1/3 на училищата в града няма да стане, защото детето няма да има успех за там. И трябваше да прекроя всички планове - и А, и Б и да мина на план В - спасяване на давещите се, където приемливите варианти се броят на пръстите на едната ми ръка и дори остават свободни пръсти. В добавка - кисел тийн, на когото и 100 пъти да обясня, че желанията трябва да са съобразени с възможностите през едното влязло, през другото излязло.

# 516
Момичета, някой има ли читава сламка на пълномощно от 14 -годишно дете към родител/роднина за записване в училище или да импровизирам.....

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 15:24 от Kalisi

# 517
  • Sofia

Имам въпрос от серията “basic” за 91во. Тъй като всички паралелки са с един и същ профил, реално избирайки го като таргетирано училище се появява само на един ред, нали така? ( но реално това са 90 момичета/90 момчета като прием)
Благодаря ви много!

# 518
Да, така е. Същото е и за английските и френската, където вторият език е еднакъв.

# 519
Да. И ние така писахме едно езиково с две еднакви паралелки прием, съответно излиза само като ЧЕ.

# 520
  • Sofia

Имам въпрос от серията “basic” за 91во. Тъй като всички паралелки са с един и същ профил, реално избирайки го като таргетирано училище се появява само на един ред, нали така? ( но реално това са 90 момичета/90 момчета като прием)
Благодаря ви много!

Така е.

pumpal, може и моят син като зет да се представи в друга светлина. Laughing Гледам, че с приятелката е различен - чисти, готви, помага...

bibi, имам достоверни много силно недобри отзиви за средата. Не избирайте само по език и добре звучаща специалност Hands Pray

# 521
  • София
Аз пък съм Риби - от шаран до акула го докарвам. Имам препратки към форумните Деви/но не е към табличките/ и елементи на Скорпион/на животинчето, не на зодията/. Горкият ми мъж Joy
Нищо не съм подавала още, чакам дЯцата да кажат "Хайде".
По въпроса за нейтив  - на последното събрание на Обществен съвет във 2АЕГ, новата директорка спомена, че от тази учебна година нямало да имат нейтив по АЕ. Нещо за пренасочване на проекта каза май. Сега установявам с изненада, че в 1 АЕГ май ще си имат нейтив. Или просто нямат инфо за тази година.

# 522
Зачетох ви се за успеваемостта на състезателите по Мат. преди много години.От тези, които познавам, няма неуспял.Ако някой се е разболял ментално, рови по кофите, е друга работа.

# 523
Аз пък съм Риби - от шаран до акула го докарвам. Имам препратки към форумните Деви/но не е към табличките/ и елементи на Скорпион/на животинчето, не на зодията/. Горкият ми мъж Joy
Нищо не съм подавала още, чакам дЯцата да кажат "Хайде".
По въпроса за нейтив  - на последното събрание на Обществен съвет във 2АЕГ, новата директорка спомена, че от тази учебна година нямало да имат нейтив по АЕ. Нещо за пренасочване на проекта каза май. Сега установявам с изненада, че в 1 АЕГ май ще си имат нейтив. Или просто нямат инфо за тази година.

в сайта не открих с учители чужди имена и в 1 АЕГ
https://www.fels-sofia.org/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0% … 5%D0%BB%D0%B8-205

Някъде бях чела, че по испански имат нейтив. Тук не пише също

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 16:45 от toplomliako

# 524
aniK моля да споделиш за училището, защото това е едно от най-исканите от дъщеря ни, наистина ще е полезно да знам защо не го препоръчваш.

Въпросът ми за преподавателите беше продиктуван от моята учителка по история, която съм учила на английски, а самата тя беше божествен преподавател, нямаше дете в класа, което да не я обича. И по история учехме и по английски, и знаеше как да хване интерес, беше строга когато се налагаше, управляваше с твърда ръка, но ни беше и другар. Случайно научих, че е на висока преподавателска длъжност в престижно училище и някак ми се прииска да намеря подобни преподаватели за наборката. За мен учителите са тези, които могат да те накарат да намразиш или да заобичаш предмет, това си е мое разбиране, моля не ме хапете. И дори да намеря такива преподаватели в 278 СУ (такова няма) пак би било супер.

Общи условия

Активация на акаунт