Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 148
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък днес направих една бърза резервация за моренце между първо и второ класиране 17-22 юли. Тъй де, имаме нужда от почивка.

# 646
Момичета, какво ще правят тези от вас, на които децата не могат да присъстват на записването? На моя приятелка са ѝ казали, че няма как да запише детето ( не е навършило 14 години), ако то не присъства. И сега са в доста сложна ситуация.
Този въпрос беше обсъден в три поредни теми около 333 пъти. Изискването за наличие на дете е от съответното училище. Ако има такова изискване, вариантите са пълномощно, заверено от нотариус от детето към записващия или приятелско “дете под наем”.
Прочетох всичко обсъдено, но не намирам отговор на казуса освен дете на заем, което ми се струва прекалено, за да бъдат спазени монските щуротии. Нотариусите отказват да заверят пълномощно от дете под 14 години. Заповедта за задължителен подпис от детето на заявлението идвала от МОН. Но според нотариусите това противоречи на закона и подписът на дете под 14 няма законова тежест. Детето го няма. На 3000 км е. Ако някой има полезен съвет, с радост ще го прочета.

# 647
  • София
Ноеми, ние да не сме били в един самолет с П.?

И като казах самолети, вие докато си говорите глупости, моето дете прочете Антигона. Мисля да купя още билети и да вземе да прочете целия списък. Което, ако направи, ще й е за първи път..

# 648
  • София
m.p.g., много нотариуси ще благоволят да вземат 30 лв. такса за заверка на собственоръчно написано за тази цел пълномощно. На вас колко нотариуса ви отказаха? Отново пиша, че не всяко училище спазва “монските щуротии”.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 00:25 от buni

# 649
  • София, Лагера

И като казах самолети, вие докато си говорите глупости, моето дете прочете Антигона. Мисля да купя още билети и да вземе да прочете целия списък. Което, ако направи, ще й е за първи път..
В този от Франкфурт Simple Smile

# 650
  • София

В този от Франкфурт Simple Smile

Баш.

# 651
От сайта на РУО: Указания за кампания по прием на ученици в  8 клас за учебната 2024-2025г.

Принтирал съм документа и не смятам да водя детето за записване, няма го и на двата етапа, на 13г.е.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 01:22 от osil

# 652
Дано ни вземат на първо класиране, че на второ вече ще е на 14 Mask

# 653
  • София
В 7мо СУ преди 2 години щерката я записах без да присъства, че беше на 500км. Нямаше проблем.

# 654
  • София

Прочетох всичко обсъдено, но не намирам отговор на казуса освен дете на заем, което ми се струва прекалено, за да бъдат спазени монските щуротии. Нотариусите отказват да заверят пълномощно от дете под 14 години. Заповедта за задължителен подпис от детето на заявлението идвала от МОН. Но според нотариусите това противоречи на закона и подписът на дете под 14 няма законова тежест. Детето го няма. На 3000 км е. Ако някой има полезен съвет, с радост ще го прочета.
Аз лично бих вдигнала грандиозен скандал, ако се опитат да ми откажат да запишат дете под 14 без негово присъствие и съм сигурна, че ще го запиша. Че и навършило 14 да е. Разпечатвате си указанията на РУО София от сайта им /макар и те да са доста неграмотни, но поне пише, че присъствието на детето е "желателно", не задължително/ и отивате с нагласа да не приемате "не" за отговор. Друг съвет не мога да дам.

# 655
От сайта на РУО: Указания за кампания по прием за 8 кл съм изпринтил документа и не смятам да водя детето за записване, няма го и на двата етапа, на 13г е.
Благодаря на вас и на Sanaka за точните отговори и помощта. Да се надяваме, че всичко ще мине безпроблемно и ще успеят да запишат детето, ще им изпратя заповедта да си я принтират.

# 656
  • European Union
Аз не бих вдигала скандал. Едно обаждане до РУО, че отказват да запишат прието дете ще е достатъчно.

# 657
Аз не бих вдигала скандал. Едно обаждане до РУО, че отказват да запишат прието дете ще е достатъчно.
Обадиха се днес до РУО в нашия град. От там абсолютно потвърдиха задължителното присъствие. В заявлението фигурирал подпис на ученика и щом министърът е спуснал такова, те били длъжни да спазят изискванията.

# 658
  • София
Малолетният е недееспособен, не може да изразява собствена воля и да извършва правни действия. ВМЕСТО, а не наред с него, правни дейстивия от негово име извършва родителят/настойникът. Подписът на малолетния, дори и въпросният да има такъв, няма никаква правна стойност. Навсякъде, където се изисква подпис на лице, което е малолетно, такъв полага неговият родител.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 09:11 от sanaka

# 659
А нищо не пречи това заявление да се принтира предварително, една празна бланка да имат и една с подписано дете и да се даде в краен случай, ако се стигне до невъзможност за записване по друг начин. Примерно на 133уч. в София на сайта има бланка. Пише подпис,не присъствие

Общи условия

Активация на акаунт