Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 321
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 930
Наредихме и ние желанията. Както иска набора. Най-трудно му беше да избере какво да сложи след физиката - колебаеше се м/у 2 паралелки. Там като гледаме баловете от миналата година имаголям шанс и за 2те. Гледахме плановете и на 2те училища; писа си негови плюсове и минуси.
В крайна сметка разиграхме сценка - отваря и вижда, че е приет в едно от 2те училища и това значи, че за другото няма вече шанс. И така реши.
Сложихме 26 желания.
Наздраве на всички!

# 931
  • София
Моят мъж ще гледа с една тумба приятели футбол на терасата. И аз докато оправям, вие сте изписани 3 стр.
И ние искаме ФР, ама сме мн далече. За това се надявам на 35, 133 или 18

Аз така млада, зелена, без подготовка и във ФЕГ, не се класирах, после шивашки техникум. Класика 1992 ме поканиха в Женева, 3 год по ред, плюс Франция. Влезнах френска лингвистика, после Канада и така. Аз къде търсих френския, той къде ме намери

Петък в 00.00 ли излизат Wink 😉😘

# 932
Одеве се върнах от разходка с куч.
На една площадка седят 4-ма набора и единият казва на колегата срещу него:
- брат, майка ми е полудяла с тия класирания. Много нервна, крещя снощи и на баща ми, а той само бира след бира отваря.
Кво ми пука на к@ра къде ще уча, искам даскалите да не ме занимават много и да има готини пичета...
Та това е!
Майките нервни, бащите пият бира, а на наборите не им пука.

Много се смях 😂😂😂 Бира винаги трябва да се пие 😂 Абсолютно помня наизуст един цитат от "Винету" на Карл Май, в който великият индианец казва буквално, като отпива с наслада : "Великият Маниту е научил белите мъже на много изкусни неща и правенето на бира не е най-незначителното между тях".
Не всички бащи са така незаинтересовани. Ето аз пия бира, но и отсега чета, научих от вас всичко за баловете и реденето, макар че имаме още две години.
Може би излишен зор, защото май ще го променят драстично НВО точно за нашия набор и нищо няма да е като сега...но аз си се готвя по темата.
Апропо, ЧС съвсем правилно каза, че пиша тук откакто детето ми беше в яслите. Вярно е. Затова и винаги съм правил информиран избор на училища😂

По - малко от месец преди миналогодишното НВО, жена ми се сети да пита дали сме запознати с графика и как става кандидатстването, нещо което вече бях проучил. После, преди първото класиране, въпреки моите убеждения, че дъщерята няма бал за НПМГ, СМГ, ТУЕС и Испанската, ме накара да наредим на първите седем места всички паралелки във 2АЕГ, че да не я приемели в някое от другите училища и да я прецакам.

Обаче е факт, че повечето бащи не са много запознати с образованието. Има една ФБ група - Татковците на София. Там за коли, всякакви други джаджи и почивки, ще намериш много инфо, но за образование почти нищо. Та и това ме провокира да си припомня юзърнейма и паролата за тук (профилът ми е правен по друг повод ч, свързан с щерката и не беше ползван около 13 години).

Наздраве с бира колега!!

# 933
Един глупав въпрос и от мен. ФЕГ има ли двор? Гледам на гугъл мапс, там където човек очаква да види двор, то паркинг... Училището ни е резервен, но най-реалистичен избор, та реших да го погледна как изглежда, дори само отгоре.
Сателитката на гуглето е от времето на стоежа на новия корпус и спортен салон. Трябва да е останал половин двор. Има снимки от разни събития в двора. Опитните споделете, моля!

Има си стандартен двор. За какво ви интересува това, че ми стана интересно. И кенефите са ок.

etomira, има със сигурност. Максималният бал ще е близо до 500.
Имам едни може би остарели представи, че учениците излизат на двора да се разведрят, или пък за часове по физическо в хубаво време.

# 934
Иначе, на дъщеря ми ФЕГ й беше втори избор, понеже било сравнително близо с трамвай от нас.

# 935
Благодаря, Le Vert!
И аз съм учил френски пък😂😂 Никнеймът на човека е точно на френски и значи "зеленият"😂😂😂 Пожелавам успех на всички, които искат ФЕГ(за нас си нямам идея какво ще искаме)😂

# 936
Ами моята половинка не пише във форума, но най-редовно се интересува какво казват форумските хора за балове, училища, изпитите. Предавам в резюме и за него това досега е достоверна информация. Simple Smile

# 937
Уффф, що не дават някоя точица за уседналост?! за кво ги инвестирахме тия милиони в жилище, да бяхме почнали частни уроци от 1 клас, тъкмо щяхме да ги изхарчим до 7 клас.

# 938
Уффф, що не дават някоя точица за уседналост?! за кво ги инвестирахме тия милиони в жилище, да бяхме почнали частни уроци от 1 клас, тъкмо щяхме да ги изхарчим до 7 клас.

Grinning Пък ако и двамата родители са от Сф, нека да са поне 5, а? Пък, ако са и поне 2-ро поколение - 10. За такива, които докажат, че са били тук още от основаването на града или, да речем, не по-късно от 20-ина годинки след това - без изпит, само да посочат с пръстче. Grinning:JoyJoy

Само някой да не се обиди. Просто майтап, развеселих се някак Cocktail

# 939
Понеже всички пишат ФЕГ като компромис. Няма ли поне още някое, освен моето дете, за което не е такъв?
За нас е първо желание.

# 940
Kalisi, тогава да приключваме с НВО. Направо предлагам да ги оставим с основно образование, а ако Съдбата е решила, ще ги сблъска с 3 езика, докторантура и няколко милиона в брой.
Ех, момичета...няма ненаказан позитивизъм за БГ мамата ... Grinning Grinning Grinning
Kalisi пий едно мохито и кажи "Наздраве" на завистливите...
Хубаво каза Kalisi, че бг мамата не прощава 😉
Понеже тя самата е изключение, черпя я едно Champagne и искрено и желая късмет Flowers Four Leaf Clover!

# 941
Може, може.
Аз по-скоро за близостта на адреса се натискам, за какво ми е да се здрависвам през прозореца с учителите от НЕГ, като нямаме заветните точки. То си е разхищетие на локация, някакси.

# 942
Ами моята половинка не пише във форума, но най-редовно се интересува какво казват форумските хора за балове, училища, изпитите. Предавам в резюме и за него това досега е достоверна информация. Simple Smile
А пък моят мъж влиза с моя профил и чете във форума. Запаметен е на неговия служебен компютър.
Наздраве за информираните татковци!
Beers

# 943
Може, може.
Аз по-скоро за близостта на адреса се натискам, за какво ми е да се здрависвам през прозореца с учителите от НЕГ, като нямаме заветните точки. То си е разхищетие на локация, някакси.

Е, то и ние сме между 73-то и НПГПФ, ама...

Редакция: сетих се, че то и 2АГ е до НПГПФ. Локация - чудо!

# 944
Май тази година ФЕГ е много желана, като ви чета. И защо не? Париж е прекрасен!
И аз започнах да чета "редене"-то "ренде", лошо.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 20:33 от laurentin

Общи условия

Активация на акаунт