Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 124
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 035
Защо тази година да е по-различна от обичайното?
Скрит текст:
Ако са равни стойностите за 26то място - да всички се класират.

Без значение кой на кое желание е. Това няма роля тук.

Има , в документите на МОН , разписан алгоритъм - при еднакъв бал как се процедира: сравняват се дипломите, ако са еднакви - се сравняват оценки по други предмети и т. н. , доста бяха изредени , и накрая , ако всичко е еднакво се приемат децата.

Да това е в наредбата
Проверява се първо дали са равни НВО резултатите. После бяло образуващите оценки и после среден резултат от дипломата на раздел А.
Което означава, че при струпване на еднаквости ще има мега надпланов прием. Четейки темата (не пиша често, но чета), въобще не е изключено тази година.

# 1 036
Честно казано ми е тъпо това сравнение по други показатели.
За едната паралелка балообразуващи са ИИ и ТП. Обикновено децата имат 89 или 100 точки там, та си е съвсем реално на НВО да имат еднакъв сбор и на балообразуващите също. И тогава отиваме на точка 3 - оценките от свидетелството, ама без музика, физическо, ИИ и ТП. Моето точно по 3 от тези предмети има петици и шестици. И хоп, някой го изместил, защото по география има 4, пък моето е с 3, ама по физическо моето е с 5, пък другото с 4. И защо географията, която не е балообразуващ да решава, а не физическото? Всички с последен равен бал трябва да бъдат приемани.

# 1 037
Защо тази година да е по-различна от обичайното?
Скрит текст:
Ако са равни стойностите за 26то място - да всички се класират.

Без значение кой на кое желание е. Това няма роля тук.

Има , в документите на МОН , разписан алгоритъм - при еднакъв бал как се процедира: сравняват се дипломите, ако са еднакви - се сравняват оценки по други предмети и т. н. , доста бяха изредени , и накрая , ако всичко е еднакво се приемат децата.

Да това е в наредбата
Проверява се първо дали са равни НВО резултатите. После бяло образуващите оценки и после среден резултат от дипломата на раздел А.
Което означава, че при струпване на еднаквости ще има мега надпланов прием. Четейки темата (не пиша често, но чета), въобще не е изключено тази година.

Ам, верно, че така съм го написала, но ми е простено. Първи седмокласник, първи впечатления от темите, неследяща статистики от минали години. Че дори и не сме в София. 😉 Мисля си за моето и разигравам сценарии.

# 1 038
  • Варна
Здравейте !
Ние имаме несъответствие в оценките ,какво се прави в този случай?
Изобразително изкуство е с 4 ,а  реално годишната му оценка е 6 .
Химия също има несъответствие..

# 1 039
  • София
Честно казано ми е тъпо това сравнение по други показатели.
За едната паралелка балообразуващи са ИИ и ТП. Обикновено децата имат 89 или 100 точки там, та си е съвсем реално на НВО да имат еднакъв сбор и на балообразуващите също. И тогава отиваме на точка 3 - оценките от свидетелството, ама без музика, физическо, ИИ и ТП. Моето точно по 3 от тези предмети има петици и шестици. И хоп, някой го изместил, защото по география има 4, пък моето е с 3, ама по физическо моето е с 5, пък другото с 4. И защо географията, която не е балообразуващ да решава, а не физическото? Всички с последен равен бал трябва да бъдат приемани.
И ако  всичките тези са  примерно 15, а паралелката е 1, какво правим...
Никога няма да е напълно честно, уви. С оценките от различни училища пък съвсем не може да стане..

# 1 040
NOmerci как така ще им обявяват публично точките от НВО?! Expressionless
Направо съм в шок. И ако някое дете не се е справило да се черви и пред един куп непознати. Това си е стрес за цял живот, особено ако детето е много чувствително. При нас похвалиха само 100точковците.

# 1 041
NOmerci как така ще им обявяват публично точките от НВО?! Expressionless
Направо съм в шок. И ако някое дете не се е справило да се черви и пред един куп непознати. Това си е стрес за цял живот, особено ако детето е много чувствително. При нас похвалиха само 100точковците.
И аз бях малко изумена... При това в низходящ ред : първо най-високите и така до най-ниските. Тия с високите стоят със свидетелствата сред другите, а тези без примират и чакат къде ще се паднат - по в средата или на опашката. Купон.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 23:27 от NOmerci

# 1 042
При нас и среден бал не споменаха в школо или другаде

# 1 043
  • София
Здравейте !
В системата са качени грешно ли? Ако е така още сутринта се обаждайте и подайте сигнал.

# 1 044
  • Варна
Здравейте !
В системата са качени грешно ли? Ако е така още сутринта се обаждайте и подайте сигнал.
Къде точно да се обадя? МОН?

# 1 045
Звънете на РУО, МОН, училище - настоятелно, да поправят, каквото е объркано. Аз ги гледах 5 пъти заради това.

# 1 046
  • София
[/quote]

РУО е отговорно за проследяването на въвеждането на оценките в системата. Сигнализирайте тях и училището на детето.

# 1 047
  • Варна

РУО е отговорно за проследяването на въвеждането на оценките в системата. Сигнализирайте тях и училището на детето.
[/quote]
Благодаря,утре ще се обадя.

# 1 048
Ходих сега да проверя оценки и желания. Всичко е наред.
Според мен нямат интеграция различните електронни дневници и кой знае как точно достигат оценките до МОН. При положение, че повече от 1ви юли реално ги въвеждат (края на уч година) е имало и ръчно някъде…
Дано всичко се оправи навреме з класирането!

# 1 049
Директора на училището първо... Вижте в електронния дневник и в edumon какво се вижда. Директорите пращат информация към националните бази данни по електронен път. Ако нещо не съответства в системата може заедно с него, като служебно лице да се прати мейл, да се звъни по телефони... Би трябвало да ви съдейства. Успех!

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 23:34 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт