Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 158 226
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 125
toplomliako, за спортистите си има Спортен диспансер, прегледът е всяка година и е доста обстоен

# 1 126
  • София
Аз, понеже съм безнадежно професионално увредена, винаги виждам възможно най-черните сценарии. И тъй като сме на море и сестра му му взе свидетелството, я бях инструктирала на мига да ми го снима и изпрати за проверка.
Velina_p, сигурна съм, че проблемът ще бъде решен навреме, само излишни нерви ще изхабите, за съжаление.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 10:24 от sanaka

# 1 127
Нашата лекарка отказва да издаде и праща детето на 4 кабинета....

Ее как така, не ми се струва редно. Ако има някакво съмнение (например има нарушение на зрението и непременно трябва специалист) - ок, но ако детето е здраво, защо да обикаля кабинети, ЛЛ не може да го преслуша ли.
На мен обратното не ми се струва редно, ама...
За Университета , верно че преди страшно много луни 🤫, обикаляхме почти всички кабинети.
Личен лекар не може да извърши проверка на зрението, така както това прави офталмолог (цветоусещане, очно налягане, диоптър, състояние на ретината и т. н- за специалности Компютърна графика, компютърна анимация, Приложно и системно и ред други, не може да направи подробен кардиологичен преглед, проверка на слуха и т.н.и т. н
На повечето места, специално в кабинетите на ЛЛ, подобна апаратура липсва и не е нужна.
Всяка жаба да си знае локвата. Друг е въпросът, че ....карай да върви.
Това го преглътнах. Избирам си битките.
Личното ми мнение е, че трябва да се минава през кабинети. ЛЛ има само обща информация.

Ама то вие можете да си ги обиколите, щом искате… Аз не виждам защо е подробен кардиологичен преглед за училище по компютърни системи, но знае ли човек.
В училищата, пред които ще ни трябва медицинското са публикували заявления, на които ясно и точно пише медицинско свидетелство от общопрактикуващ лекар. Незнам защо трябва да обикаля кабинети...

# 1 128
Цитат на: Beauty queen link=topic=1671922.msg48280745#msg48280745 date=1720681594.

Е щом сте се прегледали обстойно, значи всичко е наред Simple Smile
🙂 Да, но това едва ли някого го интересува, освен домашните.
Писах, не за да рапортувам, а за да изразя лично мнение, как е редно да бъде и че на места се прави.
Киди - да, ЛЛ издава, като отбелязва и резултатите от колегите си. Но да, практиката е друга. Случили сте на ЛЛ. ❤️
П. П - и аз ходих да проверявам оценки. 🤦😁 За пореден път.

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 10:22 от *FIORE*

# 1 129
  • при моите любими
На тази възраст е добре да се направи кардиологичен преглед. Особено ако се спортува. Поради бързия растеж може да се откючат някои заболявания. (имаше трагичен случай със сина на бивш президент)
На децата, които спортуват активно се правят задължителни прегледи. Въпреки, че съм присъствала на няколко и не са кой знае колко прецизни по мое мнение.
На нас многократно ни писаха от училището да си прегледаме оценките в дипломите и като се появят в системата да се направи проверка. При нужда се сигнализира училището и то уведомява, който трябва да се случат поправките. Сигурна съм, че всичко ще се нареди при децата с объркани оценки.

# 1 130
Мен пък един път не ме проверяват сейвнала съм си паролата и ме логва.

Е, то и аз съм си ги сейвнала, но при всеки опит за влизане в профила, ми излиза екран: Verifying that you are human. This may take a few seconds. Smirk И чак след като се уверят, че все още съм човек, ме пуска да продължа напред.

Sanaka, някакво лично отношение усещам към теб от Мон! SobПри мен нито веднъж не ме е проверил, явно съм доста надеждна човечка!

Аз днес искам класиране, може и след 15ч, няма да се разсърдя на МОН, но си го искам днес.

Проверих оценки и желания пак, всичко е коректно, чакам!

# 1 131
  • Варна
Velina_p, как ти ще си виновна?! Следващия път ще кажат, че и сама си написала оценките. Абсурдна история.
Стискам палци. Кога ще са готови с новата диплома?
Имаше и въпрос от типа ,дали не съм правила някакви уговорки с  учителите за промяна на оценката...наистина абсурдна ситуация.
Дипломата за около час  ,може би ,ще в готова ,чакам да ми се обадят да я подпиша.
Дано благоприятно се разреши ситуацията!
Успех!!!

# 1 132
  • София
toplomliako, за спортистите си има Спортен диспансер, прегледът е всяка година и е доста обстоен
И това не е така. Наборката е картотекиран състезател по кикбокс. Преди ВСЯКО международно състезание изискват 1 куп медицински документи и им правят прегледи (преди беше при ЛЛ, но надигнахме вой, че се чака безумно и се организираха с лекар от клуба или федерацията, в зависимост от ранга на състезанието).
Тренира от ПГ и за спортен диспансер никой, никога не е обелил дума.
За някои паралелки от ПГ за мен очният преглед е задължителен.
Имам горчив опит от пропуснати очни прегледи. Никой не ми беше казал, че има график за очни прегледи още от бебе. Безкрайно уважавам педиатърката ни, но това никога няма да й/си го простя. Светеше им с някакво фенерче в очите и толкоз. Отива наборката в ПГ в у-ще и там учителката забеляза, че има проблем. Към момента е висок диоптър късогледство, който расте с нея. Преди 2 г, дръпна 11 см. за 1 г. и диоптърът скочи. Не зная, какво щеше да е, ако беше сложила очилата на 2 , а не на 6 г., но все ми се чини, че щеше да е по-добре. Sad

Последна редакция: чт, 11 юли 2024, 10:46 от bibi

# 1 133
Аз малко да ви се оплача по повод НВО-тата и оценяването им. Каката сега е 7 клас и беше орязана на НВО-то по БЕЛ. Ходихме да го разгледаме преразказа  взети 8 точки – за две запетаи, на едно място сгрешено време и една техническа грешка. На пробните изпити детето най-много 3-4 точки са й отнемали за подобни грешки тук двойно повече. Жената с която разглеждахме работата беше любезна и отзивчива, но така били решили проверяващите и толкова. И това е български има много голяма степен субективизъм. И ближем рани, че са орязали детето и сега се молим да стигне бала където се е насочила. Innocent
Сина ми обаче е 4 клас има отнети 3 точки НВО по математика . Ходих да видя какви са грешките - оказа се че една от задачите има посочени два отговора. Верният е А - и е отбелязах с X , а има отбелязан и втори отговор в случая Б с V. Всички останали отговори, сина ми е отбелязвал с X. И той твърди че не е имал задача с два отбелязани отговора. Задачата е изключително лесна и ми е трудно да повярвам, че точно на тази задача е имал съмнения за отговора. Хипотетично, някой може да е дописал отметката и тази задача не се признава автоматично. Писах до РУО да разгледат теста отново. Отговориха ми че е сгрешил 1 задача и за това са отнети точките, а не 16 както са казали комисията. Поисках да видя оригиналната работа на сина ми за да се уверя коя задача е сгрешил точно. И о чудо .. отговориха ми че 1 месец след изпитите оригиналните тестове работи се унищожават. Могат да ми покажат сканирано копие на НВО-то му, но все пак сканираните не са като да се гледа оригинал. Да подчертая, че детето е прието в СМГ и без пълен брой точки на НВО-то. Извода ми е -  тези от РУО-то, не могат да докажат оценката която са сложили и защо са я сложили ей това ме вбеси в каква държава живеем .. могат да ни манипулират както си искат …..
Имах нужда с някой да споделя мъката си. Опитах се да се преборя, но за сега удрям на камък . Разбира се това не ме отказва ще продължавам да търся справедливост Smiley

# 1 134
Добър ден, нетърпеливи майки.
Относно медицинското вярно, проформа е и аз смятам, че не е правилно, но ...

# 1 135
Здравейте!
Аз съм със обърканите оценки…Оказа се ,че в самата диплома са объркали оценките.как не съм ги видяла😫😫!
Бях при директора ,според нея аз съм си виновна ,че не съм ги видяла по-рано.Сега правят нова диплома,,после е се обажда в Руо и дано стане.
Иначе ,ако така остане и не успеят ,няма да се класира в почти нито едно желанно училище ...Голям проблем !
В 50-годишната история на училището това  никога не се е случвало. Не съм мигнала са тази нощ.
Стискайте ми палци пи-бързо да оправят проблема..

Дъщеря ми си взе свидетелството вчера, че преди това я нямаше. Прибира се вкъщи и се оказва че в свидетелството няма нито една оценка освен точките от матурите. Обадих се в училището и там ми казаха че е станала техническа грешка при отпечатването но да не се притеснявам тъй като свидетелството ще ми трябва при записването и ще го оправят в понеделник. Разбира се не им дадох никаква вяра и се оказа, че въобще не бяха подали оценките към Мон и в инфоприем също не се зареждаха. Обадих им се обясних че проблема не е само в свидетелството а в самото подаване на информация. Накрая се усетиха че са объркали нещата по радикално и ми се обадиха да взема новото свидетелство и до половин час излязоха и оценките в системата. Надявам се да няма повече проблеми. Пожелавам ви успех и на Вас! Настоявайте да оправят нещата

# 1 136
За медицинското - ние бяхме при ЛЛ и по- време на прегледа се установи, че синът ми има късогледство. Виждал е само първия ред на таблицата. По принцип сме правили профилактични прегледи при офталмолог, мисля, че последно преди около година беше. Синът ми не се е оплаквал междувременно, а изглежда се е мъчил. Така че съм благодарна, че прегледът не беше проформа и ще вземем мерки.

# 1 137
При нас ЛЛ го прегледа, преслуша, провери зрението и т.н. и ни издаде медицинското, без да обикаляме допълнително никъде. Има и някаква такса, при нас беше 10 лв.
При нас нищо не прави, само егн поиска и 20 лв., нищо, че сме най-бедната област.

# 1 138
Здравейте!
Аз съм със обърканите оценки…Оказа се ,че в самата диплома са объркали оценките.как не съм ги видяла😫😫!
Бях при директора ,според нея аз съм си виновна ,че не съм ги видяла по-рано.Сега правят нова диплома,,после е се обажда в Руо и дано стане.
Иначе ,ако така остане и не успеят ,няма да се класира в почти нито едно желанно училище ...Голям проблем !
В 50-годишната история на училището това  никога не се е случвало. Не съм мигнала са тази нощ.
Стискайте ми палци пи-бързо да оправят проблема..

Дъщеря ми си взе свидетелството вчера, че преди това я нямаше. Прибира се вкъщи и се оказва че в свидетелството няма нито една оценка освен точките от матурите. Обадих се в училището и там ми казаха че е станала техническа грешка при отпечатването но да не се притеснявам тъй като свидетелството ще ми трябва при записването и ще го оправят в понеделник. Разбира се не им дадох никаква вяра и се оказа, че въобще не бяха подали оценките към Мон и в инфоприем също не се зареждаха. Обадих им се обясних че проблема не е само в свидетелството а в самото подаване на информация. Накрая се усетиха че са объркали нещата по радикално и ми се обадиха да взема новото свидетелство и до половин час излязоха и оценките в системата. Надявам се да няма повече проблеми. Пожелавам ви успех и на Вас! Настоявайте да оправят нещата

Open MouthFlushedЕ, не...

# 1 139
Аз имах предвид нещо подобно, че ЛЛ трябва да прегледа и при данни за проблем да прати при специалист. Това си е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт