Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 235
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 845
Mur, кое е нередното? Подсъдно ли е?
Да кандидатстваш там, където изобщо нямаш намерение да ходиш.
Това че не е подсъдно, не го прави уместно, редно, правилно и т.н.
Дори не мога да разбера идеята на подобно действие, защото ако толкова искаш да видиш дали би се класирал с твоите точки, това ще стане ясно когато излязат резултатите. Но може би на теб са ти ясни подбудите на подобно поведение?!

Аз претенции за божии способности нямам и затова не се наемам да кажа какви са чуждите подбуди. Всеки е в правото си да прави така както реши, след като не нарушава никой закон. Вие пък какво толкова ви бърка, че някой подал в повече области. Какво мисли само той си знае.

Etomira, изказването ми беше съвсем добронамерено.

# 1 846
Не се ядосвайте, второ класиране на практика е решаващото. Тогава стават промените, разместванията, кой се е записал... то показва по-реалните шансове. Да, чудесно е да са приети децата на първо класиране по първо желание, но малцина имат този шанс.

Така че не се терзайте, изчакайте си второ класиране, дори да имате минимален шанс да се преместите нагоре по желанията, пак е нещо и всичко се случва, а най-вече - НИЩО не губите. Само още няколко дни чакане, ама то цяла година това се чака така или иначе.

Пример от миналата година - балът на така желаната Испанска падна само с 2 точки (а на нас ни трябваха още 4). За сметка на това балът на 73 с АЕ падна с 6 точки, въпреки че по прогнозите (+ предната година) трябваше да падне само с 2. Така че всичко се случва!
Абсолютно подкрепям! И добавям личното си мнение: второ класиране е за недоволните от първо и сигурните в подредбата на желанията. Трето е за високите балове, ощетени от съдбата на първо и второ. Четвъртото... Simple Smile - не го отписвайте, но много мислете, следете информацията от надеждни източници (с едно наум за откровеността на пишещите тук - моите уважения), и можещите да преценят най-добрата сигурна алтернатива. Моите уважения и подкрепа за тях! Simple Smile

# 1 847
Значи аз тотално съм изтрещяла, при нас е 40 градуса. Мислех, че можем да идем в понеделник и да заявим участие за второ класиране. Но сега чета от МОН:

За I класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.

Като приети на първо желание, значи записваме детето, да не си изпуснем мястото. Ако второ класиране в другата област даде шанс, тогава ще му мислим.
Ще ми е супер гадно да си изпусне тук първото желание заради имагинерни идеи другаде.
Не ми обръщайте внимание, сама си се ядосах, затова го написах. Simple Smile

# 1 848
Всеки може да се оплаква, да споделя. Това е група за седмокласници. Няма "фейс контрол" на брой точки, кой да пише и кой не.

# 1 849
Честито на класираните по първо желание🎉
Успех на второ класиране на тези, които продължават напред🍀
Записвам се и аз: наборът класиран на второ желание- софтуерни и хардуерни науки в пмг / първо желание математика и информатика в пмг/. Но той е доволен и не иска да участва на второ класиране. На 3.25 точки разлика е от първото желание, но пък иска да учи компютърни науки в университет и може би е попаднал в правилната паралелка😀 Ще се записваме следващата седмица.

# 1 850
  • при моите любими
Определено бях емоционална днес. И още съм от части, първо защото съм 100% сигурна в подбудите на кандидатстване в друга област в конкретната ситуация и моят личен мироглед не може да го приеме спокойно, да прецакаш умишлено някой заради хвалбата. Изобщо не коментирам хора, кандидатстващи в няколко области с желание да попаднеш на по-добро място, дори и финално да не се случи това преместване. Да, не е незаконно, нито наказуемо и по правилата на системата, но морално за мен не е. За моето дете гроздето не е кисело, но около мен има други деца, които днес са разстроени и ще чакат още седмица да се сбъдне тяхната мечта, за мечтаното училище. Ми не е готино. Изобщо в никаква паница на никой не гледам. Даже не знам от къде дойдоха тези коментари. Моето дете се е пребори за мястото на което е и е щастлив от това.

# 1 851
  • Варна
Къде мога да видя за Варна минимален и максимален бал за абсолютно всички училища и паралелки от първо класиране?

# 1 852
Къде мога да видя за Варна минимален и максимален бал за абсолютно всички училища и паралелки от първо класиране?

На сайта на РУО Варна обявяват тази статистика, но предвид "бързината" им, очаквам най-рано в понеделник да я публикуват.

# 1 853
  • в града на вечния купон
В тази тема имаше въпрос относно при трето класиране бал,,0,,
Не мога в момента да намеря отговорите.
Но имам спомен, че това означава, че не е имало кандидати?

# 1 854
Моят син е приет на първо класиране в ПМГ Благоевград,С първо желание Софтуерни и хардуерни науки с разширено изучаване на английски.Балът му беше 403 точки.Имаше 76 точки по математика 75 по БЕЛ.И шестици от свидетелството.

# 1 855
Определено бях емоционална днес. И още съм от части, първо защото съм 100% сигурна в подбудите на кандидатстване в друга област в конкретната ситуация и моят личен мироглед не може да го приеме спокойно, да прецакаш умишлено някой заради хвалбата. Изобщо не коментирам хора, кандидатстващи в няколко области с желание да попаднеш на по-добро място, дори и финално да не се случи това преместване. Да, не е незаконно, нито наказуемо и по правилата на системата, но морално за мен не е. За моето дете гроздето не е кисело, но около мен има други деца, които днес са разстроени и ще чакат още седмица да се сбъдне тяхната мечта, за мечтаното училище. Ми не е готино. Изобщо в никаква паница на никой не гледам. Даже не знам от къде дойдоха тези коментари. Моето дете се е пребори за мястото на което е и е щастлив от това.

Всеки се опитва да се подсигури двойно и тройно, ако има такава възможност. И не виждам защо го приемаш толкова навътре, още повече на второ класиране изместеното дете пак ще си влезе. Не е само от его и за фукня.
Някога и ние имахме за цел СМГ, но детето кандидатства и в АК, и в НПМГ, защото (както се каза много пъти) на изпита всичко може да се случи. А и никога не знае накрая, като излезе класирането, какъв акъл ще ти дойде.
Иначе съм съгласна, че не е приятно за тези от едната страна на барикадата, но и онези от другата си имат своя обосновка.

# 1 856
И в Перник е вдигнат бала и то доста досега не минавал 400 точки!

# 1 857
  • Варна

На сайта на РУО Варна обявяват тази статистика, но предвид "бързината" им, очаквам най-рано в понеделник да я публикуват.
В сайта на Дидева е качен.
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 05ZlI5xTJR1hF-vNg

# 1 858
  • София
В тази тема имаше въпрос относно при трето класиране бал,,0,,
Не мога в момента да намеря отговорите.
Но имам спомен, че това означава, че не е имало кандидати?
Според мои спомени, че няма свободни места.

# 1 859
  • В Страната на чудесата
Аhoney, jsed и sessil, ужасно се радвам за вашите деца! Избраните училища ще им дадат много, но в същото време те самите ще бъдат най-голямото богатство за училищата си, вярвам силно в това.

Успех и занапред! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 19:42 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт