Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 291
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 815
  • Пловдив
Като потърпевша 3! пъти от избора на родителите си, а не моят собствен, съм се зарекла, че няма да се меся в желанията на децата относно образованието им.
Да, може да дам съвет, да може да изкажа мнение, но в крайна сметка, решението за това къде и какво че учат си е изцяло тяхна отговорност!
Свива ми се сърцето, че предпочита, да е на 200 километра от вкъщи, на общежитие, пред това, да си е вкъщи при нас и да учи същото в МГ в града, но се усмихвам и му пожелавам успех.
Единственото, което можем да направим като родители е това, да го подкрепим в решението му и да търсим познати в училището и общежитието Smiling Imp (вече намерих, но набора и идея си няма, та няма да е съвсем без контрол там Smirk)

Успех на всички деца, тръпнещи в очакване на следващо класиране!
п.с. освобождава се със сигурност едно местенце в СП на МГ Пловдив

# 1 816

Девойката се бори за инт. дизайн Вазова, като балът и е така 394.75

Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова"   Интериорен дизайн - ФЕ   394.75   0.00   411.50
Миналата година няма балове, с които да сравнявам, дали ще има шанс?
Е, как да няма за миналата година?

# 1 817
  • София
И аз не исках да се бъркам в избора на дъщеря си - тя отсече "Първи език АЕ, а втори - ИЕ". И точка. Но ме е яд, защото дори ФЕГ оглеждахме- т.е като първи език да е ФЕ. Как ли не говорих, съветвах  - не та не. Подреди ги така 2АЕГ с ИЕ, 1АЕГ с ИЕ и 32-ро с ИЕ. И това е. А като гледам, че минималният във 2АЕГ е с 10 точки над нейния- всичко е ясно.
Здраве да е, изборът е неин. Дано е удовлетворена и другата година по това време

# 1 818
Mur, по-спокойно, няма да има никой ощетен. Да говориш против близки хора не може да бъде оправдано с нищо, дори и с великото кандидатстване след 7 клас.
Не е така. Въпросният експериментатор едва ли е единствен, съответно няколко деца, ще чакат 2-ро класиране, вместо да си отдъхнат още днес, те и техните родители!
А да оправдаваш близки хора, когато правят нередни неща само защото са "наши хора", си има други квалификации, независимо от обстоятелствата.

# 1 819
Mur, кое е нередното? Подсъдно ли е?

# 1 820
Здравейте! Какъв е шансът според вас на второ класиране да отиде в 31-во с немски и английски - 4 точки разлика? Благодаря предварително за мненията!

# 1 821
Не помня коя година, имаше един образ, който беше подал в 10-12 области, в крайна сметка ще учи в една, няма нужда от натягане, и във Варна подават от Добрич, Шумен, Балчик и т.н., но идват да учат много малко деца, местата в крайна сметка се наместват на второ класиране.

# 1 822
Mur, кое е нередното? Подсъдно ли е?
Да кандидатстваш там, където изобщо нямаш намерение да ходиш.
Това че не е подсъдно, не го прави уместно, редно, правилно и т.н.
Дори не мога да разбера идеята на подобно действие, защото ако толкова искаш да видиш дали би се класирал с твоите точки, това ще стане ясно когато излязат резултатите. Но може би на теб са ти ясни подбудите на подобно поведение?!

# 1 823
По въпроса с кандидатване в две области. Да, по правилата е

Но децата, които участват и се класират на второ и не се запишат ще ощетят едно дете прието на по-ниско желание вместо тях и записало се на ниското.  Понеже на 3то няма да рискуват и ще си останат на ниското желание от второ класиране.
(Но те могат да го правят и за трето и пак да не се записват в тази област, пак същия казус, трябва хората да играят на 4то...)

Това е. Имат право спрямо правилата на МОН. Но?

Защо в София не можеш да имаш две първи или повече... Както е беше в университетите и се определяш на второ, като си дадеш дипломата. Така би било по-справедливо. Но аз не пиша закона или наредбата. Реших да обясня само

# 1 824
  • София
Но може би на теб са ти ясни подбудите на подобно поведение?!
Мур, може ли по-лекичко с  подобни намеци,  детето на Динчо го познавам и винаги е искало една определена паралелка в една определена гимназия. В неговото време приемът беше по-друг и разликата между неговия бал и този на последното прието дете беше огромна, днес такъв диапазон  в същата е невъзможен. Тоест говорим за толкова ясна визия какво е искал, че едва ли точно те биха подали другаде. Но пък има деца, които не са толкова наясно къде би било по-добре  и може и да се колебаят  до последно между някоя  по-слабичка провинциална МГ в родния им град и  СМГ (понеже нека не се лъжем, не  всички МГ са някакви топ ).Не  визирам конкретно случая на Сидония, а  съвсем условен...

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 18:03 от пенсионирана русалка

# 1 825
  • София

Успех, каквото и да изберете, да е най-доброто за вас. Другия път не се подигравайте на другарчетата Innocent

Благодаря! Не съм се подигравала на никого, освен на себе си и донякъде на дъщеря ми в цитирания от вас пост. Не е в мой стил. И продължавам да смятам, че известна хигиена и съобразяване с аудиторията са нещо много хубаво.

По темата за подаването само за спорта - може да има деца, които в разочарованието си няма да участват на второ класиране и те да са ощетени. От друга страна, всеки е свободен да се пробва навсякъде. От трета, животът не е честен. Та тази ситуация има толкова много нюанси, че никой не е прав и в същото време всички са прави.

И това, че едно нещо не е подсъдно, не означава, че е морално оправдано.

# 1 826
Здравейте! Какъв е шансът според вас на второ класиране да отиде в 31-во с немски и английски - 4 точки разлика? Благодаря предварително за мненията!

Само да ни приемат във френската, веднага освобождаваме едно място в немската паралелка на 31во. 😉
Шегата на страна, според мен 4т не са много и има шанс да падне балът.

# 1 827
Наборката е приела на първото си желание в Гимназията по програмине в Бургас, ако има други деца, пишете ми Simple Smile
Честито на приетите деца и успех на всички, които ще участват в следващо класиране ! Flowers Four Leaf Clover
Здравейте! Моята госпожица също е приета там на първо желание  Simple Smile

# 1 828
  • Sofia
Засегнатите от чужди действия следващия път като изкарат 500 т. , да правят каквото искат. Как пък не взема да държа сметка за чужд избор. Много знаем ние дали пък не искат да опитат в СМГ. Неуместно е само, че са се хвалили на хора с по-малки възможности.

# 1 829
Но може би на теб са ти ясни подбудите на подобно поведение?!
Мур, може ли по-лекичко с  подобни намеци,  детето на Динчо го познавам ...
Не говорим за неговото дете.
На мен наистина ми е интересно каква е мотивацията на някой, който няма намерение да се мести в друг град, да си прави труда да кандидатства и да реди желания и за там? Скучно му е класирането в неговия град и ей така си играе...

Общи условия

Активация на акаунт