Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 235
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 860
  • София
Тука има ли някой японец в 138мо някое мнение да каже , благодаря Ви
Успех на всички и на второ, ние се двоумим между 138 японец и НФСГ френски

# 1 861
Къде мога да видя за Варна минимален и максимален бал за абсолютно всички училища и паралелки от първо класиране?
На сайта на Дидева, както и на страницата на РУО Варна, прием 8 клас
И аз с въпрос. За някои години имаше информация за брой деца подали за дадена паралелка, брой първи желания за тази паралелка, а сега я няма тази информация. Дали ще се появи преди второ класиране?

# 1 862
  • София
За испанската е по-висок балът от немската ли?
Извинявам се, не мога да отварям пдф на телефона и не ми се инсталира в момента...

# 1 863
  • София
Момичета, спокойно. Не обръщайте внимание на очевидни провокации.
Темата ще се върне към нормалния тон или поне силно се надявам.

Иначе и аз не мога да разбера ‘спортистите’ в кандидатстване и за градини, и за училища. Ама - разни хора, разни идеали.

# 1 864
По- висок е, да. Харесва ми тази класация на Дидева, където се съобразява с особеностите на всяко училище и кое НВО по колко се умножава, за да има съпоставяне:
https://m.facebook.com/story.php?id=100057570276369&story_fbid=940198387909162

# 1 865
Определено бях емоционална днес. И още съм от части, първо защото съм 100% сигурна в подбудите на кандидатстване в друга област в конкретната ситуация и моят личен мироглед не може да го приеме спокойно, да прецакаш умишлено някой заради хвалбата. Изобщо не коментирам хора, кандидатстващи в няколко области с желание да попаднеш на по-добро място, дори и финално да не се случи това преместване. Да, не е незаконно, нито наказуемо и по правилата на системата, но морално за мен не е. За моето дете гроздето не е кисело, но около мен има други деца, които днес са разстроени и ще чакат още седмица да се сбъдне тяхната мечта, за мечтаното училище. Ми не е готино. Изобщо в никаква паница на никой не гледам. Даже не знам от къде дойдоха тези коментари. Моето дете се е пребори за мястото на което е и е щастлив от това.

Защо да е прецакване? Нали няма да се запише на 1-во класиране и мястото ще се освободи за желаещите? Или аз не си спомням добре от миналата година?

Щом правилата го позволяват всеки е свободен да прави каквото сметне за добре. Който иска да е класиран на 1-во класиране, просто изкарва 500 и толкоз.

# 1 866
https://www.sofia24.bg/novini/sofia/Eto-gi-nai-zhelanite-special … -iznenada-2184218

Пише кои са най - желаните паралелки

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 20:31 от toplomliako

# 1 867
Потърпевшо не е едно дете, а всяко следващо, което чака по веригата. И въздействието не е само на 1во класиране. Много повече деца биха имали шанс да попаднат на мечтаното място в рамките на 2те класирания, ако няма такива кандидатствали ей така.

# 1 868
За мен е много е неетично, меко казано, да кандидатстваш в друга област само за спорта, без да имаш намерения. Естествено, че прецакваш безмислено децата от там, макар и временно.
Радвам се за всички приети и доволни седмокласници! Успех на останалите на второ класиране!
Радвам се за физиците на jsed и sesil, които се събраха!
Доволни сме у нас. Наздраве! 🥂

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 20:28 от faviana

# 1 869
  • Бургас
Наборката е приела на първото си желание в Гимназията по програмине в Бургас, ако има други деца, пишете ми Simple Smile
Честито на приетите деца и успех на всички, които ще участват в следващо класиране ! Flowers Four Leaf Clover
Здравейте! Моята госпожица също е приета там на първо желание  Simple Smile

Здравейте! В коя паралелка е? 😊

# 1 870
Потърпевшо не е едно дете, а всяко следващо, което чака по веригата. И въздействието не е само на 1во класиране. Много повече деца биха имали шанс да попаднат на мечтаното място в рамките на 2те класирания, ако няма такива кандидатствали ей така.

И как точно става това?
Придвижването напред във второ класиране е благодарение точно на децата, които освобождават места на първо.

# 1 871
  • Бг-мама
Сидония няколко пъти обясни, че знае със сигурност че кандидатстването на детето в другата област е единствено и само с цел да се похвалят, че балът му стига и за там. Кое не стана ясно? В този случай наистина си е чиста проба егоизъм и начесване на его!

# 1 872
  • София по рождение
Дъщеря ми е приета първо желание, първо класиране СГСАГ.
Отварям скоба, че тя избра геодезия, а не архитектура да запише на първо място.
Отварям още една скоба, че влиза в тази специалност абсолютно на косъм.

И съм супер впечатлена че в трите паралелки с най-висок бал в СГСАГ- Архитектура с АЕ, Архитектура с НЕ и Геодезия, балът се е вдигнал с над 30 точки спрямо миналата година...

Доста съм озадачена...

При езиковите гимназии толкова ли е нараснал балът или това е някаква нова тенденция към по - технически специалности тази година?
Браво за избора!
Синът ми завърши архитектура във Виена и работи от няколко години. Препоръча на малкия си.брат, когато стигне до СГСАГ, да впише в желанията си именно първо Геодезия. Търсени специалисти и още в гимназията ги взимат на платен стаж по фирмите. И тук и в Австрия са доста търсени, добре платени и най-важното - могат да упражняват професията и без висше. И архитектите, и строителните инженери, както и пътните не могат да пипнат нищо без геодезист.
Преди им трябваше един триножник (или там както се казва), сега купувате един дрон и отваря фирма.
Успех!

# 1 873
Миналата година, дъщерята на колегата кандидатства за езиковата, завършена от майка й (в друг областен град). Естествено, нямаше намерение да учи там, но така за спорта. Казах му, че не е ок да поставя под напрежение други деца, той се съгласи с мен, но дъщеря му държала и решили да не й чупят хатъра.

Не го разбирам това за спорта. Да, после ще вземе мястото вероятно следващото по бал дете, но до второ класиране ти поставяш под напрежение едно дете, минало напрежението седми клас. Не е ок това, не е честно, а и 500 точки изкарват единици. Обаче, на чужд гръб и сто тояги са малко.

# 1 874
В тази тема имаше въпрос относно при трето класиране бал,,0,,
Не мога в момента да намеря отговорите.
Но имам спомен, че това означава, че не е имало кандидати?
Не е имало кандидати, защото най - вероятно не е имало свободни места, тоест на предното класиране всички са си се записали.

Общи условия

Активация на акаунт