Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 175
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 1 965
Какво по-точно представлява профил информатика в МГ. Програмиране ли се учи или не точно?
За профил "Математика или информатика" ли става въпрос? Ако да, по информатика се учи програмиране, бази данни. Математиката е другият заложен профилиращ предмет.
Това е учебна програма по информатика

Другият профил, в който се изучава информатика, е "Софтуерни и хардуерни науки", в който вторият заложен профил е ИТ.

ПП. Честито на всички набори, приети на първо желание! Успех на продължаващите на второ класиране Flowers Four Leaf Clover

# 1 966
  • София
Има немалко момчета, които активно четат,  и още толкова много момичета, които не докосват книга..Не зависи от пола любовта към четенето, не е дори и до възпитание  в семейството. А и защо трябва да четат непременно това, което за нас някога е било супер интересно? И край, зле са, защото не са чели Карл Май и Жул Верн. Интересите им са други, повлияни са от времето, в което живеят, вкл. и за  книгите.

# 1 967
  • София
Ако дете не е прието никъде на първо класиране, какво се случва? Трябва ли да подава нещо за второ класиране или...?
Не, не е необходимо, участва на второ класиране автоматично.

# 1 968
Тъкмо си мислех да подхвана темата с четенето. Simple Smile Вашите тийнейджъри каква художествена литература четат? Моят през тази учебна година нищо не пипна освен задължителната (разбираемо защо) и се чудя какво да му препоръчам за лятото.
Той пък явно още е на седмокласна тема и реши, че трябва да учи наизуст стихотворенията, които ще учат в 8 клас. Frowning

# 1 969
Какво по-точно представлява профил информатика в МГ. Програмиране ли се учи или не точно?
За профил "Математика или информатика" ли става въпрос? Ако да, по информатика се учи програмиране, бази данни. Математиката е другият заложен профилиращ предмет.
Това е учебна програма по информатика

Другият профил, в който се изучава информатика, е "Софтуерни и хардуерни науки", в който вторият заложен профил е ИТ.

ПП. Честито на всички набори, приети на първо желание! Успех на продължаващите на второ класиране Flowers Four Leaf Clover

Да точно, математика/информатика/език.

# 1 970
  • Някъде там...
Първата година учиха html по ИТ и подхванаха С++ по информатика. Но имаха малко часове. В 9 клас повече.

# 1 971
Здравейте, не съм нова за форума, ама за темата да😉треска ни е разстресла, но и то е обяснимо... Тийнейджър 1 е приета, но не по първо желание, което 1 желание  е в 1 немска гимназия, 10 точки при жените не са й достигнали/ много отличници тази година, браво/ за мъжете бала е точно като нейния....
Първият ми въпрос е какви са според вас квотите  за 2 класиране, всъщност сега квотата беше 98 жени 98 мъже една специалност. Та как някой който е класиран за гимназията по 1 желание ще се откаже?
Изобщо даже не знам има ли смисъл да участваме във тотото класиране? Бала на дъщеря ми е 465 отличничка е с пълно 6 в класа и випуска, но съм наистина втрещена как е толкова висок бала, не мога да измеря с други години, не съм се интересувала , за първо дете съм в момента...Честито за всички класирали се в желаната специалност🍀 пожелавам много късмет и успехи.
Квотите са си 50/50% момичета/момчета. Ако на второ класиране се е освободило място за момиче, влиза момиче. Балът в 91 НЕГ традиционно е висок, особено за момичета/около и над 470/. Така че не е учудващо, че и тази година е така. И защо смятате, че 91 НЕГ е била първо желание за всички класирани и никой няма да се откаже от мястото?!

# 1 972
Логика на (неамбициознан) 14-годишна кандидат гимназистка:
"За какво да кандидатствам на второ? За да уча нещо, което не искам, в клас с по-висок бал? И какво, 5 години ли ще ги догонвам по успех другите - както сега? И в следващите изпити ли ще имам второ класиране и втори шанс спрямо съучениците, или ще съм все последна и ще ми се караш. Искам да ме запишеш на първо класиране, където са другите с моя успех"

Така че я записвам в понеделник и няма смисъл да я убеждавам повече. Писахте как амбицията се възпитава и т.н., сигурно е така, сигурно аз съм неамбициозна майка.
Но възпитава ли се да се чувстваш на място и да се чувстваш щастлив?

П.П. разликата ни с "по-класната" гимназия 1 АЕГ е 9 точки. Не е непосилна за второ май. Но нека остане на второ класиране за някого, който я желае повече от нас. Kids first, parents second.

# 1 973
Моят сега чете "Без дом" по моя препоръка. Чете доста, но популярните сред сегашните деца - енциклопедии, комикси, Дръндьовци и книгите на Рик Риърдън. Решението за физиката го взе горе-долу като Татко мецан - щял ново гориво да открива и ново превозно средство Joy Сега се е притеснил, че не е достатъчно добър за новия си клас... Луда работа! Стискам палци на всички, които ще продължат на второ класиране и нататък! Късмет на децата!

# 1 974
Тъкмо си мислех да подхвана темата с четенето. Simple Smile Вашите тийнейджъри каква художествена литература четат? Моят през тази учебна година нищо не пипна освен задължителната (разбираемо защо) и се чудя какво да му препоръчам за лятото.
Той пък явно още е на седмокласна тема и реши, че трябва да учи наизуст стихотворенията, които ще учат в 8 клас. Frowning

Моята задължителната почти я изчете...на финала е на Хамлет.

Чете предимно фентъзи. Мога да я питам за препоръки, ако си пада по жанра.

# 1 975
  • София
За една много разстроена девойка питам, какви са шансовете да падне бала с 6 т в паралелката с география в НПМГ?ти ако си искал НПМГ, баш тая паралелка, къде ще ти е по-предното желание

Миналата година падна с 12 точки от първо до второ, така че имате някакви шансове Relaxed

Но тази година завърши първият випуск седмокласници на НПМГ, така че може да се позапълнят паралелките още на първо класиране с деца от НПМГ, които там искат да си продължат.

# 1 976
Моята чете  биографии и self help книги. Сега е подхванала "Can't hurt me" на Дейвид Гогинс.
Доро, 9 т ми се струват голяма разлика. Аз даже си представям 5-6 т като много за второ класиране при "елита", освен при гимназиите с по-специфичен прием като НПМГ...

# 1 977
Голяма, голяма, ама ако стане няма връщане назад... Като не ще, не ще.

# 1 978
Логика на (неамбициознан) 14-годишна кандидат гимназистка:
"За какво да кандидатствам на второ? За да уча нещо, което не искам, в клас с по-висок бал? И какво, 5 години ли ще ги догонвам по успех другите - както сега? И в следващите изпити ли ще имам второ класиране и втори шанс спрямо съучениците, или ще съм все последна и ще ми се караш. Искам да ме запишеш на първо класиране, където са другите с моя успех"

Така че я записвам в понеделник и няма смисъл да я убеждавам повече. Писахте как амбицията се възпитава и т.н., сигурно е така, сигурно аз съм неамбициозна майка.
Но възпитава ли се да се чувстваш на място и да се чувстваш щастлив?

П.П. разликата ни с "по-класната" гимназия 1 АЕГ е 9 точки. Не е непосилна за второ май. Но нека остане на второ класиране за някого, който я желае повече от нас. Kids first, parents second.

❤️
Аз затова не се бях напрегнала на моята какъв резултат ще има, щото каквото е изкарала и където я нареди системата, значи е за там.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:26 от Lolinata

# 1 979
  • София
Голяма, голяма, ама ако стане няма връщане назад... Като не ще, не ще.

Милото дете. Ама тези оценки от НВО не са показателни, чак да си го представя, че ще догонва деца. И ако падне балът, пак ще означава, че има деца с бал като нейния. Да не говорим, че няколко седмици след началото на учебната година, никой вече не се сеща кой колко точки е изкарал.
Иначе балът на 1 АЕГ миналата година е паднал с между 1,5 и 12 т. (за различните паралелки) между първо и второ класиране.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 00:42 от no4ko25

Общи условия

Активация на акаунт