Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 537
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 055
aria_82, Glada,

Благодаря ви много за отговорите. Страхувам се, че не съм се изразила добре. За второ класиране ми е ясно, рискът и притесненията са ми за трето.

Случаят е по-особен.
Скрит текст:
Изтривам подробностите, благодаря за всички, които ми писаха!

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 10:53 от Аня

# 2 056
  • София
Въпросът ми е в електронната система видимо ли е по някакъв начин, че детето е подало заявление за второ класиране?
Някой от миналогодишнте седмокласни ще каже, когато се включи. Аз не помня как беше преди 5 години, но знам, че нищо не ме е притеснявало, а съм от тези, които проверяват по 1000 пъти (вкл. и от вчера насам периодично проверявам добре ли съм въдяла класирането на дъщеря ми Laughing)
Не изчетох до края и извинете, ако повтарям и вече е отговорено.
В системата Незаписан ще се промени на Заявил участие

# 2 057
Хора не знам каква е скоростта на светлината, но вие сте по-бързи с писането Sunglasses

Истински се радвам за всички дечица, които са приети там където са искали Heart Eyes да работиш за желание и да го постигнеш е най-големия кеф Hug поздравления!

И аз имам приятелки, които не са наясно с класиранията и редене на желания, но знаят, че аз се интересувам и чета и съответно ми звънят да питат. Наредили са си нещата и сега си чакат второто класиране. На едната не им стигат 3т за желаната паралелка, на другата 1,5т дано им се освободят места Heart

Моята мома по план е приета както го смятахме ИЕ с АЕ, доволна съм, но моята идея беше да се бори на 2-ро за по-желано у-ще ФЕ с АЕ, а пък тя сега се чуди дали това не ѝ харесва повече Joy има време да реши до вторник и тогава или ще записваме или ще подаваме за 2-ро.

# 2 058
  • Видин
Такаа, утрото е по-мъдро от вечерта. Приеха младежа по 7мо желание, за Мг не му стигнаха 9 точки, а за езиковата 11. Приемаме го като знак на съдбата и мотото "Всяко зло за добро", защото нито математиката му върви, нито е достатъчно ученолюбив за ЕГ. Ще учи Организация за хотелиерството в професионална гимназия. Според мен има перспективи пред него и ще му хареса, отделно че ходят на стажове по цял свят. Та така с нас. Аз съм леко разочарована, макар да знам, че не е нито за МГ, нито за ЕГ. И аз не знам какво си мислех...

# 2 059
  • София
Това е топ въпрос и топ отговор на авторката. Жалко за детето, ако е разчитали на този начин на класиране
Скрит текст:

Стана ми жал за това дете. Да се надяваме, че все пак 4 желание е било по-желано наистина от 7, 9 и 12.
Но пък идеята е много новаторска - класираш се едновременно на всичките места, за които ти стига бала, а после избираш едно.
Честито на всички, които са се класирали на желаните места и успех на останалите на второ класиране!
Този стрес го минахме преди 3 г., но в момента гледам за близки деца и моля, ако някой си е запазил линка за сайта, в който имаше едни интересни графики за високобаловите гимназии - НВО 7 клас и сега резултати на НВО 10 клас, да го постне пак или да ми го изпрати. Беше нещо за очаквания и резултати след 3 г. Знам, че го мярнах в тази тема, но не мога да го открия сега, много пишете. Blush

# 2 060
  • София
Аня, на трето класиране желанията се редят наново, тоест - да, може да включите всякакви нови паралелки, които не сте включили преди. Но рискът е голям като цяло, защото няма да знаете какви места изобщо ще останат по гимназиите за трето и четвърто класиране, докато не приключи второ. Т.е. няма гаранция. Миналата година може да е имало в едни гимназии, сега да са се запълнили (записали всички приети деца) на второ. Понякога се случва баловете на трето класиране дори да са малко по-високи отколкото на второ.
За кои училища говорим, да се опитаме да ви ориентираме спрямо миналата година?

aria_82, Glada,

Благодаря ви много за отговорите. Страхувам се, че не съм се изразила добре. За второ класиране ми е ясно, рискът и притесненията са ми за трето.

Случаят е по-особен.
Скрит текст:
Става дума за дете, чието образование считам за моя отговорност. Мой племенник е. През последната година планът беше да бъде изтеглено извън България, защото така бих могла да съдействам за образованието му, но детето иска да остане в България.
Ще пропусна саркастичните коментари, но да - има деца, за които съдбата е подготвила тежки изпитания и когато дете остане без родител, е много трудно да се взимат решения с убедеността, че знаеш кое е по-добре за него.
Брат ми, който е единствен родител и майка ми, които се грижат за него са объркани и те. Детето още повече. Опитвам се да помогна с каквото мога, но реално бих могла, ако го взема извън България, където живея аз.

Това също отпада все повече като вариант, а рискът с трето класиране ми се струва прекалено голям и все повече виждам, че майка ми и брат ми са в паника.

Да, чета темата, чета инструкциите, но пак остава отговорността колко е важно да се наложи волята на възрастните, водени от желанието да направят най-доброто… и да се съобразят с едно объркано 14-годишно дете.

# 2 061
amanita, ами и аз мисля, че моето дете не е нито за МГ, нито за ЕГ. Но пък моето вътрешно силно убеждение е, че и извън тях има прекрасен ученически живот Simple Smile
Моите родители навремето ми оказаха голям натиск да кандидатствам в Английската гимназия в София. Беше много престижно и сестра ми учеше в нея. Никак не исках да ходя там! Останах втора резерва и нова драма. Исках да отида в 8-мо училище в Дървеница, където бяха всичките ми приятели. Ооо, не, то не било подходящо и т.н. Завърших накрая 7-ма гимназия с отличен успех, както и с много мъка и учене. Това училище не беше изобщо за мен. Пък нека си е било супер елитно в центъра. Та съдейки по себе си, никога няма да си натисна детето да иде някъде само защото там има висок бал, елитно е и т.н. Още ми е криво къде учих навремето. Пък си е чудесно училище, ама...

Нашата Гимназия по туризъм много добре ми изглежда, неговата специалност - също. Всички деца си намират подходящото за тях място Simple Smile

# 2 062
Такаа, утрото е по-мъдро от вечерта. Приеха младежа по 7мо желание, за Мг не му стигнаха 9 точки, а за езиковата 11. Приемаме го като знак на съдбата и мотото "Всяко зло за добро", защото нито математиката му върви, нито е достатъчно ученолюбив за ЕГ. Ще учи Организация за хотелиерството в професионална гимназия. Според мен има перспективи пред него и ще му хареса, отделно че ходят на стажове по цял свят. Та така с нас. Аз съм леко разочарована, макар да знам, че не е нито за МГ, нито за ЕГ. И аз не знам какво си мислех...

Преди доста време установих че подсъзнателно подтиквам наследника да реализира моите тинейджърски цели и амбиции - звучи като клише - затова когато дойде и ми каза че не желае да остане в “нащо” си уж елитно даскало, се засилих да изригна огън и жупел и в последния момент стиснах зъби Simple Smile - хаха та сега правя коронки нали след толкоз стискане считай що огън съм изгълтала, вече светя на тъмно Simple Smile

# 2 063
Това е топ въпрос и топ отговор на авторката. Жалко за детето, ако е разчитали на този начин на класиране
Скрит текст:

Стана ми жал за това дете. Да се надяваме, че все пак 4 желание е било по-желано наистина от 7, 9 и 12.
Но пък идеята е много новаторска - класираш се едновременно на всичките места, за които ти стига бала, а после избираш едно.
Честито на всички, които са се класирали на желаните места и успех на останалите на второ класиране!
Този стрес го минахме преди 3 г., но в момента гледам за близки деца и моля, ако някой си е запазил линка за сайта, в който имаше едни интересни графики за високобаловите гимназии - НВО 7 клас и сега резултати на НВО 10 клас, да го постне пак или да ми го изпрати. Беше нещо за очаквания и резултати след 3 г. Знам, че го мярнах в тази тема, но не мога да го открия сега, много пишете. Blush

Имаше го този момент през 2000 година, когато сестра ми кандидатства за гимназия. Едни 40-50 човека обраха всички паралелки и второто класиране стана истинско първо.

# 2 064
Честито на всички приети по първо желание, На тези които ще чакат второ- желая успех.

Като чета какво с пише последните 5 стр, май хората пак са се опитвали да "изчислят и предвидят бала" а не да наредят желания на децата  в намаляващ ред. Жалко за децата.

Тази година просто погледнах как са се променили бройките на децата постигнали определен бал спрямо предходни години ( без да слагаме вътре успеха от училище) . Определено нарастването е експоненциално, в една стотна се регистрира голямо сгъстяване и разликите с предходните години дори само в графа десети ( 200-180 Бел плюс МАт ) вече са внушителни.

# 2 065
# 2 066
  • София
Много благодаря! Heart

# 2 067
Някой има ли мнение за 125 Боян Пенев ,приети сме там и се чудя да чакаме ли второ класиране за Търговско банковата

# 2 068
  • Сф
Някой има ли мнение за 125 Боян Пенев ,приети сме там и се чудя да чакаме ли второ класиране за Търговско банковата
Е, чакате разбира се!

# 2 069
С колко средно очаквате да паднат баловете на второ класиране за топ гимназиите в София? Това, че тази година има струпвания във високия диапазон, означава ли, че се очакват по-малки разлики между двете класирания?

Общи условия

Активация на акаунт