Голямото РЕДЕНЕ и ПЪРВО КЛАСИРАНЕ – седмокласна 08.07.-15.07.2024

• 156 483
  • 2 774
  •   1
Отговори
# 2 265
Децата в СМГ ходят на уроци по Български език още от 6 клас, но по Математика аз не знам да ходи някое дете!
Там след 7 - ми клас БЕЛ е решаващ!
Моето дете изкара 99.25 по Математика само с училищната подготовка от СМГ, без никаква помощ от мен ( с Математиката съм на Вие ).

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 23:33 от Reni_79

# 2 266
Точно, да си мерят успеваемоста МОН по първа част, а втората да е съставена прецизно за да разслои и високите резултати.
На всички, които искат лесно НВО, да си представи какво би станало ако 90% от децата бяха изкарали 70+ точки, а 50%-90+т

# 2 267
  • София
Люлякова пролет, но има друга много по-голяма група деца, които зависят от математиката, която нито им е интересна, нито я разбират, нито ще им е толкова необходима, а трябва да дават хиляди левове за школи и уроци и пак едвам го добутват до приличен резултат. За тяхното щастие кой да помисли?

И накрая при равните балове също зависят от оценката по физическо. Каквото е за едните, такова и за останалите. Няма как да се угоди на всички, нито пък има идеални и обективни форми за оценяване. Но да се поставят нечии интереси като по значими, и то на фона на положението в цяла България, минава всякакви нормални граници.

# 2 268
Гледам баловете на 1 класиране за областта. Като изключим 5-6 гимназии в Пловдив, масово е трагедия. Всички училища в областта. Високите балове единично тук-там са около 200. Масово средното ниво е около 100, а половината училища са с бал 30-50. Не само, деца няма за тези училища. Има нули още на 1во класиране.
Нека си ги мерят постиженията по стотните в СМГ, обаче зелето е много повече от свинското...

# 2 269
Децата в СМГ ходят на уроци по Български език още от 6 клас, но по Математика аз незнам да ходи някое дете!
Моето дете изкара 99.25 по Математика само с училищната подготовка от СМГ, без никаква помощ от мен ( с Математиката съм на Вие ).

Браво на детето!
Ходят масово и по математика.

Пише се не знам. Sunglasses

П.С.
Gosspiss, благодаря много Heart

# 2 270
Гледам баловете на 1 класиране за областта. Като изключим 5-6 гимназии в Пловдив, масово е трагедия. Всички училища в областта. Високите балове единично тук-там са около 200. Масово средното ниво е около 100, а половината училища са с бал 30-50. Не само, деца няма за тези училища. Има нули още на 1во класиране.
Нека си ги мерят постиженията по стотните в СМГ, обаче зелето е много повече от свинското...
Абсолютно вярно, в Пловдив има 5-6 читави училища и всичко друго е леш...

# 2 271
Децата в СМГ ходят на уроци по Български език още от 6 клас, но по Математика аз незнам да ходи някое дете!

Браво на детето!
Ходят масово и по математика.

Пише се не знам. Sunglasses

П.С.
Gosspiss, благодаря много Heart

Права сте Simple Smile

# 2 272
Зелето и свинското...Още хитове ще има ли Simple Smile

# 2 273
Стига толкова хитове, сега ще четем за СМГ и ще пишем за уроци и курсове.

# 2 274
  • София
Значи висша сила определя влияние само върху отличници:) Честно на майтап прилича вече.
Абе наистина не мога да разбера, толкова ли е трудно да схванете или е по-удобно да се дракате с петиците и шестиците. Да изпитът е НВО - т.е. мери някакво ниво, обаче.по силата на правилата този изпит е състезателен, т.е. освен да мери средно ниво на знания, следва да може да измери и нещо повече. Ако всички трябва да тичаме 1 км и отличен получаваш не за 3,5 минути, а за 8... то какво... Всички да ходим на олимпиадата? Изпитът трябва да хване знание/незнание, а не разсейване. Напълно затворените въпроси по математика в целия първи модул са проблем - каква е тази математика на тото? Не е въпросът в двойки и шестици, а в разликата между петицата и шестицата.

# 2 275
Обаче изпитът НВО е състезателен за всички деца. Дори за тези със СОП и за не пълни отличници. И това го прави различен от спортните състезания само за спортисти примерно. Нали?

# 2 276
Обаче изпитът НВО е състезателен за всички деца. Дори за тези със СОП и за не пълни отличници. И това го прави различен от спортните състезания само за спортисти примерно. Нали?
И като е за всички деца едни ще имат 30 т., другите
 95т. Не разбирам защо всички трябва да са със сто.

# 2 277
Ами сега е същото, нали? Simple Smile

# 2 278
Априлски душ, в частните училища вземат материала в първи срок и втори се упражняват на ПИ. Така правят и някои школи. Преподават материала паралелно и по-рано.
В 125то по МАТ беше по същия начин преди да им напусне учителя. Края на 6ти клас бяха минали и половината материал за 7ми.
Нямахме намерение синът ни да ходи на уроци по МАТ.
Но той напусна. Успяхме да го запишем при него на уроци за седми клас и продължиха по същият описан начин.
От Декември само пробни и обяснения.
По МАТ за мен това е печеливш вариант.
Мисля че знам за кой учител става дума. Ако беше още там, щях да се боря малката да учи там след 4 клас. Какво стана с него? Защо напусна?

# 2 279
Ами сега е същото, нали? Simple Smile
Не е същото. Кривата на разпределение е много изместена. Тестовете са наука, а не политика, както е у нас

Общи условия

Активация на акаунт