Термин Август 2024 ♥ - тема 8

• 35 504
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Не, никакво чувство нямах. Със сина ми  от напрежение и очакване кога ще стане, място не си намирах. Дъщеря ми като второ я изчаках по-търпеливо, но последната седмица преди да я родя ( преносена с 1 ден)  ми се видя по-дълга от 9те месеца преди това. Сега имам още много неща за вършене и се надявам да постои поне до август ( терминът ми е на 11). Вече си мечтая за трите нощувки само с нея в болницата, да се опознаем и гушкаме само двете. Дано и този път всичко мине нормално и не се налага да оставаме повече.

# 196
Вондито, успокои ме,че не съм сама. Много си обичам момчетата,но са много диви и бяха до скоро болни вкъщи,на мен ми тежи и казах на майка ми,че нямам търпение да си остана няколко дена сама с бебето в болницата,че да си почина малко и да си му се порадвам сама,а тя ме обяви за луда Joy И аз нямах никакви усещания и за двете раждания,даже малкият като се роди в 38-ма седмица ми трябваше известно време да свикна с факта,че се е родил в предишния месец,а не в този,който го очаквах, така че и сега предполагам,че няма да имам Simple Smile

# 197
  • Пловдив
Честите бебоци - живи и здрави!

Аз ще си правя фотосесия в 36г.с., докато съм на морето. Реших го импулсивно, надявам се един от двамата фотографи да е свободен един следобяд, че ми трябва залезът, защото знам точно мястото, където искам да се направи.

Първата бременност, правих рано фотосесия, защото държах на цъфналата лавандула.

Тази нощ или сутринта ще събирам багажа и тръгваме към морето. Като се върнем другата неделя, правим разместването в дневната, сглобяваме кошарата, ваната и почвам да пера дрешките и да ги нареждам. Ще приготвим и подвижното легълце за при баткото.
Твърдо съм си наумила, че най-рано ще раждам първата седмица на август.
На мен хич не ми се стои в болницата, ама няма как, ако имах избор като в чужбина бих си родила вкъщи. Мисля да си взема вип стая този път, защото ще осигури достъп на близките и ще съм сама.

# 198
Минавам на отчет: бях на преглед днес в 36+4, общо взето всичко е наред. Апарата го изчислява 3400гр вече, с тенденция все нагоре си е (бил е точно по средата на нормата, после постепенно е започнал да се качва и сега е на горната граница на нормата си). Уж не е притеснително, мен по-скоро ме съмнява да не стане пак секцио, защото го мерят голямо. Макси го мериха по едно време 4100 още през бременността, после по някое време 4300 го бяха изкарали, а той дойде малко под 4кг, така че за мен не е страшна оценката сега, ама ме притеснява докторите колко ще й вярват.

Нямах усещане за първото кога ще дойде. Много бях свикнала с датата на термина (нали навсякъде ме питаха за нея) и и до сега се замислям като попълвам документи да не напиша термина вместо рд. Сега мисля, че точно заради забавянето тогава, някак не го усещам да стане скоро, по-скоро съм настроена, че и то няма да бърза и ще ме кара да чакам с нетърпение. Иначе мм е настроен за юлско бебе, иска му се на неговия рд (27ми), ама имал усещане, че напук на него щяло да дойде на 28ми. Ще видим дали ще познае. Майка ми пък ми обясняваше да съм си била харесала дата и да се настроя за нея, така можело пък да дойде. Тя му е заплюла 24ти юли.

# 199
Мен от цялата история най-много ме ужасява мисълта за 24-часовата  принудителна раздяла докато ще съм в интензивно отделение. Толкова време я чакам тази среща с бебето, че сериозно се разстройвам като си помисля, че ще го видя за съвсем малко и после чак денонощие по-късно. Знам, че има обективни причини и все пак...

# 200
Вятър и мъгла, то времето минава бързо, не се притеснявай 😘 Аз родих вчера в 09.10 ч., видях бебчетата като ги извадиха и едва сега след малко ще мога да ида до неонатологията да си ги видя пак. Броя минутите, нали си представяш Simple Smile Но пък си признавам, че ако бяха с мен от самото начало, нямаше да мога да се грижа за тях:( Все още едвам ставам, имам си болки, пускат ми разни системи, смяна на превръзки и тн... Има си нужда от този период на възстановяване за майката, когато е след секцио, няма начин. Всичко ще е наред 😘

Мен от цялата история най-много ме ужасява мисълта за 24-часовата  принудителна раздяла докато ще съм в интензивно отделение. Толкова време я чакам тази среща с бебето, че сериозно се разстройвам като си помисля, че ще го видя за съвсем малко и после чак денонощие по-късно. Знам, че има обективни причини и все пак...

# 201
О…добре, че не само на мен ми минават мисли за няколко дена “ваканция” в болницата 🫣.
Моят термин също е за 11ти август, бебето го измериха 2600 миналата седмица, далече ми се вижда август честно казано, в същото време ей сега ще дойде. Дъщеря ми беше с термин за 9ти и се роди на 1ви…та и сега го смятам, че имам около 2 седмици.

# 202
Честито, Съншайн! Вярвай, че всичко с бебчето ще е наред и съвсем скоро ще си го гушкаш! ❤

Момичетата със секцио, споделете как се възстановявате и как се чувствате. Кога ви раздвижиха, успявате ли да се наспите, кога ви дадоха храна?

Аз съм планирала самостоятелна стая, където мъжът ми може да остане  и бебето да е с нас от самото начало.  Дано всичко да му е наред само, че тази адаптация след секцио все повече ме притеснява…май при естествено раждане по-лесно се адаптират 😟 Иначе в болницата няма интензивно за след секцио, всички ги карат по стаите.

Благодаря за съвета за гащите, днес си купих 3 чифта невероятно секси бабешки гащи, стигащи чак до пъпа. 😎 Има ги в waikiki, 15 лв комплекта. И сутиен за кърмене си взех от едно малко магазинче за бельо.

Мажете ли си зърната с линолинов крем? Прочетох, че било хубаво да се почне подготовка още преди раждането.

# 203
Sunshine, честито бебенце, бързо възстановяване за теб и бърза адаптация за него! Скоро да се гушкате Revolving Hearts

Моят човек вчера пак го измериха по-малък от очакваното, както преди точно един месец. После на междинното двуседмично мерене беше добре на тегло. И се надявам, че излизат така мерките, защото и двата пъти беше с гръб и беше трудно да се измери. Никога не се знае с тези мерки... но поне аз съм качила един кг и се надявам и той да е качил Heart

Ние може би сме най-забавилите се да купим количка и столче за кола, но взех нещата в свои ръце, защото по принцип мъжът ми трябваше да ги избере, и ги поръчахме онзи ден и снощи.

Аз искам и слинг да си купя, някой друг с идея за бебеносене и вече да се е ориентирал към нещо?

Сега малко да ви разведря да ви споделя, че скоро столче ше имаме, но кола ние нямаме. Разчитаме на свекър ми. Моят мъж не иска да шофира, не е много ясно защо, предполага се, че.не му се занимава. Той е много вглъбяващ се в нещата, които прави, и да избере, поддържа и шофира кола явно.му идва като нова вселена. Сега му казах, че с техните ще изберем кола. Поне да стои пред блока да прибирам количката...

# 204
  • София
В близките не знам колко години не ми се очертава да съм на хотел без децата Grinning така че се надявам да има свободна самостоятелна стая и малко да ми почине главата. В Майчин дом сутрин взимат бебенцето за консултация и т.н. за около два часа. Тъкмо имам време да си изпия кафето, да погледам малко телевизия, да се изкъпя и то станало време да се гушкаме и кърмим пак. Така че за мен си е почивка направо, в сравнение с нормалния ми ритъм.

# 205
Magrat , за слинг поговори с някой консултант какво ще ти препоръча. Ако и с килограмите на бебето не си сигурна, не бързай. За слинговете има определен минимум кг за бебчето, за да бъде носено.
Аз и с баткото купих след като го родих, сега и с това бебе така ще постъпя. За баткото ми казаха, че върви едър и с е роди 4 кг. За това бебе уж едро вървеше, сега си е според нормата. Знае ли се, обаче колко ще се роди. Другото, което ме притеснява е жегата, имам любим модел слинг, но той няма. Да бъде подходящ, затова и аз ще направя една консултация след раждането на бебето.
Предното раждане така се случи, че заради ковид без да заявим си ни отделиха в отделни стаи, имали са свободни, защото ние не бяхме болни или в контакт с болен. Да ви кажа не си починах изобщо, частна болница през час някой влиза да ме прегледа или да чисти. Чистачките от 5 часа сутринта влизаха през два-три часа 🤣. Очаквах с нетърпение да се прибера и наспя. Сега няма да заявявам вип стая и даже искам да съм с някого, да вляза спокойно да се изкъпя и
другата  жена  да погледа бебето като спи например, да си споделим емоциите след раждането. Около месец си стоя вкъщи и имам контакти само с няколко човека, а съм много социална и дейна и може би заради това ми се иска да има някого.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 16:51 от Мама Лиса

# 206
Благодаря ви за моралната подкрепа, момичета.
Наистина в такъв момент всяка майка има нужда от това.

Днес се качих да го видя, доста си разстроих понеже почти навсякъде е на системи и най-разни неща, стресирах се, разплаках се.
С вродена пневмония е, най-вероятно нещо което съм лепнала по време на бременността или бог знае какво.
Дано по-бързо се възстанови и скоро е при мен, нуждая се от него.Сърцето ми се къса..

# 207
Здравейте в 33+4г.с. малкия е 2000кг вашите бебета колко са наплашиха ме че това не е нормално.

# 208
Здравейте в 33+4г.с. малкия е 2000кг вашите бебета колко са наплашиха ме че това не е нормално.
Според мен е асболютно стандартно даже. Апликацията ми дава тегло около 2100 за 33гс.
Моето в 36+0 го мерят 2500, по-дребен е, но абсолютно в границите на нормалното.

# 209

Вчера в 33+3 го измериха 2440 грама.Но трърдят , че върви малко напред.
Все пак еднакви бебета няма , а и измерванията не са напълно достоверни.🤗

Общи условия

Активация на акаунт