В момента чета ... 90

• 47 707
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Въх, нИдей, че точно нея поръчах. Толкова ли е зле? Мен ме кефи чувството му за хумор, но така както го описваш, се разколебавам.

# 481
  • София
Аз и преди съм писала - за мен книгите на Несбьо извън поредицата меко казано за нищо не стават. Даже вече имам сериозни подозрения, че нея някой друг я е писал. Grinning

# 482
Аз харесвам почти всички негови книги извън поредицата. С изключение на онзи Доктор с Пръц-праха.

# 483
На мен пък "Нишка", въпреки предубежденията ми и предварителната ми негативна настройка, много ми харесва засега. Точно редуването на героините, кратките глави и връщането назад в годините, след което пак напред до днешни дни, придружено от неусетната смяна на езика в съответствие с годините, в които се развива действието, я прави интересна и много четивна. Аз я чета на плажа и мисля, че е чудесна за морето - хем е изключително лека за четене, хем е нещо различно и интересно. За разлика от "Сърце" тук липсват безконечните, пропити с дълбокомислени откровения описания, изпъстени с купища епитети, доста стегнато върви и аз поне не съм изгубила нишката, даже ми се струва, че много добре е структуриран романът. Също ми направи впечатление, че всяка последна дума на предишната глава е първа в следващата и сега ме гложди много коя друга книга съм чела с точно същия похват, ако някой се сети, моля да сподели! Ще видим натам дали ще продължи така, де.
"Кръв от къртица" не са ми любимите разкази на Здравка Евтимова, "Луничави разкази" ми харесаха много повече и ще си ги препрочитам в годините. Иска ми се да четем и на български романа ù, който засега е издаден само на английски, надявам се издателите да работят по въпроса!

# 484
Rayna 13, недей ми разклаща решението да не чета нищо повече от авторката.Confused
Като я прочетеш, дай окончателно мнение, моля.

# 485
Разбирам те, защото след "Сърце" и аз много се бях ядосала, обаче "Нишка", освен че е много рекламирана, а рекламата действа на всички ни, колкото и да се правим, че не е така, ми я похвалиха хора, които са ми интересни и реших, че какво пък - най-много да не ми хареса. Аз очаквах развитие след "Глина",  което не открих в "Сърце", но сега виждам и една по-различна Виктория Бешлийска, която е понатрупала опит в писането и си извадила някои поуки. Но да видим дали ще е така до края и съм съгласна със споделеното мнение назад в темата, че в историята на Мария има повечко захар, даже леко ми е инфантилна.

# 486
Rayna13, “Тихи години” е така, но с цяло изречение - последното после е първо в следващата глава. Ако правилно помня си я чела, така че може би на нея ти напомня този похват.

# 487
О, много ти благодаря, точно тя е! ❤

# 488
Започнах Риалити на Мария Пеева. Знам, че е аудио книга, но на хартия е доста постна сякаш. Съвсем в началото съм и още не съм усетила този "уау" ефект, за който всички говорят. Да видим.

# 489
“Риалити” умишлено я избягвам, както и други аудио-книги, които първо така са се появили, после - на хартия. От авторката не харесах “Новата съседка”, имах по-големи очаквания вероятно, а може би и бях прочела преди нея кримка на Богдан Русев, който за мен беше по-убедителен.
От излезлите като аудио вариант първо книги опитах преди време да чета “Пермафрост” - изглеждаше ми с твърде разводнени и несъществени диалози, така че още с началото на книгата приключих и четенето ѝ.
Колкото и да ми се иска - от съвременни наши автори са малко творбите, които наистина ми харесаха, така че засега оставам в света на фентъзи (с вмъкване на някоя и друга извън жанра творба, която ми се стори интересна).

# 490
  • Sofia
Тъкмо приключих "Случаят Аляска Сандърс", на Жоел Дикер. Хареса ми, увлекателно пише, доста заплетено докрая и не ми доскуча. И въпреки малкото време, с което напоследък разполагам за четене- за нула време я прочетох. И понеже видях промоция на книгите му, в Ориндж- взех че си поръчах 3 броя Grin

Сега ще си довърша "ВОХ" на Лекберг и Фексеус и тогава вероятно ще продължа с "Нашето вечно утре" на Габриел Зевин, която днес получих с книжна кутия.

# 491
  • Mostly in my mind
По повод на "Да срежеш камъка".

# 492
  • Русе
По-нататък не звучи оптимистично в близкото бъдеще (поне не до края на годината или пък следващата). Лошото,е че и в регионалната библиотека в Русе е достъпна само в читалня.

# 493
  • Mostly in my mind
Пак е нещо. Simple Smile аз не бързам. Blush

# 494
  • София
Пак е нещо. Simple Smile аз не бързам. Blush

"Да срежеш камъка" вече я пуснаха в електронен вариант Simple Smile
Четете, защото очаквам подкрепа в номинациите Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт